Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Vykašlete se na multifunkčnost. Ta už není in!

Vykašlete se na multifunkčnost. Ta už není in!

Anonym (8.7.2009 00:00:00)

Tablety a PDA, k tomu nějaký ten mininotebook, iPhone by ve výčtu chybět taky neměl… Existují ale i přístroje, které umí jen jednu věc, zato pořádně. Ovšemže ale působí snobsky!

xspy (8.7.2009 02:54:47)

E-ink má svá pozitiva , ale lidi co dělají "z prdu kuličku" jenom aby se odlišovali tím ,jak jsou IN/OUT vážně nemusím . Pochopím rozdíl mezi DSLR a našlapaným multifunkčním EVF . Ovšem některé " výlučnosti " věcí na jednoúčelové užití jsou dnes jen ztěží obhajitelné . Popravdě nevidím co by book(t)een zvládal mistrovsky - třeba taková barevná verze E-Inku je silný propadák . A mobilní udělátko na brouzdání internetem ? Jedině jako spotřební odpad za pár korun . Zbytečnost stejně jako MP3 přehrávač v době ,kdy jej má každý slušnější telefon .

Lock (8.7.2009 09:18:52)

Trochu se pletete, neni to snobarna ani sazka na vylucnost, je to pragmaticke a racionalni . Ctu pravidelne el. knihy již několik let - cca 5 až 6 - a neexistuje nic praktictejsiho - a to ani papirove verze. Cist na pda , netbooku či mobilu ma hromadu nevyhod a neprakticnosti - vydrz, unava oci z podsviceneho displaye, velikost, vaha, velikost displaye etc.... A ta cena - zda se to drahe, ale na druhou stranu když si spocitete, že prumerna kniha dnes v papiru stoji cca 250 - 300 , tak to reprezentuje v pripade ceny Hanlinu cca 25 a v pripade bokeenu 35 knih. takze to vynasobme krat 1,5 až 2 (legalni e-booky taky neco stoji) a jsme na 50-70 knihach. To přečtu za 2-3 mesice. Takže tenhle BC vychází tak, že většina produktaku může jen zavidet . A to nepocitam ty kila zbytecne vyplýtvaneho papiru - u běžné beletrie jde opravdu o plytvani - texty ktere papir zhodnoti neni tak moc . Dal si pripoctete zbytecne presunovanou vahu , skladovaci prostor etc etc. Takže - oproti multifunkcnim zarizeni ci papirovovym kniham jde u nadprumernych ctenaru o prakticky, šetrný a ohleduplný přístup k problemu, nikoli o snobarnu.