Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Tohle do těch počítačů fakt nedávejte

Tohle do těch počítačů fakt nedávejte

Anonym (16.7.2009 00:00:00)

Jestli někdo ví lépe než já, co potřebuji v počítači a co chci, mýlí se. A nevyžádanými a obtěžujícími softwarovými nesmysly netrpí jen uživatelé, ale i Windows. Však i Microsoft má už crapwaru dost...

grim (16.7.2009 07:14:49)

>> ... netbook obsahuje WinDVD – jaká to smůla, že netbooky nemají DVD mechaniky. neviděl bych v tom nic špatného, DVD se dá "připojit" do virtuální mechaniky (DaemonTools apod) přes sdílení (samba apod) z jiného počítače (domácí file-server apod). Jinak víceméně souhlas... :)

Imagin (16.7.2009 11:32:03)

Ale o tom je cely clanek - ten kdo si umi nainstalovat a pouzivat Daemon Tools rozhodne nepotrebuje predinstalovane WinDVD - pouzije treba KM Player - proste si vybere, a "laik" rozhodne nepouziva "virualnich mechanik".Autor se presne trefil do problematiky, kterou resim take temer kazdy den pri komunikaci s klienty - oni nevi ze to "modre" (rozumej iE) neni pripojeni k internetu!!! Osobne nepouzivam temer zadny SW od Windows - napr. Adobe Reader - Foxit iE - Firefox Win Media Player - KM Player Vypalovaci soft - Total Free Burner Pruzkumnik - TC atd Myslim ze autor ma 100 procentni pravdu - otazkou zustava jak sam Microsoft dokaze odolavat lobby vyrobcu SW, kdyz sam je velmi zdatnym lobbistou....

Anonym (16.7.2009 18:12:37)

Ja bych rekl, ze jste krapet neporozumel clanku - tady nejde o software, co je soucasti windows. Jde o to, ze velci vyrobci (HP, Dell, Lenovo atd) namlati do defaultni instalace strasnou spoustu SW balastu (ruzne trialy a limitovane verze), ktere potom clovek musi pracne odstranovat.

bob (16.7.2009 08:58:40)

Co se WinDVD týče, opravdu se hodí i bez mechaniky - přehrávání filmů (spousta lidí s sebou bere na dovolenou netbook s několika nakopírovanými DVD třeba pro děti "kdyby pršelo") je ve WinDVD mnohem pohodlnější, než ve WMP (a oproti WMP umí bez potíží přehrát vykopírovaná data z DVD disku). Se vším ostatním musím jen souhlasit: než předám zákazníkovi notebook, odinstaluji z něj bez pardonu úplně všechno, co je tam navíc a často i to, co by zákazník chtěl, ale v české verzi (Adobe Reader ...)

Jenda (16.7.2009 20:40:55)

Naprosto souhlasím, taky nostalgicky vzpomínám, když se koupil PC s předinstalovanýma windowsama, kde nebylo vůbec nic a uživatel dostal kopu CD který si mohl podle libosti doinstalovat. Když jsem kupoval notebook, volba BEZ OS byla samozřejmností. Jednodušše jsem věděl, že když si tam necham dát Windows, příjde mi to i s balastem. Dostal jsem pár CD s ovladačema, zbytek se trial a demo softem. Nainstaloval jsem si windows z vlastní licence, strčil CD s ovladači a vyhodilo mi to tabulku s tim, co chci a nechci instalovat. Odškrtl jsem balast a jsem spokojen.. DIsky jsem si rozdělil jak CHCI, mam tu linux, windows sekundárně jen kvůli pár programům. Nemám tam ani antivir, není potřeba. XP startují po zmáčknutí tlačítka do 20s a pak stačí jen přejet prstem přes čtečku a do dalších 10s jsem přihlášen a můžu začít pracovat. TOho bych s OEM nedosáhl ;)

derp123 (17.7.2009 00:24:03)

asi jedinej "rychlej a použitelnej" postup. stáhnout z netu windows nebo si pučit dvdčko, nainstalovat z něj zadat legální kódy z nálepky. pak je to bez crapware. sice nevím jestli je to úplně legální, ale svědom mám čistý, licenci mám a čísla seděj.

Anonym (17.7.2009 15:51:15)

Ten posledni odstavec je perla! :-)))

StanDislav (20.7.2009 21:40:56)

chtěl jsem připojit podobný příspěvek, takže souhlas, dlouho jsem nečetl něco tak trefného :-)))

jindra (19.7.2009 22:23:20)

Měl jsem v rukách už víc noťasů HP a všechny totálně zasviněné podobným demo softem. Nevím, co to je za úchylku obtěžovat tak svoje zákazníky. Já si to vyladit umím, ale spousta laiků z toho musí být na nervy. Řadě známých jsem to musel hned po zakoupení promazat, jinak by se s tím nedalo pracovat. Naposledy jsem koupil netbook MSI a ten byl zasviněn o poznání míň, řada těchto programů totiž měla na Ploše pouze instalátor a nebylo to nainstalované. Tak bych si to představoval. Ať to instaluje jen kdo chce a neotravujou s tím život zákazníkům. HP mě přichází do ruk už řadu let, protože si tyto noťasy kupuju pro sebe a doporučuju je i známým. Ale to promazání je nutností pořád, vůbec se v tom nehodlají poučit. Asi je to dobrej kšeft s výrobci SW.

Anonym (20.7.2009 07:07:52)

Ano, je to dobrý kšeft s výrobci SW, Výrobce HW totiž od nich dostává za instalaci toho balastu nemalé peníze. BTW ty poplatky za systém bez crapware jsou mimo jiné i jako kompenzace těchto peněz.

Havajskej... (24.7.2009 16:18:36)

Dlouhou dobu sem nečetl tak výstižný článek a musím co na 100% ale na 200% souhlasit. Před rokem sem si koupil taky nota(vista) a taky šel mrtě pomalu,pak se sesypali win., následovala nova instalace a chodi jak vino do teďka. Jinak mam take Foxit r., vlc player ,gog.chrome skratka nemužu se stěžovat.....

Atomic (19.8.2009 20:54:32)

No já také nejsem laik, ale každému kdo si chce koupit počítač (notebook) vřele doporučuju, aby koupil pokud možno bez OS. Předejdu tak zbytečným problémům, protože vím, že do měsíce je ten člověk u mě s tím, že mu nejde to a to a že mu pořád vyskakují okýnka a neví co s tím. Místo zdlouhavého odinstalovávání věnuju čas radši tomu, že mu vysvětlím možnosti OS (Windle, Linux) a podle přání mu tam systém nainstaluju. Myslím, že časově to vyjde přinejhorším nastejno :)