Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Evropské Windows 7 nakonec nevyjdou

Evropské Windows 7 nakonec nevyjdou

Anonym (6.8.2009 12:00:00)

Spor mezi Evropskou komisí a Microsoftem kvůli Internet Exploreru přinesl další změnu. Microsoft oznámil, že evropskou verzi Windows 7 stahuje z návrhu.

Griňo Fago (7.8.2009 09:47:01)

Vzdyt tohle uz neni mozny, pred tim to byl WMP ted IE a pristi rok to bude co? Kdyz jim to vadi tak at to nepouzivaji, existuji i jina reseni! Operu nikdo nechce tak proc se vnucuje a zada ochranu, tohle je protekcionismus! Osobne MS nemusim, ale tohle je uz trapny, vzdyt MS je soukroma firma tak at si vyrabi co chce!

Griňo FAgo (7.8.2009 09:51:29)

Jeste neco, za nejaky cas budou se soudit s Apple, ze do sveho OS a pocitacu instaluji pouze svuj prohlizec Safari. Apple prodava pocitace jako jednotne reseni a na zakaznikovi prece zalezi zda koupi nebo necha lezet. Na trhu je volba a mnoho moznosti vcetne Linuxu tak nevim co tohle je za socialismus!

Anonym (7.8.2009 15:10:35)

jo evropská komise se bude šrát do všeho

Anonym (7.8.2009 15:16:51)

EK se cpe tam, kde citi nevyvazeny podil mezi konkurencnimi produkty. To znamena, ze i kdyz je treba Windows jako OS na desktopu nejrozsirenejsi, neznamena, ze je nejlepsi, existuje zde nekolik dalsich, ktere muzou byt jak dobre chteji ale nemaji velikou sanci se prirozene dostat mezi masu lidi. A kdyz takova spolecnost pak vpodstate ovlada vetsinu sveta, tak to neni urcite nic dobreho.

Griňo Fago (7.8.2009 15:50:52)

Pokud budem mluvit o prohlizecich tak FireFox si sve uzivatele vybojoval i bez EK, dari se mu na trhu velice dobre, proc Opera tohle nedovede at si kazdy odpovi sam. Pokud Win nejsou nejlepsi system tak proc ho vsichni pouzivaji? Muj osobni nazor je ten, ze na trhu je moznost volby jen po ni sahnout. Kdyz EK ma pocit monopolu MS tak at podpori alternativni OS, ale ne zpusobem ze bude prznit produkty soukrome firmy. Druhy muj nazor je, ze dobre zbozi se prodava samo a nepotrebuje pomoc regulatoru. Podle vysledku MS asi jejich OS neni az tak spatny. EK potazmo EU by se mela predevsim zabyvat ochranou EU trhu, pred cinskym smetim co tu dovazi!

Anonym (7.8.2009 17:09:02)

Pokud mluvime o OS, tak to je trochu slozitejsi - neni to neco co by se dalo vymenit ze dne na den (to si u prohlizece dovolit muzete). Pokud je to neco na cem stavite od malicka a vas software je na tom pak zavisly, tak ho musite nekdy kompletne predelavat. Pokud se podivame na bezne domaci uzivatele, ti v dnesni dobe nemaji az tak padne duvody k prechodu, protoze vsechno jim na Windows v podstate funguje, proc by se tedy mely obtezovat a na neco prechazet, ucit se nove veci a migrovat. Navic vymenit OS potrebuje malicko znalosti i pri instalaci. Je pravda ze napr. Linuxove zalozene distribuce pouziva cim dal vic lidi, ale pokud by se prosazovaly otevrene formaty (jako napr. ODF, PDF, atd), tak by ten prechod byl proste jednodussi a sel by rychleji.

Lucky (8.8.2009 19:18:30)

Lidi se naučili s Windows ve kterých byl od počátku IE. Pokud nechtějí IE, ať se naučí zase s něčím jiným jako s kompletem. Když si řeknete že auto je na nic a motorka míň žere, taky se na ní musíte naučit jezdit.

Jakub (9.8.2009 18:28:39)

Firefox si uživatele vybojoval brutální mediální masáží mířenou na nejhloupější uživatele. Ti pak, aby se cítili IN, začli hromadně stahovat firefox a prsit se tím a tím nalákali další stádo BFUs. Kdežto Opera je mířená na poněkud znalejší a charakternější uživatele, ktřeří si o svém prohlížeči dovedou rozhodnout sami a nepotřebujou k tomu reklamy, či super kůl reference od 14cti letejch honičů nebo lidí s učňákem. Podobně QIP, nebo si snad někdo vážně myslí že je lepší než miranda?? (počítám pouze lidi, kteří si dovedou mirandu sami poskládat od základu :o) ) Opera je nejlepší webový solution na trhu a to jest pravda a nikdo s tím nic nenadělá - bmw si taky nekoupí každej kdo na něj má, proto je tu mrtě fábií 1.2 HTP - připodobnění k opeře a firefoxu cítíte správně :o) K tématu: Od microsoftu je to správnej krok, hezky se na celou E.komisy vysrat a na evropu taky, když se jim chtěj srát do byznysu :o) bravo !

Laadja (14.8.2009 17:59:18)

Vždyť od toho reklama je, nebo ne? A co se charakternosti týče, její posouzení je vysoce individuální záležitost a do takovýchto diskuzí urážení charekteru a vynášení svého oblíbeného na Olymp vůbec nepatří.

Lucky (8.8.2009 19:15:11)

Tak ať si ti sráči z opery udělají vlastní operační systém a nacpou si do něho co chtějí. To za chvíli Evropská komise řekne BMW že si nemůže dávat do aut svoje motory, protože je přece konkurence a třeba se někdo bude cítit poškozenej a bude chtít aby ty jejich motory používaly. Prostě když něco chci, tak to buď koupím jak to je a nebo vůbec. A kdyby nebyl Microsoft, tak opera by neměla být ani čeho alternativou. Jsou to sráči a měly by se na ně lidi vykašlat a používat SW jen těch co nebrečí a nestěžují si

MMM (8.8.2009 20:46:08)

Co bude pristi rok? Pristi rok to bude pozadavek, aby pri spusteni pocitace byla volba operacniho systemu, pak ze kazdy druhy pocitac musi byt montovany muzem ci zenou nebo romem a tak dal. To je bohuzel dnesni realita - evropsky urednik si plete ochranu svobody s urcovanim, co v ramci te sve svobody mame chtit. Necekejme od urednika nic jineho. Jinak mu mozek fungovat nemuze a myslenim bych to nenazival. Nezbyva tedy nez tu svou svobodu ctit a prat se o ni co to de.

Lucky (9.8.2009 16:23:28)

I když by ještě Microsoft mohl zkusit dvě věci-první pouze prodej přes internet a distrubuci z USA, pak by mohla jít EK někam, to by neovlivnili, druhá říct že Windows 7 nebudou pro EU a zůstane nám jen Vista. Třeba by bylo dost lidí kterým by to vadilo a přinutili by EK k ústupu.

Torentso (10.8.2009 12:17:23)

Jojo přesně tak, mám s tebou stejny názor, když to nechtěj, tak at si to nekupujou.... .taky bych je poslal do pr.de.le

Laadja (14.8.2009 17:52:36)

Hele, možná, že jsem úplně blbej, ale když si požídím OS bez i-netového prohlížeče, jak se potom na ten net dostanu? Nebo budou krabicovky a) s IE, b) Firefox, c) Opera, atd? Vážně to nechápu...