Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Američané a mobil

Američané a mobil

Anonym (7.8.2009 00:00:00)

Řada asijských zemí nabízí uživatelům mobilních telefonů aplikace, o kterých se lidem ve Spojených státech zatím pouze zdá. Od mobilní televize až po placení u automatů či v metru. Podobné možnosti jsou třeba v Japonsku běžné, ve Spojených státech se stanou realitou až ve chvíli, kdy se poskytovatelé dohodnou na jednotné technologii.

herr peytl (7.8.2009 13:19:02)

ještě chybí dodat, že Evropa je na tom podobně jako USA. vládnou tu globální operátoři jako O2 a Vodafone a ti mají zisky dostatečný, tak proč by přicházeli s něčím novým, když internet v mobilu přes GPRS stačí, žejo.

Anonym (7.8.2009 14:53:51)

Ja nechapu proc lidi chteji ten iPhone, protoze je to cool ? Neumi to spoustu funkci co normalni mobil, natoz konkurence.

Anonym (8.8.2009 18:13:35)

Tak napis, ktere funkce narozdil od tveho normalniho mobilu neumi, verim tomu, ze neprijdes ani na jednu, ktera se neda na iPhonu zprovoznit, spise je to obracene.

Anonym (8.8.2009 21:24:23)

Tak treba multitasking ? To zvlada kdejaka nokie stara roky - nejzakladnejsi funkce operacniho systemu.

Anonym (8.8.2009 22:07:58)

Operacni system v iPhonu zvlada multitasking samozrejme take, jako kterykoliv jiny. Spise je zde jine reseni aplikaci, bezicich na pozadi, nektere aplikace bezi dale i po jejich vypnuti, pro ty ve kterych tohle nejde nastavit a chci aby bezeli dale, pouzivam Backgrounder, takze zkus neco dalsiho.

Anonym (9.8.2009 09:28:38)

Tohle neni multitasking, to je jen jeho nahrazka - multitasking spociva v tom, ze si spustite napr 4 programy a mezi nimi se kdykoliv prepnete bez toho ze by se jeden nejak uspal - napr im client, chci aby mi chodili z nej zpravy primo do daneho programu (ne oklikou prez email :D) a pritom muzu hrat treba nejakou hru. Kdykoliv se muzu prepinat mezi obema. Sam Apple prohlasil ze to iPhone neumi, protoze by ho to spomalilo :-B Dale co se nefunkcnich veci tyce bychom se mohli dlouze bavit napr. o funkcich bluetooth. Nebo o tak zasadni veci jako je baterie a pridavne karty.

Anonym (9.8.2009 13:03:36)

A co takhle push notifikace a zrovna v IM klientu, v pohode muzete hrat hru, zobrazi se zprava, ze nekdo pise, tuknete na ni a jste v im klientu, odpovite a prepnete zpet do hry, to same pri volani, navigovani, psani sms a tak dale. Baterka neni zas tak velky problem, kdyz bude potreba vymenit, tak to bud vyresim sam (dodavaji se i s naradim na vymenu) nebo kdyz si neverim skocim do servisu a navic jak casto je potreba menit baterie.

Anonym (9.8.2009 19:31:57)

zadne push notifikace, to je to o cem jsem psal. Chci normalni multitasking, aby dve nebo vice aplikaci nezavisle pracovalo. Vyuziti se najde ve spoustu pripadech. Baterka se sice meni jen zridka, ale neni to tak pohodlne jako kdyz si otevrete kryt mobilu a jednoduse ji vemete. Pokud chcete dalsi nedostatek tak napr. nemuzete do nej nacpat beznou sim kartu a to uz pro hodne uzivatelu problem je.

Anonym (9.8.2009 21:50:12)

Ale ty aplikace pracuji nezavisle na sobe, system je na bazi unixu.Sim karta se pouziva stejna, jako u kterehokoliv jineho mobilu, takze naprosto bezna.

Anonym (9.8.2009 23:46:30)

To je divne, ze si kamarad musel porizovat jakousi specialni, podrobnosti bohuzel nesdelim. Dobre vim, ze je system neco jako odlehceny mac os x, ktery vychazi z bsd a ten unix je. Interne multitasking urcite bude umet, to by jste nemohl napriklad prijmout hovor, pokud by nebezel program pro obsluhu telefonatu na obrazovce, ale ne na vrstve uzivatelskych programu. Pokud srovname multitasking napr. se systemem Android, novejsi verze Symbian, ... narazime zde na plnohodnotny multitasking i u aplikaci.

Anonym (10.8.2009 22:12:46)

Specialni sim se pouzivaly jen na iPhone, ktery nebyl odblokovany pro nase site, od doby oficialniho prodeje neni nic takoveho potreba.Jinak napriklad ten IM klient skutecne bezi na pozadi, akorat se do nej zpet vratim tim, ze znovu tuknu na jeho ikonku, tekze to vypada jako opetovne spusteni, ale ve skutecnosti stale bezi, dokud ho sam uplne nevypnu.

Pavel (8.8.2009 13:25:03)

Já tyhle nářky nechápu...proacoval sem pro jednoho z našich mobilních operátorů..a dovolím si trvdit, že maličko o tom vím..a přijde mi, že jste jako děti..nejdřív chcete velkou konkurenci a volání skoro zadarmo..a mobil za korunu..a teď zas chcete jednu mocnou korporaci co dodává standardy, kteří musí ostatní respektovat? Jako japonské DoCoMo? Kromě toho...kolik asi by to mělo zákazníků? Já třeba absolutně nechápu smysl stramování videa nebo nějaké TV do mobilu? Vás někoho nějak láká čumět na malém LCD mobilníhozařízení na něco jiného než SMSky a nebo jízdní řád? mě teda ne...a z lidí kolem mě neznám ANI jednoho kterýho by to lákalo. Všechno jsou to lidé s dobrým VŠ vzděláním a slušným příjmem..a obávám se, že tak jeden z desti by si takovou službu objedna. Většina z nich má řadu let staré mobily....a jediné co chtějí je dobré pokrytí a levné volání..většina z nich ani moc neposílá SMS...nemůžete všechni soudit podle IT freakl..já sám mám tuhle techniku rád..ale i tak nepoužívám na mobilu nic víc, než volání a SMS, vše ostatní mě jen bere čas a obtěžuje..na internet mám notebook a Wifi..nepotřebuju www někde v lese na mobilu..bez toho přežiju..Talže prostě si myslím, že když by tu někdo tohle nabídnul..bude mít na ty služby tak málo zákazníků..že se to prostě nevyplatí..v tak malé zemi.

Pavel (8.8.2009 13:29:46)

v USA..tam je to jiná..amoc popravdě nechápu..je to velký trh, docela velk kupní síla..ale neznáme to..museli bychom vidět nějaké marketingové průzkumu kde a za kolik je o jaké služby zájem...popravdě v USA ještě nedávno téměř nepoužívali ani SMS..a pravda je tkaová, že mobilní telefon tam snad nikdy nebyl takovým "fetišem" jako u nás nebo v Japonsku. Když sem byl na jazykovce a měl za lektory američany...tak vůbec nechápali proč máme každou chvíli lepší novej mobil a proč to vůbec tak řešíme..