Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Udávat a práskat je lepší za peníze

Udávat a práskat je lepší za peníze

Anonym (10.10.2009 00:00:00)

Minule došlo na piráty politické, dnes na piráty softwarové a internetové. Krást se nemá. A co je to vlastně vůbec krádež? A je poukázání na to, že někdo krade, opravdu etické? Kampaně nejsou pro řešení problémů to pravé.

Jméno1 (10.10.2009 12:34:10)

BSA si myslím sama zadělává na průser. kde sehnala 20.000 adres, když není registrována jako správce údajů u UOOU. Když ji zažalujete, nemá to smysl, žádnou právní subjektivitu BSA nemá, čili nemá ani zádná práva tu cokoli řešit. Ideální by bylo ji úplně ignorovat, veškerá prohlášení jakoby nic, to by pomohlo. Živí ji to, že se o ní mluví a firmy jí za to sypou peníze. Teď ještě ty nevyžádané zprávy. Naštěstí jsou prý u nich odpovědní obálky s tím, že poštovné hradí příjemce. Ne abyste je vyhazovali - nutno poslat, ať aspoň BSA musí zaplatit to poštovné a něco je to stojí. Když to jen vyhodíte, nemá to smysl a BSA o peníze nepřijde. Co do obálky vložíte je vaše věc, zda to bude udání na Hlaváče z BSA, případně čerstvě použitý toaletní papír...

Jouda (11.10.2009 12:51:26)

Urcite bombardovat UOOU se stiznosti, preci za rozesilani bude nekdo odpovedny. Nekdo plati ceske poste za rozesilani dopisu.

Anonym (11.10.2009 13:21:48)

Tohle rozesílání se týká firem a firma jako taková žádný osobní údaj nemá a ani mít nemůže. Název firmy a korespondenční adresa je minimálně veřejně přístupný v obchodním a živnostenském rejstříku. Jinak zasílání reklamních papírových zásilek poštou na konkrétní adresu je plně legální a není to spam.

Jméno2 (13.10.2009 08:38:19)

Bylo by docela zajimave, kdyby se udelala protiakce... tedy ziskana odpovedni obalka by se namnozila a poslala zpet. Majetnejsi firmy by to namnozili treba 1000x, nemajetnejsi treba 100x a poslali prazdne zpet. Myslim, ze by se ceske zastoupeni BSA alespon trochu prohlo a podobne akce by zrusili :-D . Nevim teda jestli se daji obalky nějakym zpusobem mnozit (pres kopirku) a nebo jestli maji nejake ochrane prvky, pripadne jak je to pravne. Ale pokud jo....