Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Velké oko začalo střežit internet

Velké oko začalo střežit internet

Anonym (11.1.2010 00:00:00)

A další novinky uplynulých dní: Předinstalované Windows OEM předmětem hromadné žaloby - Wikipedia od lidí vybrala 140 milionů korun - a více...

Vassago (11.1.2010 08:18:48)

To jsem zvedav, jestli nahodou nebudou mit pak ve Francii nedostatek kvalifikovanych lidi pro praci se softwarem, kdyz - a to ruku na srdce - drtiva vetsina stredo i vysokoskolskych studentu, kteri nastupuji do prace umi ovladat rozmanity software prave proto, ze si ho nelegalne stahla a naucila se v nem...myslet si, ze se lide nauci perfektne zachazet s programy, kdyz si koupi prirucku za tisicovku a stahnou 14ti denni trial je smesne...a skoly na nakup softwaru nemaji penize a i kdyz software je, tak je zase snaha naucit toho co nejvic za co nejkratsi dobu, aby si to vyzkouseli vsichni..v dusledku cehoz maji lidi zhruba prehled co by to mohlo umet, ale neumi prakticky nic... Dle meho nazoru je lepsi si program stahnout a nelegalne nainstalovat, protoze se v nem clovek nauci delat a kdyz pak jde do praxe, tak si stejne musi nakoupit licence legalni...a ktere si asi tak koupi...nejspis tech programu, ve kterych uz umi delat, protoze si je stahnul:D

petrvlk (11.1.2010 17:41:36)

Asi dojde k většímu rozšíření open source a rozvoji sdílení PC to PC bez potřeby jakékoliv informace uveřejněné na internetu. Přece si v práci, nebo u kamaráda můžete pustit film co máte doma na síťovém disku. ;)

strid3r (15.1.2010 07:03:05)

Presne tak lidi si vytvori vlastni svetovou sit, kde jim do toho co tam maji a sdileji nebude moct nikdo kecat:D A internet zustane mozna tak pro zpravy a reklamy:)

Anonym (15.1.2010 11:01:10)

hezka myslenka.....jenom jedna otazka: kdo to zaplati?

ceho (19.1.2010 09:10:58)

Mno podle me uz takove site vznikaji s myslenkou CZFREE. A platej jsi to uzivatele site kteri chtej byt pripojeny.. Ale toto uz je podle me mimo tema....

Anonym (19.1.2010 13:45:30)

Nevím jak jinde, ale tady v ostravě je CzFree čím dál komerčnější záležitost a mnoho lidí si na tom buduje svůj byznys... Základní myšlenka CzFree je už dávno v trapu a soubor malých poskytovatelů internetu, kteří navzájem propojí své sítě už má s CzFree společného jen málo.

ceho (20.1.2010 09:13:04)

Ano je pravda ze nektere neziskovky to vzali za konec kde jde uz o byznys... Ale jsou mista kde se snazej myslenku CzFree udzet. V praze se jeste nejake najdou..

Honza (28.1.2010 21:27:13)

Potiz je v tom, ze ani doma na disku ten film mit nemuzete, a to to doknce ani pro ucely zalohy. Ja se obavam, ze nasi pos*anci to oko schvali co nevidet taky, leda ze bychom si zvolili tu novou stranu ;-)

Anonym (28.1.2010 22:15:42)

Naši poslanci jsou tak padlí na hlavu, jeden vedle druhýho, že brzo schválí zákon, který bude jako ilegální hodnotit i návštěvu kina, kam si zakoupíte vstupenku...

Anonym (14.1.2010 00:35:52)

promin, ale todle je hroznej zvast. Predstav si, ze vyrabis soft. Investujes do toho prachy, cas a probdis mnoho noci. Chces samozrejme za svoji snahu dostat zaplaceno. Jenze pak prijde naky usmrkanec, kterej se ti vysmiva do oci, ze si proste soft nelegalne stahne a jeste argumentuje tim, ze se na nem preci musi neco naucit ne?

Anonym (15.1.2010 12:00:38)

Proto je nejeden soft pro studijní účely nebo na vyzkoušení zdarma nebo s nějakým směšným poplatkem za non-commercial licenci ! Logicky uvažující lidi a firmy (tebe se toto netýká) totiž ví, že když poskytnou svůj produkt ke studijním účelům za zvýhodněných podmínek, tak se jim to ve finále nesčetněkrát vrátí. Tak zase neurážej lidi, jaké jsem píšou žvásty a jací to jsou usmrkanci, protože to sedí přesně na tebe ! Fakt by v těch Bohnicích měli ten internet na pokojích zakázat, protože to urážení v každém příspěvku už není ani trochu směšné. Jo a zase nezapomeň napsat, že to psal někdo ze stejného rozsahu, schyzofreniku !

Anonym (17.1.2010 19:16:34)

co to zase taras? Precti co jsem psal. Nepsal jsem nic o lidech ktere vyuzivaji learning edice a maji legalne ziskany soft. Reagoval jsem na lidi, kteri si soft proste stahnou z netu a na vse kaslou. Je velmi trapne, jak se snazis oponovat kazdemu memu nazoru i kdyz se ve finale ukazuje, ze oba mame na vec zhruba stejny nazor. Viz ma reakce pred par minutama.

Jindra99 (15.1.2010 23:41:45)

Jsi velmi omezený. To, že si student nebo libovolnej domácí uživatel stáhne nějakej program za desítky tisíc nezpůsobí té firmě ztrátu ani jediné koruny. Protože dotyčný by si to stejně nekoupil, nemá na to a nevyužije to adekvátně, aby se mu investice vyplatila. Ale zato se s tím naučí dělat. A když pak rozjede živnost nebo se dostane do pozice, kdy podobný soft potřebuje oficiálně, tak si koupí právě ten, se kterým už umí dělat. Takže firma vydělá. Toto nepochopí jen úplný imbecil!

Anonym (17.1.2010 19:14:29)

Ano, nezpusobi to ztratu, ale nic to nemeni na tom, ze je to kradez. Argument, ze na to nemas a nikdy by jsis to nekoupil je na par facek, az jednou budes pracovat, tak to pochopis. Predtav si, ze mas na neco know how ktere prodavas. Kdyz nekdo pride, toto know how ti ukradne a bude se branit jako ty, tak te take nebude zajimat, ze ti nezpusobil zadnou ztratu. Navic kazda alespon trochu lepsi firma dava na uceli uceni sve produkty temer zadarmo (cvicna verze W2ooo server stala pet dolacu).

Sardelli (12.2.2010 20:05:28)

Znám mnoho úspěšných softwarových produktů, které jejich autoři poskytli zadarmo, i když je to stálo prachy, čas a probděné noci. Někteří lidé dávají naštěstí stále přednost šíření informací a vzdělání před manonem.

Nargon (12.1.2010 13:06:33)

Teda nevim proc zalujou i microsoft. Copak MS nuti vyrobce pocitacu tam ten windows instalovat? Mno ja si myslim ze ne. Ale ruku do ohne bych za to nedal. A prodavat notebooky bez systemu je jeste vetsi hloupost. Vetsina BFU neni schopna ten system nainstalovat. Ikdyz je to primitivni, tak to nezvladnou. A tak by ona instalace zbyvala asi na prodejci, ktery by si ji taky pekne nauctoval a vysledek by byl drazsi nez ted. Nemluve o tom ze se urcite prodlouzi doba nez si notebook odnesete. A pro tech par procent "zkusenejsich" uzivatelu nema cenu vydavat notebooky bez OS. Ti mohou nesouhlasit s licenci windows a pozadovat vraceni penez za tu licenci. Viz jeden clanek asi na root.cz kde to nekdo udelal.

Anonym (14.1.2010 00:33:51)

nenuti, MS ma s nekolika vyrobci dohodu, ze pri koupi ntb s jejich systemem cast penez zaplati MS (pro uzivatele je notas levnejsi) nicmene ti nikdo nebrani koupit si ntb bez systemu, ktery muze byt drazsi nez notas s woknama

the.max (17.1.2010 19:05:58)

mykro$oft samozrejme ma smlouvy s vyrobci pocitacu (i notebooku), jejiz soucasti je jasne definovana cena za licenci, ktera je PODSTATNE nizsi, nez jaka je na pultech obchodu, pripadne pro vyrobce, kteri nemaji s mykro$oftem smlouvu. Dale tam byva tez napsano, ze vyrobce nebude prodavat pocitace s jinym systemem nez s wydlema, jinak hrozi zvyseni ceny OEM licenci. Kazdy si jiste pamatuje kauzy o HW limitech netbooku, kdy 'zvyhodnena' cena OEM licence se pohybovala v radech desitek dolaru pouze v pripade, ze netbook nebude mit vetsi nez 160gb disk, displej nebude vetsi nez 10" a operacni pamet nebude vetsi nez 1gb. Ja bych si treba chtel novy noptebook koupit, ale takovy, ktery by mi vyhovoval, se bohuzel bez wydli koupit neda. Vy tvrdite, ze mohu domitnout souhlas s licenci k wydlim a pozadovat vraceni penez. Kdyz uz jste zminil ten clanek o vraceni licence, jsite vite, ze penize nevraci prodejce, ale vyrobce pocitace a to pouze dle vlastnich podminek, ktere mohou byt i takove, ze pokud nesouhlasite s licenci, muzete vratit cely pocitac, coz je tez v tom jmenovanem clanku zmineno. To, ze se podarilo pisateli licenci vratit vymenou za mlcenlivost je tam take. Zkuste to provest znovu, jsem zvedavy jak dopadnete. Me osobne nejde o tech par dolaru za pro me zcela nepotrebnou licenci za wydle, me jde pouze a uprimne o to, ze si nepreji, aby si za me mykrosoft udelal carku do statistiky s prodanymi wydlemi.

Anonym (17.1.2010 19:11:00)

Lzete, kazdy ntb se prodava ve verzi BEZ OS. Tato verze sice nekdy byva drazsi nez verse s MS, ale to je dano tim, ze MS za kazdy prodany notas dava naky ten dolar prodejci a tim padem muze prodejce snizit cenu.

Jindra (2.2.2010 21:03:09)

Neplácej, ani náhodou každý, ale naopak jen pár vybraných modelů (konfigurací). Dvakrát v minulosti se to sešlo s mýma požadavkama a tak jsem vzal s XP a další s Vistou, ale potřetí už varianta s Win7 byla výrazně dražší, protože v jiné-lepší konfiguraci a tak jsem vzal míň nadupanej noťas co mě vyhovoval, ale měli ho jen bez OS. Jejich chyba.

Anonym (12.2.2010 21:28:34)

ne neplacam, kazdy nebo aby jsme se nehadrkovali o slovicka tak temer skoro kazdy notas lze bez problemu sehnat ve verzi BEZ OS.

Anonym (13.2.2010 06:15:52)

Samozřejmě zase další nesmysl... tím, že tady budeš tlačit nesmysly je bohužel neprosadíš... výrobci a prodejci neberou ohledy, na nějakého rádoby chytráka, který tu jen háže ramenama a přitom plká samo nesmysly a lži... Pro ně je důležitý zisk a ne to co si ty myslíš... Samozřejmě jsme už zjistili, že ty si dycky myslíš pravý opak, než je realita a jsi dycky v opozici proti všem... ale to je tvoje chyba, kdybys vyhledal odbornou pomoc, tak psycholog by ti tyhle svízelné životní situace pomohl řešit.

Anonym (13.2.2010 17:09:22)

napis ktery ntb nemuzes sehnat bez OS, velmi rad ti pomohu ho najit.

Anonym (14.2.2010 06:16:47)

Po tobě nepotřebuju nic... s debilama se nebavím... já si jej umím koupit sám v zahraničí sám a za dvoutřetinovou cenu...

Anonym (14.2.2010 07:50:00)

tak tu nemel nesmysle jak nejde sehnat naky konkretni notas bez OS. Zase plna pusa reci a skutek utek.

Anonym (14.2.2010 14:19:14)

Pane chytrej, kolikrát jste už v životě dostal přes držku?

Anonym (14.2.2010 16:21:00)

No vzhledem k tomu, ze jsem hral dvanact let hokej tak....hodnekrat :) ovsem nechapu co to ma spolecneho s tematem. Chovej se jako chlap a priznej, ze jsi se proste seknul. Naprosto temer kazdy notas muzes sehnat bez OS. Je velmi vtipne, jak ani nechces napsat ktery notas bez OS sehnat nemuzes, protoze vis, ze takovejch je minimum.

Anonym (15.2.2010 06:35:17)

Tak ještě hodněkrát v životě dostaneš, připrav se na to :-) K těm laptopům - žij si svoji realitu, já žiju tu reálnou a taky nikomu netlačím moje subjektivní názory... tím tuplem ne takové, které se nezakládají na pravdě...