Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Patláma patláma

Patláma patláma

Anonym (30.1.2010 00:00:00)

Dnešní sobotní pel mel si vezme na přetřes tablety, U:fona a zazní i něco na obranu Microsoftu.

David (30.1.2010 08:30:20)

Pane Strako, sice se článek jmenuje "Patláma patláma", ale mohl jste si ho přeci jen po sobě alespoň jednou přečíst, než jste to odeslal :-) Mám dva dotazy: "A jaká je rychlost? Ta je daná primárně použitou technologií CDMA2000 revize A s teoretickou rychlostí 3,1 Gb/s" Jste si opravdu jistý tím G u Gb/s? :-D "V jednom případě jsem však na jeho straně a jeho postihům nechápu." Myslíte, že tahle věta dává smysl? :-D Přeji pěkný den a méně "spatlaných" článků :-)

Vassago (30.1.2010 18:04:00)

Tak napis priste neco sam...ja si rad prectu clanky na DSL, tak neotravujte autorum chut do prace...

David (31.1.2010 15:33:43)

Já čtu ty články taky rád, ovšem ještě raději ty kvalitní, proto zamrzí, když si to po sobě autor evidentně téměř nepřečetl... Přitom jde tak o pět minut navíc...

Jindra (2.2.2010 21:10:02)

Nepruď chytráku.

jirka (30.1.2010 15:48:07)

Sloňujeme, pane Strako, skloňujeme. http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=euro&Hledej=Hledej

Petr (30.1.2010 17:13:43)

Problém s IE do verze 6 včetně bylo, že zcela ignoroval standardy a zcela kazil celé odvětví. Doposud při vytváření stránek je potřeba počítat s podivným chováním IE6. Za to by zasloužili pokutu ještě větší. Problém není dominantní postavení, ale jeho zneužívání. Kdyby k tomu Microsoft nikdo nenutil, tak bude například nastaven jen jejich vyhledávač.

Mungo (31.1.2010 23:02:02)

Internet Explorer je ve Windows integrován zásadním způsobem do operačního systému, takže není třeba se divit, že jej Microsoft využívá jako výchozího prohlížeče. Jaké zneužívání ? Samozřejmě Google dělá ve svém OS totéž. Ať si Opera udělá taky svůj operační systém ...

Honza (1.2.2010 14:11:49)

Kdepak, souhlas s Petrem. Predstav si, ze by prohlizec byl opravdu autoradio. A kdyby melo 95% zakazniku autoradio "Cony", tak by se vysilalo jen ve formatu pro "Cony" (ten format by pochopitelne byl tajny, nebo dokonce licencovany) a zbytek autoradii by tedy nehralo, nebo hralo jen nekdy atp. Zbyvajicich 5% zakazniku by si tedy muselo to "cony" koupit driv ci pozdejs taky. Takze, kdyby Microsoft, kdyz uz nedodrzuje standarty a dela si svoje vlastni, popsal ten svuj format, nikdo by ani nepipnul. Nebo kdyby standardy dodrzoval, tak mu taky nikdo nerekne ani n. Jenze, microsoft se rozhodl, ze bude mit svuj system, svuj prohlizec. Az dosud to je v poradku a ma to pravo. Jenze si predstavte, ze, by se s tim nic nedelalo a doslo to tak daleko, ze by microsoft exploer zpoplatnil, na coz ma jiste take pravo. Jenze by jine prohlizece nebyly (microft pouziva na vse uzavrene formaty), tak pro prohlednuti internetu byste si musel koupit nejen windows za X kc, ale jeste prohlizec za dalsich X kc a treba jeste licenci na protokol mshttp... Na toto prave pamatuje antimonopolni zakon a proto byl ten soud. Mozna, ze to nebylo uplne fer, jenze to co MS dela uz neni fer vubec. Zneuziva monopol a o tom to je. Btw. ze by microsoft o usetrene penize za soud zlevnil windows? To mel autor hodne divoke sny :-)

Mungo (3.2.2010 23:33:54)

Nerozumím Vaší argumentaci. Jaké standarty myslíte ? Jazyk HTML je zajisté otevřený formát - a prohlížeč je určen k jeho interpretaci ... No a další část úplně postrádá smysl. Prohlížeče jiných autorů / výrobců / dodavatelů tady byly vždy.

Hozna (1.2.2010 14:25:00)

Ad ufon - zkousel jste ho nekdo vecer v Jablonci nad Nisou? Signal mam celej den i vecer pres 90%. Vecer rychlost 5kB/s, pres den rychost 200kB/s (rekneme 1.5mbitu)... Denni prumer tedy udela tech inzerovanych 300 kbit za sekundu, jenze si zkuste vecer neco prohlednout, je to uplne nepouzitelne. Kdyby to aspon tech 5kB/s jelo, jenze stranky se kolikrat ani nenactou. To, ze se mi z te rychlosti pres den poti celo, kdyz jsem nahodou pres den doma, je mi celkem na houby :-) Rozhodne krok o predplacenem internetu je chvalihodny, ale na domu to bohuzel moc neni. Leda pro ty, kdo pracujou pres noc a spacky tlucou pres den :-) Porad ufon laka nove zakazniky, ale sit asi neposiluje, protoze s rychlosti je to cim dal horsi. Pred dvema lety to bylo dobre, ale uz davno ne, jeste, ze mi uz bude koncit smlouva, pak prcham ke kyslikovi, ktery sice 200kB/s neudela ani pres den, ale zato 40kB/s jede vecer v pohode :-)

Harwes (3.2.2010 18:36:47)

ZCELA dotykovou platformu používám s úspěchem již od roku 1999 na PTU Ford WDS,a to prosím v dílenském prostředí u aut,kde se předpokládá obsluha špinavýma rukama a stále je v kondici,záleží asi na použitých materiálech. WDS je systém nesmírně odolný a to prosím funguje v prostředí Win 98 - first edition!!!