Anonym (10.2.2010 09:18:42)
S člověkem, který nemá ZÁKLADNÍ znalosti historie a papouškuje dávno překonané nesmysly komunistických učebnic, se nedá diskutovat. Ten tvůj temný středověk přinesl lidem nemocnice, školství, vědu, archeologii, astrologii, podporoval malířství, sochařství, architekturu, hudbu, bez toho tvého temného středověku by nebylo knih, kronik, dějepisu. Nemusím otevírat oči, stačí mi přečíst si jakoukoliv moderní vědeckou knihu o historii. Není to o víře, ale o znalostech. (A když budeš pořádně číst, pokud to umíš, možná zjistíš, že i s tou tvojí inkvizicí, odpustky, křížovými výpravami a upalováním to bylo krapet jinak, než ti vtloukli komunisti ve škole do kebule). Kritizovat umí každý blbec, ale fakta zná málokdo. Pak se nemůže divit, že vypadá na diskuzi jak Neználek. Je mi tě upřímně líto a přeju ti, ay ses brzo zbavil své zabedněnosti a začal se sebou něco dělat.
Anonym (10.2.2010 10:40:01)
tak vira je predevsim o VIRE. Paklize mas dukazy, nejedna se o viru, ale proste o holy fakt. S tema peti stoletima jsem to trochu prehnal, jsou to spise stoleti tri (1ooo - !300) kdy evropa stala na miste. Jediny pokrok delalo zemedelstvi. Nikdo nerika, ze cirkev obcas take delala dobre, ale bohuzel vetsinou se ji to moc nedarilo. Co myslis, ze by ti na toto tema rekl treba Giordano Bruno, Jana z Arku nebo Jan Hus? Je velmi usmevne, ze tehdejsi siritele viry pouzivali jiste stejny slovnik a argumenty jako ty :)
Anonym (10.2.2010 11:26:48)
Co by na to řekl třeba Koperník, Michelangelo, všichni studenti a učitelé starobylých univerzit, Isaac Newton...? Člověče, ty jsi hloupý jak malované saně - a nehorší je, že se za to nestydíš, ještě to tu prezentuješ jako svůj klad!
Anonym (10.2.2010 11:50:48)
Z českých kněží - vědců bys mohl znát třeba Prokopa Diviše nebo Gregora Mendela, Karla Dvořáčka, Bernarda Bolzana, Aloise Musila. A to jen tak namátkou, co si člověk vzpomene z hlavy...
Anonym (11.2.2010 11:58:48)
Pro hlupaka kazdy hloupy. Je ze krasne videt, jak nejsi schopen prijimat nazory jinych lidi. Hned na zacatku jsem psal, ze cirkev take udelala nektere dobre veci. Psal jsem o ni jako o siritelce vzdelani atd. Nicmene jsem poukazoval na to, ze je trapne kdyz tu kricis, jak vse co cirkev udelala bylo spravne. A kdyz byla cirkev takovou siritelkou vzdelani, proc tvrdila ze je zeme placata, okolni vesmir neexistuje atd? No, ani se nenamahej s odpovedi.
Anonym (11.2.2010 21:30:42)
Přečti si nejdřív, pitomče bez znalostí, co tvrdili antičtí filosofové, z nichž katolická církev čerpala. Věda měla nějaký vývoj a v něm i slepé uličky. Ostatně, renomovaní vědci ještě v 19. století tvrdili, že nebude možno jezdit vlaky, protože by odstředivá síla zabila lidi uvnitř, že nebude možno položit kabel mezi Evropou a Amerikou, že fonograf je břichomluvecký trik... To netvrdla církev, to tvrdili vědci, ty tupče na n-tou! (Opět připomínám, nejde o nadávky, ale diagnózu nemocného člověka.)
Anonym (12.2.2010 07:47:44)
Prosimtě nech ho... on za to fakt nemůže... už se tak narodil...
U porodu jsou lidi stejní, jenže se potom nekomu jde učit líp, někomu jdou informace přijímat líp a někomu holt ne... Tak to bylo po mnoho tisíciletí a blbci se budou rodit dycky, i za dalších x tisíc let...
A pokud si takový blbec usmyslí, že sežral všechnu chytrost světa, aniž by vůbec tušil o čem je řeč a jak to skutečně bylo (žádnou literaturu nečetl, historii ani okolnosti nezná, učit se nechce - jen někde něco zaslechl), tak mu jeho pravdu nevyvrátíš, ikdybys nechal zhasnout slunce...
Je to diagnostikovaná nemoc, a mám pocit, že už tak to má ten jedinec v životě těžké (sehnat zaměstnání, mít přátele atd)..
Anonym (12.2.2010 17:56:15)
jiste mi tedy odpovis, proc zemrel Giordano Bruno, Hus.
Anonym (13.2.2010 06:18:26)
To nezakecáš...
Anonym (13.2.2010 10:58:46)
Nic nezakecavam, pouze se zde snazit poukazat na to, ze se ve jemnu viry a nabozenstvi napachalo plno zverstev. Nikdo nebere cirkvim jejich uspechy, buhvi jak by to tu vypadalo bez nich, ale ne vzdy se darilo a ne vzdy stal v cele clovek zbozny a nekdo kdo by mel na srdci jen blaho svych ovecek....a podle toho to vypadalo.
Anonym (14.2.2010 06:21:40)
Bez nich by se individua jako ty namnožily jako krysy a populace by byla tak zdegenerovaná, že by tady byl pořád středověk... ne-li něco horšího...
Anonym (14.2.2010 07:45:34)
Nejsi schopen se nad nicim zamyslet, za sve argumenty mas jen urazky a prekroucenou pravdu. Myslim, ze svoji naprostou neochotou ci neschopnosti diskutovat jsi zde dokazal, kdo z nas dvou je ten mene inteligentni. A pokud lidi jako Giordano Bruno, Hus, Filip Knevsky atd. povazujes za krysy a zdegenerovanou cast popupalace tak je to jen tvuj nazor.
Anonym (12.2.2010 17:54:55)
a ty se zeptel vsech mrtvych kteri v zemreli pod zastitnou sireni viry. Je opravdu smesne, ze nekdo kdo vyznava viru ktera se donedavna pomerne nasilne vstepovala lidem kteri o ni nemaji prazadny zajem zde debatu zacinal s tim, jak jsou ateiste bezohledni