Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Obsadí církev internet?

Obsadí církev internet?

Anonym (3.2.2010 00:00:00)

Papež ve svém nedávném poselství k mezinárodnímu dni sdělovacích prostředků otevřel téma šíření víry prostřednictvím moderních technologií. Tato problematika je ale aktuální a zajímavá u daleko širšího spektra problémů – může Facebook, Twitter či blog nahradit běžnou lidskou komunikaci a sociální kontakt? Může ho obohacovat a doplňovat, a nebo ho naopak zabíjí?

... (5.2.2010 15:50:42)

Super .. Jsem zaprisahly ateista a todle cirkevni vymejvani mozku budou cpat a nabadat lidi jeste na internetu.. To tak .. At si de delat zazraky do vatikanu a neotravuje lidi ktere to vubec nezajima.

Miroslav Riemel (7.2.2010 18:46:26)

Pokud tě to vůbec nezajímá jak tvrdíš, najeď si na jiné stránky. Internet je pro všechny, tedy i pro ty, kteří vyznávají jiné hodnoty než hrubost, lež a netoleranci. Rudého myšlení si naši lidé užili dost.

Anonym (8.2.2010 16:22:53)

Ve jmenu Boha zamrelo v dejinach vice lidi nez pod jakoukoli jinou zaminkou. Jen diky cirkvy jsme zde meli pul tisicileti temneho stredoveku kdy Evropa doslova stagnovala a jeji vyvoj se zastavil. Neni to tak davno co se ve jmenu boha upalovalo a vyvrazdovali se cela mesta. Kde beres tu drzost mluvit o hrubosti a lzi?

Anonym (9.2.2010 10:54:40)

A to mate odkud? Z nejake komunistice ucebnice? Radeji si prectete nejakou od skutecne dobrych historiku. Abyste ze sebe nedelal nevzdelance, ktery tvrdi historiky davno vyvracene nesmysly.

Anonym (9.2.2010 19:29:42)

Cely temny stredovek kdy byla potlacovana jakakoli veda pod zastitou zle cerne magie, celych 5 stoleti kdy evropa stagnovala a zbytek sveta ji utikal, krizove vypravy, upalovani, odpustky, atd. atd. atd. To vsechno je vina cirkve. Vem si jenom kolik mozku te doby bylo upaleno protoze prinesly naky novy a zasadni objev. Nikdo jiny nikdy nebrzdil spolecnost tolik jako cirkev ve stredoveku. Laskave otevri oci a priznej si, ze cirkev po valnou cast sve existence stoji za naprostou backoru. Vira je dulezita, cirkev je navic.

Anonym (10.2.2010 09:18:42)

S člověkem, který nemá ZÁKLADNÍ znalosti historie a papouškuje dávno překonané nesmysly komunistických učebnic, se nedá diskutovat. Ten tvůj temný středověk přinesl lidem nemocnice, školství, vědu, archeologii, astrologii, podporoval malířství, sochařství, architekturu, hudbu, bez toho tvého temného středověku by nebylo knih, kronik, dějepisu. Nemusím otevírat oči, stačí mi přečíst si jakoukoliv moderní vědeckou knihu o historii. Není to o víře, ale o znalostech. (A když budeš pořádně číst, pokud to umíš, možná zjistíš, že i s tou tvojí inkvizicí, odpustky, křížovými výpravami a upalováním to bylo krapet jinak, než ti vtloukli komunisti ve škole do kebule). Kritizovat umí každý blbec, ale fakta zná málokdo. Pak se nemůže divit, že vypadá na diskuzi jak Neználek. Je mi tě upřímně líto a přeju ti, ay ses brzo zbavil své zabedněnosti a začal se sebou něco dělat.

Anonym (10.2.2010 10:40:01)

tak vira je predevsim o VIRE. Paklize mas dukazy, nejedna se o viru, ale proste o holy fakt. S tema peti stoletima jsem to trochu prehnal, jsou to spise stoleti tri (1ooo - !300) kdy evropa stala na miste. Jediny pokrok delalo zemedelstvi. Nikdo nerika, ze cirkev obcas take delala dobre, ale bohuzel vetsinou se ji to moc nedarilo. Co myslis, ze by ti na toto tema rekl treba Giordano Bruno, Jana z Arku nebo Jan Hus? Je velmi usmevne, ze tehdejsi siritele viry pouzivali jiste stejny slovnik a argumenty jako ty :)

Anonym (10.2.2010 11:26:48)

Co by na to řekl třeba Koperník, Michelangelo, všichni studenti a učitelé starobylých univerzit, Isaac Newton...? Člověče, ty jsi hloupý jak malované saně - a nehorší je, že se za to nestydíš, ještě to tu prezentuješ jako svůj klad!

Anonym (10.2.2010 11:50:48)

Z českých kněží - vědců bys mohl znát třeba Prokopa Diviše nebo Gregora Mendela, Karla Dvořáčka, Bernarda Bolzana, Aloise Musila. A to jen tak namátkou, co si člověk vzpomene z hlavy...

Anonym (11.2.2010 11:58:48)

Pro hlupaka kazdy hloupy. Je ze krasne videt, jak nejsi schopen prijimat nazory jinych lidi. Hned na zacatku jsem psal, ze cirkev take udelala nektere dobre veci. Psal jsem o ni jako o siritelce vzdelani atd. Nicmene jsem poukazoval na to, ze je trapne kdyz tu kricis, jak vse co cirkev udelala bylo spravne. A kdyz byla cirkev takovou siritelkou vzdelani, proc tvrdila ze je zeme placata, okolni vesmir neexistuje atd? No, ani se nenamahej s odpovedi.

Anonym (11.2.2010 21:30:42)

Přečti si nejdřív, pitomče bez znalostí, co tvrdili antičtí filosofové, z nichž katolická církev čerpala. Věda měla nějaký vývoj a v něm i slepé uličky. Ostatně, renomovaní vědci ještě v 19. století tvrdili, že nebude možno jezdit vlaky, protože by odstředivá síla zabila lidi uvnitř, že nebude možno položit kabel mezi Evropou a Amerikou, že fonograf je břichomluvecký trik... To netvrdla církev, to tvrdili vědci, ty tupče na n-tou! (Opět připomínám, nejde o nadávky, ale diagnózu nemocného člověka.)

Anonym (12.2.2010 07:47:44)

Prosimtě nech ho... on za to fakt nemůže... už se tak narodil... U porodu jsou lidi stejní, jenže se potom nekomu jde učit líp, někomu jdou informace přijímat líp a někomu holt ne... Tak to bylo po mnoho tisíciletí a blbci se budou rodit dycky, i za dalších x tisíc let... A pokud si takový blbec usmyslí, že sežral všechnu chytrost světa, aniž by vůbec tušil o čem je řeč a jak to skutečně bylo (žádnou literaturu nečetl, historii ani okolnosti nezná, učit se nechce - jen někde něco zaslechl), tak mu jeho pravdu nevyvrátíš, ikdybys nechal zhasnout slunce... Je to diagnostikovaná nemoc, a mám pocit, že už tak to má ten jedinec v životě těžké (sehnat zaměstnání, mít přátele atd)..

Anonym (12.2.2010 17:56:15)

jiste mi tedy odpovis, proc zemrel Giordano Bruno, Hus.

Anonym (13.2.2010 06:18:26)

To nezakecáš...

Anonym (13.2.2010 10:58:46)

Nic nezakecavam, pouze se zde snazit poukazat na to, ze se ve jemnu viry a nabozenstvi napachalo plno zverstev. Nikdo nebere cirkvim jejich uspechy, buhvi jak by to tu vypadalo bez nich, ale ne vzdy se darilo a ne vzdy stal v cele clovek zbozny a nekdo kdo by mel na srdci jen blaho svych ovecek....a podle toho to vypadalo.

Anonym (14.2.2010 06:21:40)

Bez nich by se individua jako ty namnožily jako krysy a populace by byla tak zdegenerovaná, že by tady byl pořád středověk... ne-li něco horšího...

Anonym (14.2.2010 07:45:34)

Nejsi schopen se nad nicim zamyslet, za sve argumenty mas jen urazky a prekroucenou pravdu. Myslim, ze svoji naprostou neochotou ci neschopnosti diskutovat jsi zde dokazal, kdo z nas dvou je ten mene inteligentni. A pokud lidi jako Giordano Bruno, Hus, Filip Knevsky atd. povazujes za krysy a zdegenerovanou cast popupalace tak je to jen tvuj nazor.

Anonym (12.2.2010 17:54:55)

a ty se zeptel vsech mrtvych kteri v zemreli pod zastitnou sireni viry. Je opravdu smesne, ze nekdo kdo vyznava viru ktera se donedavna pomerne nasilne vstepovala lidem kteri o ni nemaji prazadny zajem zde debatu zacinal s tim, jak jsou ateiste bezohledni

Anonym (8.2.2010 16:03:05)

Jako by ateismus nevymyval mozky. Nehlede na to, ze i ateismus je otazkou viry.

Anonym (8.2.2010 16:21:06)

Nesouhlasim, navic mam takovej pocit, ze vetsina lidi nema problem s virou jako takovou ale s cirkvi. Navic napady jako zakaz transfuzi, kondomu atd. atd. atd. jsou na par facek. Jestli opravdu buh existuje, tak se musi mlatit pesti do hlavy, co to ti blazni v cirkvi zase vymysleli.

Anonym (9.2.2010 10:57:35)

Ateisté jsou víc netolerantní než věřící. A vynalez atomove bomby, ekonomickou svetovou krizi, studenou valku, politicke vrazdy, obeti obou svetovych valek, komunisticka 50. leta - to jsou o hodne vetsi nesmysly, ktere se zadne cirkvi pripsat nedaji. Mimochodem, zakaz transfuzi maji jen jehoviste, zadna jina cirkev. Prokazujete neuveritelnou neznalost veci, o niz tak vasnive diskutujete.

Anonym (9.2.2010 19:26:42)

A ty jsi peknej egoista. Ja psal neco o nake konkretni vire ci cirkvi? Ne nepsal, jen jsem vypichal nektere nejvetsi nesmysle ktere me zrovna v tu chvili napadly. Kdyz se podivas na dejiny, tak bych vubec bejt na miste cirkve do pusy nebral slova jako slitovani, moudrost, mirumilovnost a podobne. S tim, ze ateiste jsou netolerantni vic nez verici je take pekny nesmysl. Tobe nikdo tvoji viru nebere, me ji vnucujete v kuse.

Anonym (10.2.2010 09:12:31)

Tady právě dokazuješ sám svým příspěvkem, jak někomu nutíš své názory a jak jsi netolerantní. Jako trucovité dítě. A to aniž bys měl jen minimální znalosti skutečné historie a fakt. To není o víře, ale o tom, že plácáš nesmysly o věcech, o kterých nic nevíš. Nejspíš proto, žes měl naposledy v ruce komunistickou učebnici dějepisu pro 6. ročník.

Anonym (10.2.2010 10:23:35)

Coze? Ja ti beru tvoji viru? Jak proboha? Pouze poukazuji na naprosto zname udalosti. Nebo snad vyvracis ze cirkev ve stredoveku brzdila rozvoj spolecnosti? Je sice pravda, ze byla temer jedinou siritelkou vzdelani, ale k cemu je dobre, ze sice umi sedlak cist, ale pul tisicileti je jedinym vynalezem dirka ve tvaru srdicka na kadibudce? Neni trochu zvlastni, ze jiz od zacatku provozuje cirkv velmi podivne veci jako odpustky, hromadeni majetku atd? Kolik myslis, ze zemrelo lidi v krizovych vypravach? A neboj, je mi 25 a z komunisticke ucebnice jsem se ani nahodou neucil. Ver si v co chces, ale prosimte, nesnaz se me tu balamutit, ze pod jmenem papeze se vzdy konalo dobro.

Anonym (10.2.2010 11:18:35)

Ty ani nevíš, co píšeš. Dokazuješ, že neumíš číst. Kde jsem co psal o nějaké víře? Natož sé? Jsi tu fakt za hlupáka, přestaň se prosím tebe ztrapňovat. Reaguješ na něco, co někdo nenapsal, papouškuješ věci, o kterých nemáš sám ani tušení. Najdi si odpovědi na své "bystré" otázky sám, a možná budeš překvapen, jaké kraviny tady tvrdíš. (Kdy ty vlastně ale neumíš číst... Ani příspěvek, na který reaguješ.)

Anonym (11.2.2010 11:55:21)

no klasika, jakmile clovek polozi na DSL.cz primou otazku temer nikdy nedostane odpoved. Asi jsi na tom hodne spatne kdyz si sve nazory nedokazes oduvodnit a rici co te k tvemu nazoru vede. Kricet ze jsou vsichni hlupaci dovede kazdy mily pane.

Anonym (11.2.2010 12:43:46)

Jestli to nebude tím, že ty tvoje otázky jsou dycky úplně mimo mísu a ještě u toho děláš chytrýho a zhazuješ všechny ostatní... Všichni jsou pitomci, jen pán je chytrej jako bůh... Pak se nediv, že jako hlupák vypadáš sám... blbče...

Anonym (11.2.2010 12:53:33)

Jo... a až budeš zase reagovat (je jedno jestli z IP 62.84.129.XX nebo 78.45.113.XX), jako že budeš, protože ty máš dycky potřebu pouštět z huby nějaké výkaly a plivat kolem sebe... tak mě neoslovuj chlapečku ani fracku :-) Je mi 42 let, mám ženu, dvě děti a lidi tvého typu "miluji" :-) O tom kdo je tady hlupák si už lidé udělali obrázek sami, bez tvého vnucování...

Anonym (11.2.2010 17:52:43)

Tak jiste ve svem veku dokazes odpovedet na velmi lehke otazky. Skutecne si myslis, ze cirkev delal vzdy vse dobre? Co bylo dobreho na odpustcich, upalovani atd? Jiste ze nake obory cirkev rozvijela, ale obory ktereby by mohli naborit tehdejsi pohled na svet byly nemilosrdne potlacovany.

Anonym (12.2.2010 07:37:24)

Víš o tom absolutní prd a zase se snažíš být chytrý... nesnaž se, máš to marné...

Anonym (12.2.2010 19:33:17)

velmi kvalitni nazor plny argumentu. To jsi opravdu tak hloupy, ze nedokazes rozume debatovat? Jiste musis uznat, ze se toho ve jmenu viry predevsim v Evrope hodne nepovedlo

Anonym (13.2.2010 06:17:58)

Hloupý seš tady ty... kdybys uměl pořádně číst, tak těch argumentů je tady plno... Bohužel číst neumíš, tak se nedivíme, že jsi zase (jako již tradičně v tomto fóru) mimo mísu... hlupáku...

Anonym (13.2.2010 10:56:29)

Zatim jsi pouze psal, at si nekde neco dohledam. Navic mam takovej pocit, ze ty porad o voze a ja o koze. Neberu cirkvim obecne jejich uspechy. Jsem si vedom dopadu nabozenstvi na vyvoj evropske kultury, jeho dopad na rozvoj zemedelstvi, obchodu atd. Vim ze nabozenstvi bylo jednim ze tri piliru tehdejsi spolecnosti, ovsem stejne tak vidim, ze se plno veci nepovedlo. A pokud jsi ty tak naivni a nebojim se rici hloupy, ze nejsi schopen tyto veci videt ci jen vzdalene pripustit jejich existenci ta jsi fanatik a totalni blazen. Nic na svete neni jenom cerne nebo jenom bile. Stejne tak je to i s cirkvema. A je velmi smutne, ze zde svoji viru prosazujes urazkama a nadavkama, misto toho aby jsi siril mir a lasku. Pletu se nebo jsem kdysi slysel neco o nastaveni druhe tvare?

Anonym (14.2.2010 06:22:51)

Amen

Anonym (11.2.2010 17:51:09)

jedinej kdo tu nadava jste vy. A jiste mi dokazes vysvetlit, co bylo tak super na upalovani, krizovych vypravach, odpustcich atd. Je to velmi jednoducha otazka a jiste na ni dokazes odpovedet aniz by jsi me urazel a nadaval mi.

Anonym (11.2.2010 19:53:18)

Kdyby se upalovalo ještě v současných dobách, je už z tebe dávno škvarek :-DDDD

Anonym (11.2.2010 21:27:28)

Ty jsi fakt tupec. Což je diagnóza, ne nadávka. Historický tupec, historie neznalý. Jestlipak víš, že neupalovala církev, ale státní moc? Jestlipak víš, že nejvíc se upalovalo v "progresivních" a protikatolicky zaměřených zemích? ---- A jestlipak víš, že kdyby nebylo křížových výprav, tak ses buď nenarodil (což by možná nebyla taková škoda), nebo by ses dnes povinně třikrát denně modlil obrácen čelem k východu, na koberečku, podle hlasu muezzina z mešity, protože celá Evropa a nejen Evropa by byla muslimská? Což by znamenalo, ty tupče, že bys bojoval za islámskou říši i sebevražednými útoky. Kdyby nebylo křížových výprav, těžko bys teď kydal hnůj na internetu, protože by žádný nebyl a ty bys byl na povinné cestě do Mekky. ---- Odpustky si taky dobře prostuduj, zvláště vliv vzodorpapeže z Francie, který s církví a vírou neměl nic společného. ---- Fuj, takoví hlupáci žijí v České republice? A ještě se snaží vypadat na internetových fórech, jakože spolkli všechnu moudrost?!

Anonym (12.2.2010 17:52:19)

Ale ja netvrdim, ze cirkev neudelal mnoho dobreho, pouze rikam, ze toho udelal atake hodne spatneho. A nejvice vtipni jsou fanatici tveho razeni, kteri slepe rvou jak je cirkev bozi a bez chyby. Kdyby nebylo krizovych vyprav tak se zase tolik nestane. Saraceni ani Islamiste se na vpad do Evropy nechystali a to jestli naky venkovan co jezdi na velbloudu vyznavam Islam nebo krestanstvi nebo budhismus je docela jedno. Je velmi smesne, jak nejsi schopen se podivat na zpet a videt chyby ktere cirkev udelala. Nikdo nerika, ze cirkev neudelala plno dobre, ale pouze totalne navini blazen a fanatik si muze myslet, ze cirkev konala pouze dobro. je opravdu smesne, jak kazete o hrisich a nutnosti podivat se pravde do oci a pritom zijes v domeni, ze cirkev byla po celou dobu sve existence ochrankyni chudych a bemozmocnych :)

Anonym (11.2.2010 13:47:55)

Nebylo ti tuhle 70? Tohle zavání docela solidní schyzofrenií :-D

Anonym (11.2.2010 17:49:46)

??? prosim? Ne, sedmdesat mi jeste opravdu nebylo.