Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Americká média opět straší, že mobily škodí zdraví

Americká média opět straší, že mobily škodí zdraví

Anonym (17.2.2010 00:00:00)

Otázka, jestli je užívání mobilních telefonů škodlivé našemu zdraví, se vrací se stejnou tvrdohlavostí, jako kdysi články o útoku jadranských žraloků na české učitelky. V posledních týdnech se podařilo hned dvěma americkým časopisům znovu rozvířit již mnohokrát vyvrácenou teorii.

Anonym (17.2.2010 07:54:09)

jasne ze mobil skodi zdravi, stejne tak jako 99% produktu ktere lidstvo generuje.....ovsem v tom mori skodlivych latek a vlivu ktere kolem nas jsou je to jen kapka v mori. Asi jako kdyby nekdo kdo pracuje v dole resil to, ze cestou do prace si vedle nej nekdo na zastavce vykouri cigo.

Anonym (17.2.2010 09:08:59)

Ještě něco? Pane chytrej? :-DDD

Anonym (17.2.2010 10:10:42)

udelame dohodu ano? Kdyz nebudes mit nic k tematu kde by jsi pouzil konkretni argumenty a myslenky, tak na me prosim nereaguj. Jak sam rikas, nemusis preci reagovat na kazdou pitomost co kdo napise. Tak me prosim usetri svych vykriku do tmy. Predem moc dekuji.

Anonym (17.2.2010 20:50:27)

konečně jsi pochopil, že ti dělal zrcadlo tvého vlastního chování? Zní to jednoduše - co nechceš, aby nedělali lidi tobě, nedělej ty jim. Prosté a jednoduché.

Anonym (17.2.2010 21:01:20)

kdykoli jsem na nej reagoval, predlozil sem co me k memu nazoru vede a odkazoval na snadno overitelne udaje. On pouze urazel a nadaval.

Lišák (28.3.2010 11:31:22)

Je vidět, že nemáte co dělat, blbečkové, a potom tu řešíte takový hovadiny, vy odborníci.

Anonym (18.2.2010 07:56:08)

Si dělej dohody jaké chceš, ale mě do toho netahej. S blbcema nedělám ani dohody, které by byly výhodné pro obě strany, protože by na tom začli hledat časem problémy a spekulovat... Ještě životní poznatek - nikdy neděkuj předem...

Anonym (18.2.2010 08:32:02)

no je velmi vtipne, jak clovek ktery zde jen nadava, neni schopen odpovedet na velmi jednoduchou otazku a ignoruje snadno overitelna fakta, ze nekomu nadava do blbcu :) Pane, nechme stranou nase nazor na DSL a podme se pomerit uspesnosti v zivote. Ja mam vlastni auto, byt, super holku, mesicni prijem 5o+. Jak jste na tom vy? Popelar? Ridic? Proc vubec nejste schopen jen urazet a delat radoby vtipy? Ono je obecne zajimave, ze lide s nizsim vzdelanim slovem blbec a podobne moc nesetri, ale kdyz clovek polozi velmi jednoduchou otazku tak jaksi odpoved nemaji...no a ted ocekavam dalsi proud nadavek a urazek :)

blolak1 (18.2.2010 10:50:11)

jj secko mas a pises sem ... moc nahlas bych to nerikal pravidlo to neni

Anonym (18.2.2010 11:01:24)

Další životní poznatek... užívej dokud máš co... nic netrvá věčně, a až dopadneš na dno, bude tě to bolet... S příjmem 50+ chceš machrovat? To má dneska kdekdo, takže my tady z toho na zadek nespadnem :-) Jinak ten popelář se ti fakt líbí :-) Bohužel ani popeláře, ani řidiče nedělám :-)

Jirka (17.2.2010 09:15:05)

Tak to že lidi elektromagnetické pole necítí a nevnímají neznamená, že záření nemůže ovlivňovat lidské buňky. To ukáže jen čas, pokuď se vůbec někdy dozvíme pravdu. I kdyby mobily škodily tak je to natolik výdělečný moloch, že se společnostem vyplatí podplatit výskumy v prospěh mobilních sítí. Na lidech přeci nezáleží, hlavně že budou plný kapsy. Tohle pravidlo se víc a víc ukazuje v našem světě. Třeba prasečí chřipka. Asi kdyby jsme věděli o všech podvodech který se dějí jen za účelem plnění kapes určitých skupin, tak by jsme se asi divili. A lidské tělo od přírody určitě neni připravený na ochranu proti elektromagnetickému záření. Třeba neteřinka od té doby co nespí s mobilem pod hlavou se zbavila neustálých bolestí hlavy. Problémy s nespavostí jsou také častější než dříve. Zkuste na noc mobil vypínat a dávat ho dál od postele a uvidíte, že spánek bude daleko kvalitnější.

Anonym (17.2.2010 10:11:16)

jak jsem psal nize, mobil skodi, ale je to jen kapka v mori......

Petr (18.2.2010 18:38:43)

Bolesti hlavy znám - stačí být několik minut blízko antény vysílače (s frekvencí stovek kHz až jednotek GHz) i malého výkonu (desítky mW), když vysílá. Takovým vysílačem mobil při hovoru určitě je, ale pokud neprobíhá hovor, tak si jednou za čas popovídá s BTS, a vliv na lidi má jenom zanedbatelný.

Anonym (20.2.2010 15:05:29)

Jen mohu souhlasit, je to jako s radioaktivitou, člověk ji necítí a to ještě neznamená, že mu neškodí. A taky, že pravda nenáší zisk, ale ztrátu a tím pádem se bude potlačovat, jak to půjde. Jako příklad uvádím případ s hlukovými limity, u ktrerých ministerstvo zdravotnictví uvažuje o jejich navýšení-zde jde o vyšší zájmy, jako v mnoha jiných případech.

Jindra (21.2.2010 13:55:41)

Autorovi tohoto rádoby zasvěceného článku doporučuju míň zaslepenosti a víc používat selský rozum. Jak je to se studiema všichni víme. Píšou se na míru zadavateli-tj. platícímu zákazníkovi. Když výzkumník při svém výzkumu dojde k opačným závěrům, které se nehodí, tak se ve studii neobjeví. Někdy to končí i likvidací výzkumníka, pokud není ochotný jít na ruku. Proto platí konkrétně u mobilů pravidlo preventivní opatrnosti. Netahat mobil celej den v kapse nebo u dětí na krku, spíš to mít v kabeli nebo na stole a na noc vypínat, nedávat zapnutý na noční stolek. Mluvit jen pár minut co je potřeba a ne hodinu nebo dvě každý den vykecávat (ozařovat si palici). Upřímně lituju lidi, co se pyšní skvělým tarifem, kde mají spoustu hodin volání v ceně nebo dokonce neomezené volání. Rozumný člověk na tohle nepotřebuje ani vědecké studie. A nerozumný si následky ponese v budoucnu sám.