Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Mobilní operátoři si dělají, co chtějí

Mobilní operátoři si dělají, co chtějí

Anonym (31.3.2010 00:00:00)

Žijeme opravdu v prazvláštní době. O tom, že dlouhodobé hodnoty již nejsou tak stálé, nemá cenu polemizovat. Ale o tom, že krátkodobé plány a vize mají v podání obchodníků s mobily a u operátorů život takříkajíc jepičí, o tom již polemizovat lze celkem snadno.

tomas@worldmail.cz (31.3.2010 09:35:20)

všechny společnosti vám potvrdí, že čím méně je nabídka přehledná, tím větší marže se dá dosáhnout. Klienti pak nemají šanci jednoduše porovnávat. Tuto strategii hodně používají také banky. Mobilní operátoři nejsou v tomto výjimeční.

Tomáš (31.3.2010 09:49:25)

Plně souhlasím s autorem, který to popsal výstižně. Tarifní programy operátorů s různými kombinacemi zvýhodnění (balíčky, VIP smlouvy atd.) jsou už tak krkolomné, že se v nich mnohdy nevyznají ani jejich obchodníci! Praxe je pak taková (zejména firemní zákazníci na dobu určitou), že zákazníci zbytečně přeplácejí svého operátora až o desítky procent. Podle loňského průzkumu Sdružení obrany spotřebitelů je to cca 80 % zákazníků. Těch důvodů proč? je více a není účelem mého příspěvku to dál rozvádět. Lidi se v tom prostě nevyznají a nemají čas rozpitvávat měsíční vyúčtování - zkrátka přijde faktura a zaplatí ji, protože volat potřebují. Operátor je má víceméně "na háku", protože je zákazník držen Smlouvou a pokud by chtěl odejít, musel by zaplatit vysokou smluvní pokutu. Jedním z hlavních důvodů přeplácení operátora je špatné nastavení tarifních programů, které je potřeba občas zoptimalizovat. Získat optimalizaci od svého operátora je problém, protože se začíná starat až v okamžiku, když chcete přjít ke konkurenci nebo rozšířit u něj služby. Proto jsem se rozhodl takový internetový optimalizátor vytvořit. Je postavený na tarifních programech T-Mobile pro firemní zákazníky a umí na základě zadaného počtu SMS, MMS a provolaných minut navrnout optimální tarifní program, spočítá celkovou útratu včetně detailní kalkulace za jednotlivé položky a zjištění, jak je kredit z tarifu využit (přečerpání a o kolik nebo propad minut nebo korun). Je to šikovná, přesná a rychlá pomůcka a k dispozici je volně na itpoint.cz - http://www.itpoint.cz/kalkulator-volani/.

ydenek (31.3.2010 15:14:57)

Naprost o s Tebou souhlasim...

kolemjdoucí (31.3.2010 21:38:49)

tak jsem zkoušel kalkulačku a něka to nedopadlo při výpočtu 60 minut mi to tam hodilo nesmyslnej tarif T 30 HIT. Při tomto vychází nejlíp Kredit 300 ve veriantě HIT. Podle mýho je tato kalkulačka zastaralá, nebo zavádějící.

kolemjdoucí (31.3.2010 21:42:27)

omlouvám se, špatně jsem se podíval na výpočet.