Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Datové schránky - roční dítě s mnoha nemocemi?

Datové schránky - roční dítě s mnoha nemocemi?

Anonym (8.7.2010 00:00:00)

Byly nebyly jednoho dnes spuštěny datové schránky. Podle některých to byla událost desetiletí, podle jiných to byl největší průšvih veřejné správy za minimálně stejnou dobu. Ať už je to, jak chce, datovými schránkami už můžeme posílat zprávy už více než rok.

jirka (9.7.2010 12:57:54)

autor clanku je mirne mimo obraz, kdyz pocita usporu pocet dat.zprav x cena za datovku a porovnava to se stejnou listovni zasilkou, zrejme netusi, ze se pri komunikaci mezi urady do papirovych obalek drive vkladalo nekolik ruznych nesovisejicich pisemnosti, tedy cena za jednu zasilku nebyla onech napr. 30 nebo 20kc, ale napr 30/3 nebo 20/5 za pisemnost. statistika o uspore nakladu je jedna velka lez.

SA (26.2.2014 15:56:37)

a to se do jedne datove zprávy nemůže vlozit třeba milion pisemnosti nebo co? :-D Ale provedeni je desne, zejména to, ze nejde primo odpovědět textovou formou a musite prilozit

Jan (9.7.2010 14:16:24)

Nejvic mi vadi ten opruz pri prihlasovani, to je fakt jen buzerace lidi, kdyz pres to api nic takoveho potreba neni :-( Pak mi vadi pouziti toho 602 bazmeku. Velke stesti, ze aspon nenutej pouzivat internet explorer. Nicmene druha varianta je jen firefox, nebo smula. Nechapu, proc to nemuze byt obycejny www formular. Ale dal uz prevladaj sama pozitiva jistoty :-) Kdyz si na to clovek znykne, tak je to opravdu velka uspora casu a krok kupredu. Treba priznani ruznych dani se da delat pres to, nic to nestoji, nikam s tim nemusime litat a neni potreba elektronickej podpis. Ale abych pres to komunikoval s nekym jinym nez s urednickym simlem, to bych musel byt na hlavu spadlej, nez se do toho vubec prihlasim, tak mam mejl poslanej 5x :-)

Pete (12.7.2010 20:50:17)

Datové schránky jsou ostudný debakl. Myšlenka je dobrá, provedení je typicky česky úřednické - nesmírně a zbytečně komplikované, nepřívětivé uživatelsky, prostě hloupé. Přitom každá banka s elektronickým bankovnictvím má v podstatě vyřešeno to, co náš státní moloch vyplodil v naprosto nestravitelné formě. Český stát je otřesně neschopný tupec.