Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > E-knihy prý už konkurují papírovým

E-knihy prý už konkurují papírovým

Anonym (14.8.2010 00:00:00)

Někdy před pěti, možná více lety už (asi nejen) naše média nedočkavě zvonila hrany papírovým knihám. Jenže zázrak se nekonal, knihy se udržely. Vzpomínám si, jak jsem na úsvitu IT časopisů u nás dostal za úkol sepsat cover story o bezpapírové kanceláři.

Tinkerlatko (14.8.2010 10:01:39)

To se pořád vyvíjí nějaká převratná technologie bez budoucnosti (věřím že čtečky se časem prosadí, ale budou sloužit k jiným účelům), ale aby integrovali podsvícení stránek do normální knihy, to se jim nezdá (jeden list by se skládal ze dvou stránek a mezi nima by byl zdroj světla) :( Přitom možnost číst knihu kdykoli (v noci, při bouřce když je zamračeno) by jistě ocenilo víc lidí, když už začnu číst, tak minimálně pět minut hledám ideální polohu kdy si nestíním a mezitím mě na čtení přejde nálada.

Spike (15.8.2010 20:28:01)

Pro mne jsou e-books opravdu super objev. Čtu o přestávce v práci, na cestě i doma na wc. Jsem čtenář. A pda je optimální v možnosti brát si s sebou knihy na cesty. S batohem nejoblíbenějších pěti knih neustále na zádech bych asi nebyl moc spokojenej. Čtečku jsem si ošahal, ale neoslovila mne. Je to další velká věc, kterou by člověk s sebou tahal a já nejsem dáma - tudíž nákladní kabelky u mne nemají šanci...

vasjo (17.8.2010 08:42:23)

Tak já nevím. Když na dovolené přečtu jednu knížku, je to hodně. Do batohu nebo tašky cestou do práce si taky beru jen jednu na čtení v tramvaji. Velikostí jsou ty knížky srovnatelné se čtečkou, na váhu nevím.

Martináč (15.8.2010 21:16:51)

Dovolím si s článkem nesouhlasit, pevně věřím, že čas čteček a potažmo elektronických knih nastává právě teď. První velmi početnou skupinou budou studenti vysokých škol, ono tahat někde objemné encyklopedie, slovníky a jiné bichle, když to všechno můžu mít ve čtvrtkilové destičce a k tomu mám výhodu bleskového hledání kapitol, pasáží, slov...