Mates (20.5.2004 01:21:55)
IMHO plna rychlost a plna agregace ... celkovy provoz se pak bude lip redit ... a vliv agregace nebi tak znatelny ... samo ze pak jde o to .. kdyz nekdo zacne sosat neco ve velkym a porad ... tak si ohlidat aby nebral 50% pasma...
Miroslav Šilhavý (20.5.2004 08:50:52)
10 Mbit na 200 uživatelů je docela hafo konektivity...
Když uděláte nižší stropy a nižší agregaci, nemusíte se tolik zabývat QoSem.
Když v druhém extrémním případě dáte všem plnou rychlost, pak se z QoSení zblázníte.
wojta (20.5.2004 15:01:51)
Jsem také pro první variantu.
Nevim, jestli je to přesně, ale je to asi podobné jako u kabelovky. Tam je omezení rychlosti v modemu. Linka asi také 10Mbps. Nevím, jaká je tam ještě dodatečná agregace. Ale v případě 50 uživatelů by to bylo krásné. S ADSL naprosto nesrovnatelné. Já bych byl pro 1Mbps a 1:5 agregaci (možná tomu příliš nerozumím, proto mne případně opravte).
Miroslav Šilhavý (20.5.2004 15:08:06)
Myslím že je to dobrá volba.
Milan (20.5.2004 17:08:30)
A nebude nejlepsi dat kazdemu plných 200/200Kbit bez limitu, at si s tim dela kdo chce co chce!?Tahle rychlost by mela pokryt potreby vsech, ne?..vcetne VoIp, poslechu radia, stahovani, apod.. Hledame administrativne jednoduche a efektivni reseni, slapajici nejlip jen na HW Routerech a AP.Nechceme plytvat penezi a casem a kazda administrativa stoji penize, spolehlive masiny(btw. uvitam nejake dobre tipy na ne) musi nahradit drahou lidskou praci, to vedel uz Bata. Radeji koupime lepsi konektivitu, nez ji omezovat a jeste za to nekoho platit,ne?