Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Mají vaše Windows virus? Budete odpojeni od internetu, navrhuje viceprezident Microsoftu

Mají vaše Windows virus? Budete odpojeni od internetu, navrhuje viceprezident Microsoftu

Anonym (15.10.2010 00:00:00)

Vysoký představitel společnosti Microsoft navrhuje nový způsob, jak si poradit s napadenými operačními systémy Windows. Uživatelé, jejichž "počítače" byly infikovány viry a různým jiným malwarem, by měli být odstřiženi od internetu.

Radovan (15.10.2010 07:41:51)

Pominu, že informačně je to zmatené a na DSL zbytečné téma, takový IT bulvárek, ale tak drastická chyba v nadpisu, to se neodpouští. RL

Kossik (15.10.2010 13:08:58)

Ohromně důležitý fakt, bez kterého by jsme nemohli žít. ;-)

Edward (5.11.2010 02:08:56)

Pocitace s Windows by som zakazal celosvetovo pripajat do internetu. Microsoft by som odpojil ako prvy. A je po problemiku.

Nargon (16.10.2010 10:46:38)

Me teda spise zajima jak to chteji delat. Poskytovatel pripojeni ma pripojit jen "cisty pocitac" bez viru? Si rikam, jak toho chce dosahnout. Tedy spise jak zjistit zda je pocitac infikovany virem nebo ne. Protoze antivirovy program lide vetsinou maji. A je blbost kdy antivirak vir odhali a lide to nebudou chtit vylecit. Takze to bude cisty pc. A kdyz antivirak vir neodhali tak si clovek taky mysli ze ma cisty pocitac. A taky kdy to ma poskytovatel kontrolovat? Pri objednani pripojeni k internetu. Nebo pri kazdem zapnuti pocitace a pripojeni k internetu? Tady si zase nekdo (tentokrat MS) vymyslel dalsi blbost, ktera bude nesplnitelna.

OSPF (17.10.2010 09:42:35)

tak si trochu prostuduj dany problem a jiste na to prijdes :) To je tak kdyz clovek ktery ocividne nema ani zakladni informace chce porozumet slozitejsimu problemu.

bolak (17.10.2010 10:46:58)

naprosto normalne a uz to delaj treba (jeden nas velky brnensky poskytovatel internetu) kdyz ma zabotnetovanej kompl kterej se chce sirit dal tak ti nechaj internet ale omezi ti porty jen na nezbytne nutny tusim jen http a este neco duvod proc sem presel na linux samozrejme (conficker) a este kdyz to udelas nekolikrat tak maj v podminkach ze muzes platit radny tucny penezity pokuty. Delaj to proto ze ty viry se chcou sirit pres paterni site nebo je napadaj?(nekdo me opravte)..

xxx (20.10.2010 00:23:05)

Ale jednoduší by bylo aby se přimu u poskytovatelu provaděla kontrola dat proti malware a virum a nebo rovnou ne servru zamezit šiřeni nebezpečných kodu ! ale to se nehodí nikomu do krámu jak antivirvím firmám tak MS a jiným že ?

Ivan (17.10.2010 14:53:41)

To ze dokazes v sieti najst komp, ktory je siritelom virov je jednoduche. To, ze predstavitel microsoftu, teda spolocnosti, ktora vytvorila a distribuuje produkt, ktory je primarne napadany virusmi, sa vyjadruje, tak ze zo svojej slabiny urobi silnu stranku, tak to je huste. Nech ide cely Microsoft do tam kam patri a ten dotycny manager nech to siri dalej, ved hadam ludia konecne pochopia, ze microsoft a jeho windows a ostatne programy stoja za nic. No to je neskutocne. Skoda, ze ludia su degenerovani v mysleni a vsetko nove je pre nich strach a hroza. To by microsoft bol naozaj v inej pozicii. Ivan