Michal Černý (20.12.2010 19:36:30)
No já nevím, zdali je například PayPal zrovna politiky nebo veřejných činitelů. Pokud budu mám firmu, je mým právem si rozhodovat, kdo se o ní co dozví mimo toho, co mi nařizuje zákon. Pokud někdo nerespektuje práva druhých a snaží se to zakrýt jinými právy je to směšné.
Je úplně jedno co dělám, ale pokud mi někdo čte moji soukromou korespondenci a nečiní tak v souladu s demokratickými zákony, dělá jen to co dělala StB. Zbytek jsou fráze o svobodě, rovnosti a bratrství (nejmenovaly se tak i uranové doly?).
Pokud WikiLeaks řekne, že útoky hakerů na soukromé společnosti jsou fajn, pak nevidím tu demokracii, kterou tak hlasitě podporují - nebo to je svoboda jen pro některé?
Kdo je horší - vrah, který zabije 5 nebo 8 lidí? Je jeden z nich hodný a druhý zlý? Ne - oba jsou vrahy, stejně jako USA a WikiLeaks nejsou hodnými a zlými podle toho, kdo z nich je horší (ať si na tuto otázku odpovíme každý jakkoli).
OSPF (26.12.2010 08:25:53)
aspon si prectete co wikileaks zverejnuje. Navic kazdy stat ma pravo na tajne informace. Mame je my, ma je Slovensko, ma je Rusko. Kdo tvrdi, ze kazda informace tykajici se konani statu ci statnich cinitelu musi byti zverejnena je duty primitiv.