Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Práce z domova? Ale jděte!

Práce z domova? Ale jděte!

Anonym (9.2.2011 00:00:00)

Pohybuji se v mediální oblasti už dost dlouho na to, abych zachytil opakování vln progresivních trendů všeho druhu. O bezpapírové kanceláři - například - bych mohl sepsat román. Video on demand resuscitovalo už tolikrát, že se tak už ani nejmenuje.

anonym (9.2.2011 18:45:46)

Vyborny clanek dekuji

anonym (9.2.2011 19:29:42)

Ad pracovní doba, už jsem zažil to že když není práce a evidentně ten den nebude tak tam prostě těch 30 lidí necháme sedět na zadku , nikoho nepustíme domů neb není ještě čas. Tak tam 30 lidí sedí, někteří čtou knihu, někteří šmátrají po internetu a jiní nadávají že už nestihnou to či ono vyřídit když jim poštu, nebo úřad zavřou chvíli po tom co vypadnou z kanclu. Ale když je práce a je jasné že se nestihne do konce pracovní doby tak kdo by si dovolil odejít jen hodinu po oficiálním konci pracovní doby ač s úkolem nemá nic společného bude kázeňsky řešen za nesplnění toho co měl splnit. Výsledek je že lidi mají přesčasy, které ani nechcou a které ani nelze napsat do výkazu. A celé to vytváří atmosféru komunistického podniku kdy všichni čekají na 1630 aby si mohli odpíchnout 1631 odchod, protože ikdyž není práce tak odchod 1620 rovná se katastrofa. Takže normální den vypadá tak že všichni na všechno prdí a snaží se práci co nejvíce natáhnout aby jim do 1630 vystačila.

anonym (11.2.2011 12:54:37)

Tak pod tohle se muzu podepsat.

anonym (13.2.2011 18:03:43)

Je bohužel asi smutným faktem, že v některých organizacích (nesnažím se specifikovat, který sektor "národního hospodářství" mám nejvíce na mysli), to bohužel asi opravdu takto funguje (nefunguje). Velmi smutný příběh - těžko říci, zda za to může těch několik desetiletí "budování socialismu" v této zemi či něco jiného (např. nekompetentnost a neschopnost šéfů zadat podřízeným jasně úkoly a poté jejich splnění zkontrolovat. Asi OBOJÍ (plus možná další faktory). P.S. Ať žijí "píchačky" (nemyslím tím plurál vulgarismu označujícího sexuální akt :-) a "svoboda pracujícího lidu" ! AWFULL !!!

anonym (19.2.2011 02:45:43)

To už raději píchačky pohlavní než pracovní. Tím nechci říct, že se doba zlepšila k lepšímu..

Alice (6.12.2011 20:34:17)

Vřele doporučuji sama si tím dokážu přivydělat až 5000,- měsíčně http://www.ermail.cz/link/2mlmmN7XlCaa2AeYAc2TlaTTmceC7jCl

anonym (13.2.2011 20:55:53)

Říct, že coworking je alternativa open spacu, je blblost. Open space - jedna firma sestěhuje všechny do jedné velké kanceláře. Coworking - nezávislí živnostníci (překladatelé, grafici) spolu pracují v jedněch prostorách, aby mohli využívat kancelář, zasedačku, recepci atd, což doma nemají. Případně doma pracovat nemohou nebo nechtějí.

anonym (16.2.2011 10:05:15)

Pravda, alternativa to není. Forma různá, efekt podobný. V openspace jsou cvičené opice do kotců s přepážkami vehnány nedobrovolně, byť za to dostanou mrzký groš. Pracovní výkon jim systematicky nabourávají telefonující, hluční nebo smradlaví kolegové a šéfův megafon nad hlavami. Coworkingová líheň je dost podobný prostor, jen už ani ty přepážky nemá, kuřátka do něj nalezou dokonce dobrovolně a považte, ještě si za to platí. Vhodné pro masochisty, kterým byl openspace nějak nespravedlivě odepřen. No a v coworkingu zase jakoukoli plodnou činnost nabourávají všichni ti, co tam přicházejí "nabrat nové kontakty a zkušenosti" okrádáním ostatních o čas...tedy většina přítomných :))

Hanina (19.10.2012 18:27:55)

www.revolucni-prijem.cz/1C2FDF Dobrý den, vše co potřbujete najdete v odkazu. Práce je to fajn, z pohodlí domova, na smlouvu, kde je vše jasně dané! Můžete si na 4 dny vyzkoušet virtuální kancelář a uvidíte jak vám to půjde a sama se rozmyslete, zda podepíšete.. Dívala jsem se hodně po internetu- udělejte také- nenašla jsem nikoho, kdo by to zkusil a řekl, že je to podvod, nebo , že neplatí, co mají. Každý, kdo šel do tohoto projektu si to pochvaluje! Tak jsem se do toho dala i já Hodně spokojenosti a štěstí Ps: Sama jsem byla překvapená, funguje to!