Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Marťanům stačí třiosmšestky

Marťanům stačí třiosmšestky

Anonym (19.2.2011 00:00:00)

Dnešní článek není konspirační teorie, ale ryzí pravda. Jak sami zjistíte, lidstvo se žene za technologiemi, a přitom ani zdaleka nedokáže využít již dostupný výkon počítačů. I vyspělé civilizace ve vesmíru by si málem vykroutily hlavy nad tím, kterak se na Zemi plýtvá s výpočetním výkonem.

anonym (19.2.2011 12:34:49)

Hm, nevážně... Davide tohle už je i na mně moc a to víte že vám fandím.

anonym (19.2.2011 17:51:10)

A to mě se na tom líbí ten kontrast, jak se ženeme kupředu, a UFOni by měli být taky technicky vyspělí, ale co když je to jinak a ty technologie zas tak důležité nejsou? Stejně všechny ty vyspělé počítače využíváme jen k chatování a napsání e-mailu.

anonym (20.2.2011 10:05:06)

Ach jo, zase někdo, kdo si myslí, že lidská invence a touha po poznání by měla mít své hranice. Někde jsme něčeho dosáhli, tak si řekneme ok, tady stačí, podíváme se na něco jiného, nejlépe plánovaně a na něčí příkaz. A co stačí? Co kdyby našim předkům stačila pára? Oproti koním to byl pořádný pokrok. Ty počítače nevyužíváte jen k psaní e-mailů a chatu, fungují totiž i jinde, v pozadí, kde zajišťují první poslední, od výroby rohlíku, který si koupíte ve smíšeném zboží, po výrobu a distribuci elektřiny, kterou svítíte, a bez jejich výkonu by si jistě miliardy lidí nesurfovaly na webu nebo nepřehrávaly video na YouTube nebo se stále trápily v nenáročném komfortním systému Windows 3.11.

anonym (20.2.2011 10:58:39)

A taky by mě na webu neotravovaly různé flashe a java skripty a reklama přes celou obrazovku... Člověku stačí k zábavě málo, ale zábavní průmysl nám nutí stále další novoty, aby lidi blboučce vše kupovali a pořizovali si dražší a úžasnější věci. Přitom malé děti si vyhrají třeba jen se dvěma klacíky. K čemu to je, ty novější a novější věci? Jen pro zábavu. Pro práci fakt člověk nepotřebuje nic moc mašiny.

anonym (20.2.2011 13:39:28)

Dobrý den. Já s Vámi v podstatě souhlasím.Ono by to šlo i bez těch počítačů ale tak trochu z tuha.Mě osobně ve škole učili že budou počítače a že bude potřeba méně lidí na úřadech a v jiných institucích.Dnes již vím,že nás učili pěknou blbost.Je jich tam desetkrát tolik,né všichni umějí s tou technikou správně zacházet a co je horší že papíru je potřeba nejméně pětkrát tolik.Ten se měl také ušetřit kdyby to bylo všechno v počítačích.Každá operace je dokládána na několik instituce v kopiích na papíře a ještě je to v počítačích.Ty lidi my ostatní co makáme musíme živit.Jsem zvědav jak to bude vypadat za dalších dvacet let.To už budu zajisté snad už v zaslouženém starobním důchodu.Jinak je děs že člověk dře celej život,odevdává daně,živí ty lidi na úřadech a jiných místech a když by si zasloužil odpočinout a taky aby se o něho postaral ten nenažranej stát a ta birokracie,tak nakonec by chtěli aby staří lidé rovnou umírali.Parchanti.Kdo na ně makal celej život z čí daní oni mají svoje nehorázný platy?Z našich mozolů.Vykopat je z kanclů a zničit počítače a ať to dělají jako za stara aby si ty peníze zasloužili !!!!!Sice to není uskutečnitelné ale chtělo by to tak udělat aspoň na čas.Většina z nich neví co to manuální práce je. Jinak nebejt počítačů,tak by lidi neměli roupy a nebylo by tolik rozvodů.Lidi by se více věnovali rodinám a jiným aktyvitám.Taky elektriky by bylo potřeba méně.Nemyslíte?JH

anonym (20.2.2011 23:10:50)

trochu problém s pravopisem, jinak myšlenka možná dobrá

anonym (25.2.2011 08:30:23)

mně by spíše zajímalo co bere autor za prášky na nervy ? :) a nebo právě maji ve cvokhausu vycházky :)

Holli (19.7.2011 14:39:27)

Základní počítačová poučka zní: POČÍTAČ JE ZAŘÍZENÍ, KTERÉ UŠETŘÍ SPOUSTU PRÁCE, KTERÁ BY BEZ NĚJ VŮBEC NEBYLA

anonym (19.2.2011 19:59:54)

Přesně. Pamatujete doby, kdy se dalo být produktivní a dokonce v multitaskingu na Motorole 68020 s bídnými 14 mehahercy a 2MB RAM ? .o)

anonym (20.2.2011 20:52:25)

Každý doma máme nějaký ten počítač, ale naprostá většina lidí jeho potenciál téměř vůbec nevyužívá. Zapojte tedy i vy (stejně jako tak činím už dlouhou dobu já) svůj počítač pro dobrou věc, pro dobro nás všech: http://boinc.berkeley.edu ; www.czechnationalteam.cz

anonym (22.2.2011 13:07:48)

Dobrý den, musím uznat, že Váš článek má opravdu styl a velice dobře jsem se u čtení těchto řádku bavil:) Ovšem, když přihlédnu k podstatě celého příběhu a jeho významu, tak kroutím hlavou.Osobně výkon svého PC využiji téměř na "FULL"! a to jak v práci, kde mám běžně otevřených přes 30 programů + browser s minimálně dvaceti aktivními záložkami, které si berou s paměti okolo 750mb, tak doma, kde hraji velice náročné hry co se výpočtů týče, nebo střihám videa v profesionálních nástrojích. Pokud bych v práci neměl opravdu výkonný stroj, tak by nejspíš mnoho lidí jako Vy nebylo řádně připojených k internetu a nemohl by jste psát takto zábavné články:) Toto je pouze bezvýznamná kapka v oceánu, který funguje pouze díky moderním technologiím.Kdyby vývoj nešel touto rychlostí kupředu, kde bychom byly?Stále si nejspíš myslíme, že je země placatá a spousty dobrodruhů by zahynnulo při cestě na konec světa, člověk by se dožil maximálně 30 let a do toho vesmíru se opravdu nikdy tímto tempem nepodíváme. Buďme tedy rádi, že je vše, tak jak je a nesnažme se nic měnit.Vše má svůj důvd a třeba jednou budeme rádi za výkonné procesory, které dokáží rychle vypočítat dráhu asteroidu řítícího se přímo na naší skvostnou planetku a poskytnout tak možnost vyřešit globální problém se zánikem rasy, která má ještě veliký potenciál. S pozdravem. Martin

anonym (22.2.2011 13:12:54)

Omlouvám se za hrubost v :které si berou s paměti okolo 750mb.Samozřejmě "Z PAMĚTI" :)