Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > IT novinky už nemají s IT skoro nic společného. Přiznávám se: Jsem dinosaurus

IT novinky už nemají s IT skoro nic společného. Přiznávám se: Jsem dinosaurus

Anonym (4.3.2011 00:00:00)

Poslední dobou se zcela změnila témata IT magazínů. Čemu se dnes většina z nich věnuje, už vlastně s IT nemá mnoho společného. Jde o zprávy ze světa spotřební elektroniky (televize, telefony, přehrávače...) –, reklamy (například slevové weby, Facebook, …), společenského chování lidí (sociální sítě) apod. To, že tyto oblasti ke své existenci potřebují IT infrastrukturu, z nich nedělá témata, které by si zasloužila označení „informační technologie“.

anonym (4.3.2011 11:35:33)

Přišel jste o empatii, flexibilitu, schopnost podívat se na věc z jiného úhlu. Ale je to vaše svoboda. Trochu jako L. Vaculík... A ještě o tom psát. Ale vlastně proč ne. (P.S. mě je 50+)

anonym (4.3.2011 16:24:04)

Copak je tak neschopneho na tom, ze IT novinky uz nejsou to co byvaly? Napr. u casopisu to registruji uz sakra dlouhou dobu. Clanky nemivaji nejenom hloubku, ale prestavaji mit i sirku:) Staci par vet ci sloupcu, hlavne at je to rychle venku.... Je to dlouho, co odesly Softwarove noviny, Computerworld a jediny casopis, ktery se snazil balancovat na rozhrani kvality a povsechnych informaci - PCworld, uz take skonal. Abyste to lepe pochopil, v r. 1994 zacal vychazet Computer pro skutecne prumerne az podprumerne uzivatele a dnes je to jeden z "nejpodrobnejsich" casopisu. A to se jeho napln prakticky nezmenila. Take Chip uz davno rezignoval a po pocatecnich kvalitnich letech prevzal napln sveho nemeckeho tatinka, jen aby se prodaval. Snad jste jiz pochopil co tim autor clanku myslel, mily pane, ale to je zase Vase svoboda.

anonym (4.3.2011 19:22:24)

Co si představujete pod pojmem kvalita?

anonym (7.3.2011 15:45:04)

Kvalita sa vytraca a vidno to aj natom, ze dnes ma titul Bc. aj clovek co by kedysi ani ucnovku nedokoncil. Tak isto PC sa uzpouziva vo vacsine pripadov ako PRIPAJAC na socialne siete! Kvalita sa nam transformuje do kvantity a tito ludia zacinaju byt ekonomicky cinny a na ICH UROVEN sa prisposobuju aj casopisy a ine byvale odborne media - PRETOZE je kapitalizmus - a to je LEN o peniazoch.

anonym (7.3.2011 21:26:14)

lol sol xD :D

anonym (27.4.2011 12:49:24)

Je to smutné ale kvalita odborných PC časopisů šla do kytek - zlaté Software noviny !!

anonym (4.3.2011 11:39:24)

Pak ale pane nechápu, proč sem píšete? Svět technologií jde tímto směrem a je myslím normální, že se píše o tom, co zajímá lidi. S některými věcmi v článku by se navíc dalo polemizovat. Třeba různorodé aplikace pro smart phony využije člověk poměrně často a spíš mu pomohou. Nebo než tahat na výlet v batohu knížku, co má 300 stran, můžu ji číst v mobilu - proč ne?

anonym (4.3.2011 15:24:23)

Dobrý den, samozřejmě, že pro leckoho je elektronická kniha v batohu lepší, stejně jako je fajn, že si dnes do batohu můžete strčit notebook a nestěhovat s sebou sálový počítač. Ale to je jiné téma. Zkusím to říct jinak. Představte si, že se chemici začnou vynalézat plast(y). Technologické časopisy napíší o polyetylenu, polyvinylchloridu aj. A napíší, že plasty pomohou všem oblastem lidské činnosti. Fajn. Jenže vývoj se urychlí, plast bude všudepřítomný. A místo problematiky plastů časopisy začnou psát o tom, že mikrotenový sáček se už objevuje v obchodech a do nich můžeme strčit rohlíky. Pak se bude řešit, kdo kolik vyrobil rohlíků, kdo kolik rohlíků prodal a jak jak tento polyethylen s tím souvisí (souvisí?). Ale to není vše -- ten polyetylen a polypropylen umožní výrobu igelitových tašek, wow. A do těch už nastrkáme nejen rohlíky, ale i salám, sýr... Ale polypropylen se hodí i na el. izolace, obaly, do textilního průmyslu... Souvisí to s původním technologickým tématem? Už ne. To je přesně to, k čemu dochází. Technologické provedení čteček knih je fajn. Ale je nutné dokola každý den psát o tom (jak to frčí v zahraničí), že ta a ta firma má už také čtečku? Souvisí s technologií čteček to, že autor XY vydal elektronickou knihu? A že čtečku půjčují v té či oné knihovně? Není to už záležitost jiných odvětví? Copak dnes čtete, kam byl zaveden střídavý elektrický proud? "Mechanizace pomohla zemědělskému družstvu"? :) O tom už nečtete, protože elektřina, stroje, počítače a plasty jsou všude. Má cenu vyjmenovávat k čemu všemu se to dá použít, když tím pokrýváme vlastně všechny činnosti? Jde pouze o to, že IT magazíny (já fakt mám na mysli IT magazíny), které byly schopny psát o technologických pokrocích, dnes přesně tohle dělají. Kolik IT magazínů dnes napíše něco takového jako kdysi např. o silné magnetorezistenci, jež dala vzniknout velkokapacitním pevným diskům? O takovýchto věcech se dnes dočtete jen málo. Samozřejmě, že je super technické těžkosti takových technologií popularizovat na konkrétním využití. Je žádané věnovat se i té uživatelské části a tato témata spolu promíchat. Ale je zcela mimo se točit v kruhu ohledně jedné věci, která s daným oborem už nemá co dělat. A zároveň ignorovat tu technologii. A pak člověk zjistí, že nejde najít (ani v zahraničí) magazíny, které si uchovaly osvětový styl, původní úroveň a nepoddaly se zcela jen tomu zavádění střídavého proudu do každé maštale.