Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Android 3.0 už není open source

Android 3.0 už není open source

Anonym (1.4.2011 08:00:00)

Společnost Google neuvolnila kódy operačního systému Android 3.0. "Honeycomb" se dostal do rukou pouze OEM partnerům a vybraným vývojářům. Google to zdůvodňuje tím, že jde pouze o nutné opatření, aby lidé s Androidem třetí generace zbytečně neexperimentovali.

anonym (1.4.2011 10:13:46)

A teď ještě tu o Budulínkovi.. :D

anonym (2.4.2011 19:52:52)

a o popelce prosiiiiiiiiiiiiiiiiim

anonym (1.4.2011 17:56:14)

Jedině správné, aby - jako v tzv. Linuxu - nevznikl milion polofunkčních verzí, vydávaných za BEST, naprosto COOL, nacpěte to do státní správy, kdo to nemá je BFU a troll. Jedině v uzavřeném systému je budoucnost.

anonym (2.4.2011 01:11:52)

Ty joudo!!! Android je založenej na LINUXOVÉM jádru. A když jádro, tak i s pravidlama šíření. To samý platí pro Google chrome OS... zase linuxový jádro. Nebo prohlížeč Google chrome. Ten zase vychází z open source projektu Chromium. Ti lidé, co open source vytváří za to nic nechtějí... snad jen uznání a aby firmy jako Google, který rýžujou peníze na nápadech a práci někoho jinýho, vraceli něco zpátky do projektu... A ta tvoje poslední hláška o uzavřeném systému... to se nedá ani komentovat, radši už nepiš!

anonym (7.4.2011 16:29:03)

Trouba seš Ty. Ty open source věci bez business modelu a pevného vedení neznamenají nic. Ukazuje se to přesně jak psal člověk, na kterého reaguješ, u Linuxu, který stojí za naprosté nic a přitom potenciál tam je. Jde jen o to nastolit strategii a držet se jí, tohle se open source projektům nikdy nepodaří a těm co se to jakžtakž daří nejsou open source naprosto zcela, jako třeba Ubuntu, ačkoli se tak snaží vypadat. Spadni tedy z té své naivní višně a začni přemýšlet hlavou, ne zamindrákovanou prdelí.

anonym (10.4.2011 14:52:04)

Asi tě zklamu, ale já žádný mindráky nemám... Tebou zmíněné Ubuntu je naprosto dokonalý příklad. Je to open source ( nevím kde bereš, že ne zcela ), a to tvoje pevné vedení a obchodní model je tam taky. A strategie open source je zcela jasná, když ji nechápeš, rád ti jí vysvětlím. Volný zdrojový kód, který může každý vylepšovat a používat pro svoje vlastní projekty, jestliže pak ovšem poskytne výsledný projekt jako open source. Díky tomuto se open source vyvíjí rychlostí o jaké se uzavřeným projektům může jen zdát. A kde se berou peníze? Ze školení lidí na produkty které jsou zdarma, z podpory a šití produktů na míru. Už od začátku open source se objevují jelita jako ty, který říkají že to nemůže fungovat. A vida ono už to funguje skoro 20 let :-P Vím, že jsou lidé, kteří počítají úspěch jen na peníze. Open source je ale o něčem jiném a když to nechápeš, nevyjadřuj se k tomu. Možná, že bych já neměl slézat z té svojí višně ale ty vylézt nahoru. Je tu totiž pěknej výhled na to, co se dějě dole v bahně. Diskuze byla o Google a Androidu a nikdo nemůže popřít že Google porušil pravidla a bere si co není jeho.