Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Cloudová mračna se zatahují

Cloudová mračna se zatahují

Anonym (14.4.2011 00:00:00)

Pohybujete-li se v kyberprostoru dnes a denně, pak vám asi neunikl moderní trend IT odvětví, kdy se ve velkém ruší serverovny a přechází se na ultravýhodné hostované služby. Mračna cloudových hostingů se tak zatahují nejen na serverovnami menších firem, ale zejména nad celým IT odvětvím, kterému je vsugerováváno, že cloud je to nejlepší, co nás mohlo potkat.

anonym (14.4.2011 00:23:16)

jake si kdo podepise SLA takove ma...

anonym (15.4.2011 21:55:00)

Problém cloudu není SLA, ale vlastní smlouva s poskytovatelem cloudových služeb proti nárokům, které má podnik na své IT. Je normální 36 měsíční výpovědní doba, když několik dnů bez IT může položit podnik? Svěřit cloudu podniková data může v současnosti jen podplacený blázen, nebo totální ignorant a technický analfabet.

anonym (19.4.2011 09:14:29)

Ano, totální ignorant a technický analfabet, ale to jsou dnes přece základní kvalifikační předpoklady pro IT top management! Kdo rozezná server od heveru, nemá bohužel šanci.

Meyer (28.2.2012 12:52:37)

Zajímavé názory, ale asi si tu někdo plete Cloud a Outsourcing. Kompletní Outsourcing IT je nesmysl a nefunguje, s tím se dá souhlasit. Přijít o zaměstnance, kteří znají historii, uživatele, aplikace... se může ukázat jako fatální chyba. Ale zajistit infrastrukturu v rámci cloudových služeb, aby se o ni staral někdo, kdo s ní má mnoho zkušeností a dokáže ji poskytnout za výhodných podmínek je jednoznačně přínos. Administrátoři se pak mohou věnovat věcem, které znají a dokáží zajistit dobře. Podle mě dobrá kombinace, která má budoucnost. Třeba i z pohledu zajištění BCP či DRP, které tu mnoho firem neřeší. Chce se to jen obrátit na firmu, která zajistí slušné SLA a ručí za něj ve smlouvě, je pojištěna...