Tomáš Thiemel (24.9.2011 16:47:23)
Já bych si třeba ten film za těch zmíněných 70Kč stáhnul. Když si vezmu, kolik dnes stojí vstupenka do kina pro 2 lidi (+ nějaké pití k tomu), vezmu-li v potaz *poloprázný* překlimatizovaný sál, kde je hlasitost reproduktorů nastavena právě na plný sál, pokud navíc započítám cestu do kina a zpět, tak se na film podívám raději doma, kde z něj máme lepší zážitek, než v onom kině.
Dříve bylo kino "společenská událost", podobně jako divadlo, kdy se lidé společně smáli i plakali, ale dnes už to je jen a pouze výnosný byznys.
A potřebu to někam nahrávat určitě nemám a mít nebudu - pokud se na to někdo chce podívat, tak ať si to taky těch 70Kč koupí (a podpoří tak tvůrce).
anonym (25.12.2014 08:34:22)
Mám zkušenost s oběma způsoby "distribuce" a ta je následující. Jelikož se stalo běžnou praktikou tvůrců filmů,, že v traileru na své dílo natlačí všechny žhavé scény do dvou minut, aby diváka nadchnuli a nalákali na mnohdy jinak naprostý paskvil a tím ho vlastně skutečně stavějí do role kupce zajíce v pytli, nezbývá mi, než si dané dílo upirátit a teprve po jeho stažení a shlédnutí, byť i v kvalitě mnohdy bídné, se rozhodnout k případné koupi DVD nosiče. Leč tady přichází úskalí ve formě levných nosičů, neboť mám doma docela slušnou sbírku "originálek", z nichž mnohé nejdou spustit hned napoprvé. Jednoduše jsou již z výroby odfláknuté. Jistě, teoreticky bych je mohl reklamovat, jenže bývá často problém dohledávat stánkové prodejce a také, reklamujte zboží v hodnotě cca 50 kč. U digitálního stažení obsahu ze stránek autora, by tohle nehrozilo, navíc by obdržel platbu přímo, s vyloučením takovýchto nekvalitních distributorů. Nemluvě o tom, že dle dosud platných zákonů, pokud jednou za dílo zaplatím, jsem oprávněn si pro vlastní potřebu zhotovit jeho kopii, právě pro výše zmíněný případ, což pouze nahrává dalšímu stahování a digitálnímu šíření, až na to, že musím složitě procházet warez a hledat kopii v DVD kvalitě, zatímco pokud by existovala možnost, stáhnout dílo přímo od autorů, toto by odpadlo.