Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Umělci i OSA dostali na frak od amatérů

Umělci i OSA dostali na frak od amatérů

Anonym (11.5.2011 00:00:00)

Tvůrci filmu Babička, aneb jak to bylo doopravdy, umožnili všem uživatelům internetu zdarma a legálně stáhnout DVD s celým filmem. Na webu projektu je v komprimovaném souboru uložena složka se strukturou DVD-Video i s přebalem k vytištění. Je to další krok k bezplatnému multimediálnímu obsahu na internetu?

Pepík (11.5.2011 09:57:57)

Tvůrci ano, ale "mezičlánky" by přišly o zisky. To přeci od nich nemůžete chtít? :)

Pepa (12.5.2011 09:18:06)

Kdo film videl vi, ze je jinak neshlednutelny a neprodejny.

Mašina (12.1.2015 09:11:15)

A 73 tis. návštěvníků na stránkách www.babickafilm.cz je asi padlých na hlavu? Ten film se někomu líbí a někdo jej odmítá...to je normální...

OSPF (14.5.2011 20:13:18)

no pokud vam nevadi, ze z takove produkce bude koukatelny jeden film ze sta tak jiste budete spokojen. Vzdyt rocne je i nekolik nezavyslich filmu ktere jsou uspesne

Dreit (11.5.2011 13:16:58)

Kdyby nebyl film na DVD běžně po ukončení promítání v kinech dostupný, a pokud by se prodával jen jako soubor ke stažení za cca 70 Kč za jedno stažení, neměli by pak tvůrci větší zisky a méně starostí? Úvaha je to hezká, ale v tom případě nikomu nebude dělat problém film stáhnout a hned uploadovat jinam, u DVD disku se sice nicmoc nemění, ale někdo si musí dát práci s tím, aby DVD vložil do mechaniky a počkal než se všechno přetáhne. Zastával bych se něčeho na ten způsob, ale se značně nižší kvalitou ("jen" stereo případně mono a nižší obrazová kvalita, např. snímková frekvence) - komu se film líbí, koupí si kvalitnější verzi (prostorový zvuk, např. 1080p, bonusy,...). Ono už jen ten mono zvuk by člověka donutil koupit si rozšířenou verzi a přitom nebude kupovat zajíce v pytli :)

Tomáš Thiemel (24.9.2011 16:47:23)

Já bych si třeba ten film za těch zmíněných 70Kč stáhnul. Když si vezmu, kolik dnes stojí vstupenka do kina pro 2 lidi (+ nějaké pití k tomu), vezmu-li v potaz *poloprázný* překlimatizovaný sál, kde je hlasitost reproduktorů nastavena právě na plný sál, pokud navíc započítám cestu do kina a zpět, tak se na film podívám raději doma, kde z něj máme lepší zážitek, než v onom kině. Dříve bylo kino "společenská událost", podobně jako divadlo, kdy se lidé společně smáli i plakali, ale dnes už to je jen a pouze výnosný byznys. A potřebu to někam nahrávat určitě nemám a mít nebudu - pokud se na to někdo chce podívat, tak ať si to taky těch 70Kč koupí (a podpoří tak tvůrce).

anonym (25.12.2014 08:34:22)

Mám zkušenost s oběma způsoby "distribuce" a ta je následující. Jelikož se stalo běžnou praktikou tvůrců filmů,, že v traileru na své dílo natlačí všechny žhavé scény do dvou minut, aby diváka nadchnuli a nalákali na mnohdy jinak naprostý paskvil a tím ho vlastně skutečně stavějí do role kupce zajíce v pytli, nezbývá mi, než si dané dílo upirátit a teprve po jeho stažení a shlédnutí, byť i v kvalitě mnohdy bídné, se rozhodnout k případné koupi DVD nosiče. Leč tady přichází úskalí ve formě levných nosičů, neboť mám doma docela slušnou sbírku "originálek", z nichž mnohé nejdou spustit hned napoprvé. Jednoduše jsou již z výroby odfláknuté. Jistě, teoreticky bych je mohl reklamovat, jenže bývá často problém dohledávat stánkové prodejce a také, reklamujte zboží v hodnotě cca 50 kč. U digitálního stažení obsahu ze stránek autora, by tohle nehrozilo, navíc by obdržel platbu přímo, s vyloučením takovýchto nekvalitních distributorů. Nemluvě o tom, že dle dosud platných zákonů, pokud jednou za dílo zaplatím, jsem oprávněn si pro vlastní potřebu zhotovit jeho kopii, právě pro výše zmíněný případ, což pouze nahrává dalšímu stahování a digitálnímu šíření, až na to, že musím složitě procházet warez a hledat kopii v DVD kvalitě, zatímco pokud by existovala možnost, stáhnout dílo přímo od autorů, toto by odpadlo.