Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Telefonování přes Skype s novým adapterem Freetalk Connect-Me

Telefonování přes Skype s novým adapterem Freetalk Connect-Me

Anonym (28.9.2011 00:00:00)

Jde to už dlouho a úspora je značná. Ne každý má ale laptop vybavený reproduktorem a mikrofonem a alternativa sluchátek na uchu je výrazně méně příjemná. A to nemluvím o tom, že v dnešní době mobilních telefonů je jen málokdo ochoten nechat se při telefonování připoutat drátem k počítači.

volani.webnode.cz (28.9.2011 16:00:21)

A proč nevolat přes protokol SIP? Operátorů kteří přidělují číslo je přehršel (v česku 337). Můžete přes SIP volat přímo na IP adresu a nebo přes SIP proxy.. Adaptérů je mraky stejně tak SW pro různé platformy.

limakos (29.9.2011 07:47:09)

Presne tak, pouzivam SIP celkem 4 cisla vcetne fax. Takove radoby paskvily napodobenin telefonie neuznavam.

Jan (29.9.2011 14:16:06)

Vyhoda skype je, ze ho kazdy ma a funguje narozdil od SIPu pres kazdy NAT. Tim vsak veskere vyhody konci ;-) Ono vypinat nefunkci SIP alg v routeru a podobne vychytavky uz precejen chce trochu uzivatelskeho zasahu. Cena za volani je mnohonasobne nizsi nez u skypu a pausal za ceske pristupove cislo se pohybuje vetsinou v rozmezi nula az jedna koruna ceska mesicne :-)

volani.webnode.cz (30.9.2011 23:51:30)

SIP alg sem naštěstí řešit nemusel. Na NAT existují různé pomocné fce typu STUN, ICE A nebo to můžete vyřešit prostě podobně jako to dělá (byť automaticky) skype a to přes (SIP)proxy.. Také mě napadlo, že problém s NATem by mohl vyřešit IAX a nebo XMPP s jingle. V klientu JITSI (java= multiplatformní s velkou spotřebou RAM - prostě java..) by měl fungovat jak SIP (s možností být přihlášen k více SIP proxy) tak telefonování přes jingle.. Jen nevím jestli tam jde posílat soubory přes ICQ protokol. Zrovna sem nedávno narazil že mi to nefungovalo v hodně staré miarandě a uživatelka na druhé straně neznala FTP, služby na posílání obrázků, filehostingy, webdav atd.. a jeden český freemail (začínající na S), který jediný měla zrovna údajně nefungoval a i když by fungoval, tak se jí to zdálo posílat přes něj složité :D Jo a ke skyku zapomenula heslo, vlastně tu byla diskuze původně o něm :D