Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Čtěte !!!

Čtěte !!!

Y2K (22.5.2004 12:40:25)

Začíná se nám tady vyskytovat porůznu reklamní kampaně různých ISP a jejich zcestné názory. Neustále se tady někdo ohání agregací, FUP, QoS a podobnýma nesmyslama s cílem, všechny nás přesvědčit, že za všechno můžou stahovači. Již mě to silně krká, protože je to cílená reklamní kampaň některých ISP na naše mozky s účelem, přesvědčit nás o těchto nesmyslech ! Jádro pudla je v tom, že ČTC a jemu podobní mají zakoupeno málo konektivity a snaží se z nás vytřískat co možná nejvíce! Nechci tady propagovat služby kabelových televizí, ale ta běhá vcelku odpovídajíce své ceně. Zde je také samozřejmě agregace, je tu i mnou tak odsuzovaný QoS, ale celé je to postavenu na vyšším koeficientu počáteční nominální konektivity! Proto to chodí vcelku hodně přijatelně. Zatímco ČTC chce vydělat velký balík, a proto nastavil nasprosto nepřijatelné výchozí podmínky ke konektivitě, kterou si na to vyčlenil. K tomu se přidali nenažraní ISP a podělávají to dál zaváděním FUP a QoS, aby to alespoň nějak fungovalo. Pak sem chodí jejich různý šilhavý zástupci a snaží se nás přesvědčit o tom, že chyba je jen na straně stahovačů ! Není to pravda, nenechte si vymývat mozky, chyba je ve dvou třetinách na straně ČTC a v jedné třetině na straně ISP. Nejsem stahovač, můj měsíční trafic se pohybuje zpravidla okolo 7GB. Ale v žádném případě bych neodsuzoval stahovače, protože oni jen využívají své právo a dokupují si podle svých cenových programů jen další GB. Nikde není v žádné smlouvě psáno, že nesmím přesáhnout limit! Je zde psáno jenom to, že za každý další GB, nebo 10GB apod. budu platit X Kč,-, ale nikde není nasazen strop !!! Proto všechny kecy o FUP a prašivém QoS na prašivé lince od ČTc jsou liché. Nebuďme ovce a nevěřme zde všemu, musíme neustále útočit na ČTc a svoje ISP, aby s tím něco udělali. Jako vzor, bych vždy uváděl kabelové televize, kde je FUNKČNÍ QoS a rozumná agregace. Zřejmě to nastovoval síťař a ne Šilhoun :-)))))))

Prober (22.5.2004 12:57:53)

100% souhlas

Washek (22.5.2004 13:17:24)

Srovnavate nesrovnatelne... kabelovka jede komplet po svych "dratech" a urcuje si parametry, zatimco adsl isp pouze kupuje na velkoobchodni bazi hotovou sluzbu, kde nema sanci ovlivnit parametry. CTc mozna chce vydelat velky balik, ale co je komu do toho? Pokud se najdou lide, co si sluzbu koupi a jim tato strategie vyhovuje, proc neco menit? Mate snad pravo kecat do rizeni akciove spolecnosti? Primarnim cilem kazde spolecnosti je vytvorit zisk, tak o co jde... Me se taky velkoobchodni nabidka nelibi, ale chce-nechte je v rade pripadu a v globalu stale vyhodnejsi nez jine varianty pripojeni.

M (22.5.2004 15:31:10)

Ano, jiste ze primarnim cilem vetsiny firem je zisk. Jenze dosahnout ho lze ruznymi zpusoby. Bud muzete prodavat male mnozstvi, nekvalitni sluzby za vysokou cenu (je na okraj z ceniku jisteho ISP, ktery nabizi koncovou cenu (tj. se vsemi naklady, ziskem) za (po podeleni agregaci) garant 10 kbps kolem 120 Kč, zatimco u ADSL je to od 800 Kc vyse!). Nebo muzete prodavat kvalitni sluzbu, kterou si koupi hodne lidi za mnohem nizsi cenu a dosahovat klidne vetsiho zisku nez v prvnim pripade. Prvni pripad je typicky pro monopolni prostredi, druhy pro konkurencni trh... Ano mate pravdu, ze ADSL je v globalu vyhodnejsi... nez dial-up... vsechno ostatni je totiz nekolikanasobne vyhodnejsi nez ADSL.

Washek (22.5.2004 16:28:17)

Nojo ja zapomnel na ty "ISP", kteri si koupi megovou linku, postavi jeden AP na linuxu s WiFi 2,4 a rikaji tomu garantovana linka ;). Ted vazne - ktera nabidka je vyhodnejsi nez ADSL? V globalu tu je akorat gprs za srovnatelnou cenu, ale s 1000ms pingy a malou rychlosti. Dale tu je v hodne mestech Bluetone Angel za "lidove" ceny (minimalne 2000Kc bez DPH) s mizernou technologii, ktera neni schopna pripojit vetsi pocet zakazniku bez silene agregace. Dale jsou tu pronajate okruhy, ale cena je mnohonasobne vyssi (nevim presne, ale zacinaji zhruba na 6-10 000 Kc). Nesmime zapomenout ani na vetsi ISP, kteri nabizeji svoje garantovane bezdraty na FWA ci podobne nekolika-GHz technologii (ovsem cena je opet nekde jinde) ;). Vyse vyjmenovane nabidky si dovoluji povazovat za globalnejsi, protoze je naleznete v kazdem trosku vetsim meste (krome gprs, to je vsude). Krome gprs jsou vsechny tyto nabidky drazsi - takze kde jsou ty super-vyhodne nabidky? Ano, rozmaha se nam tady bastlirna na WiFi, kdy kazdy soukromnik s par korunami v kapse muze vybudovat vlastni AP a koupit si nejakou konektivitu od vyse zminenych (digitalni okruh, fwa, ...), kterou bude dale preprodavat. Nezlobte se na me, ale tohle za realneho ISP nepovazuji. Navic jsou obvykle dostupne maximalne v okruhu par stovek metru od vysilace a ve mestech byvaji znacne zarusene. Par lidi ma mozna stesti a tak jim to dneska funguje, ale co za tyden, mesic, rok?

M (23.5.2004 12:31:37)

Jsou ale take ISP, kteri nabizeji 512/512 s agregaci 1:3 (skutecny no limit) v relaci kolem 1500 Kc... Mate pravdu, ze konkurence pro ADSL je omezena (bohuzel)lokalne. Ovsem tam kde je (kabelova televize, wifi) ji proste s prehledem prebije... CT si pak muze dovolit co si dovoluje.

Washek (23.5.2004 13:41:13)

To je presne ono! Kazdy kdo ma jedno APcko s dosahem par stovek metru a ultra-levnym internetem vykrikuje neco o tom, jak Telecom poskytuje drahe pripojeni. Zapomina ovsem na to, ze to nedela na jednom DSLamu blizko sidliste, ale po velkem % uzemi CR. Realne si myslim, ze nejakeho zkvalitneni ADSL se dockame az v roce 2005... do te doby by se meli objevit prvni nabidky na LLU a Telecom dle meho take predstavi trosku lepsi sluzby ;)

Anonym (23.5.2004 19:17:30)

No ten autobus neni spravne prirovnani.Co takle treba cestovka ktera proda zajezdy odveze klienty a pouze cast se ubytuje a ostatni muzou domu :)

Pepan (23.5.2004 20:23:44)

to Washek: Jsi to Ty Mirku?

Washek (24.5.2004 00:06:11)

Ale kdepak, vedle vedle jak ta jedle. Spis tu zaskakuji Mirka o vikendech, kdy odpociva :-)))

anton (24.5.2004 19:03:06)

Par lidi ma mozna stesti a tak jim to dneska funguje... par lidi ma mozna jeste vetsi stesti a funguje jim adsl

Washek (24.5.2004 19:42:56)

Jenze ADSL uz se bude casem jen zlepsovat, zatimco klasicke bezdraty (jako prvni oblibene 2,4GHz) pujdou s kvalitou dolu.

Vladimír (22.5.2004 17:42:43)

cilem kazde spolecnosti je zisk, to jo, to souhlasim. Ale uvedomujete si, ze Cesky telecom z 51 % vlastni stat. A je moralni, aby statni podnik mel takto neprimerene zisky a hlavne neprimerene platy zamestanancu. Statni podnik prodava sve sluzby lidem z tohoto statu. Proc nema tento podnik radeji nizsi platy a nizsi zisky a nizsi ceny pro lidi z tohoto statu?

Mates (22.5.2004 17:47:40)

nekdo musi lepit diry ve statnim rozpoctu ... a proc nema tento podnik radeji nizsi platy a nizsi zisky a nizsi ceny pro lidi z tohoto statu? se zkus zeptat ministra informatiky ...

Washek (22.5.2004 18:16:09)

No tak Cesky telecom rozhodne neni statni podnik, je to normalni akciovka, kde 51% vlastni stat. Proc tedy hazete vinu na Cesky telecom a ne na vlastnika? Nebo snad stat neco pro rozvoj ADSL udelal? Na Vase otazky se zeptejte toho, koho jsme zvolili ;)) Na druhou stranku, zas tak lehke to neni. Pokud by se majoritni akcionar udelat z Telecomu "charitu", muzou se ozvat ostatni akcionari, protoze se jedna proti jejich zajmu.

Anonym (22.5.2004 19:16:49)

Ale jdi, charitativní činnost přece po nich nikdo nechce, ale nedovolit jim svinské chování, když už podmínky pro jejich byznys za 15 let nikdo nedokázal nastavit normálně kapitalisticky, tak je holt usměrnit socialisticky, což je samozřejmě nemožný a vypadá to podle toho.....

Pavel (22.5.2004 13:45:34)

Výborně napsáno! My Češi jsme bohužel tak trochu připitomělý národ, který potřebuje své Mirky Šilhavé, kteří by nám vysvětlili co si máme myslet, proč máme zkrotnout a být vlastně rádi za situaci takovou jaká je. Ačkoliv téměř všude za hranicemi, nejen na západ ale i na východ od nás mají vysmátě 512 bez jakýchkoliv limitů dat za cca 1100 Kč, 1024 bez limitu za 1500 Kč, u nás je bezlimitní 512 za 3500 Kč a 1024 za 7000 Kč! Místo aby média i uživatelé hnali svinským krokem zloděje za tento neudržitelný stav zodpovědné k zodpovědnosti, nasloucháme zde socialistkým blábolům Mirka Šilhavého o tom jak je správné přizpůsobit se diktátorským podmínkám 10 hlupáků z managementu Telecomu, disponující neomezenou mocí nad českým internetem, a že vlastně jsou ty podmínky Telecomu bezvadné a co bychom vlastně nechtěli. Místo toho tu dále čteme výlevy vidláckých chuligánů, kterými jsou u nás vedoucí pracovníci mnoha ISP, o tom, jak na prasata (myšleno zákazníky) se vaří voda (myšleno omezování a odpojování zákazníků kteří naletěli na jejich vylhaný neomezený objem dat). Skutečně tolik tuposti, manipulovatelnosti s davem, a zároveň neurvalosti, prolhanosti a nesolidnosti a až hulvátské sprostotě různých ISP se vidí prostě jen v naší banánové republice. Na to vše dohlíží taťka Telecom, který uměle přiškrcuje kohoutky s přebytkem konektivity, jen aby vytřískal maximum z naprosto uboze nedostatečného pásma. A vrcholem toho všeho je, že tato nestoudná zlodějina a zneužívání moci těchto milionářů, ktěří si chtějí ještě víc a víc namastit kapsy, navzdory etice, základní slušnosti i dobré pověsti je zde hlavními manipulátory vydávaná a prezentována jako věc která je v úplném pořádku. Do toho úplné bláboly manipulátora největšího, Mirka Šilhavého, jehož příspěvky místy vykazují znaky paranoiy až schizofrenie, který je například (zřejmě s bledostí v tváři a silným třasem rukou) schopný tvrdit že linka 1024 bez limitu která u nás stojí 7000 Kč, stojí vlastně úplně stejně jako v Británii kde stojí 1700 Kč, a že přece tu máme levné 1024 - prý bez limitu - od GTS za stejnou cenu apod. To už ani není diskuze, ale surrealistický výjev, skutečně Mirek by mohl být dobrým představitelem dadaismu, kdyby se narodil dříve. Úroveň argumentů mnoha ISP a Mirka a jejich příbuznost se skutečnou realitou, cenovou politikou Telecomu a jiných států spíš připomíná divokou malbu, na které najdeme nesourodé nánosy fialové, růžové, stříbrné a zlaté, tvořící šílenou změť ireálných fleků, vydávaje to malíř za hyperrealistickou krajinomalbu do posledního dechu a přesvědčení, kterého ovšem nepřesvědčí ani skutečná krajinomalba položená těsně vedle jeho mazanice.

Washek (22.5.2004 14:23:45)

Ackoliv s nekterymi nazory Mirka osobne nesouhlasim, v jednom ma pravdu. Kdo nebo co zavazuje telecom, aby poskytoval vubec nejake ADSL a kdyz ho poskytuje, tak v jake rychlosti a kvalite? Je na to snad nejaky zakon nebo narozeni? O jake "zodpovednosti" tedy mluvite? Cesky Telecom se primarne zodpovida svym akcionarum, a to vsem. Takze kazda firma, u ktere se Vam nelibi podminky jsou zlodeji? No to uz vazne prehanite! Nechcete taky zacit nadavat pekarum, at delaji sirsi rohliky, protoze v polsku jsou takove? Za stejny prachy, samozrejme. Ad dadaismus: tak to jsem asi nepochopil, vite vy vubec co to je za smer? :)

Washek (22.5.2004 14:24:27)

Oprava: narozeni = narizeni.

Prober; (22.5.2004 15:34:35)

Hezký, takže podle tebe to je od Telecomu milost? ;) No, a já blb si myslel, že ČTc drží nad vodou právě datové služby.

Washek (22.5.2004 16:30:17)

ADSL za par stovek je urcite nad vodou nedrzi, kasiruje se hlavne z digitalnich okruhu, pronajmu optickych vlaken... castky v mnohem vyssich radech nez xDSL :)

Mates (22.5.2004 14:01:07)

Hezky ste se vykecali, sem rad ze ste navrhli reseni situace ... mohlo me to napadnout hned, jdu napsat CTc aby snizili agregaci aspon na 1:25 a dokoupili si konektivitu ... konecne poradny reseni !

M (22.5.2004 16:04:39)

Naprostý souhlas a podpora. Mirkovy názory (společně s názory těch co oblbnul) lze vyjádřit následujícím přirovnáním. NDR, rok 1989, po 10 letech se člověk dočkal trabanta. Ale ejhle, ono je to nejake pomale, smrdi to, male, zrychleni na nic... Mirek doda, ze predtim jste jezdil na kole, tak co si stezujete... Po Vasi namitce, ze v zapadnim nemecku maji lide BMW Vas zacne presvedcovat, ze je to to same, pripadne Vam bude porad opakovat, abyste vzpominali na dobu, kdy jste chodili pesky... A pritom za toho trabanta chteji to co za to BMW...

Arnošt (22.5.2004 16:35:08)

Stahovač je mýtus neschopných!

Jeden z Vašich operátorů (22.5.2004 23:20:49)

No jsem zvědav co by jsi říkal například v hospě po předložení důkazů že takoví lidé existují.

Prober (23.5.2004 06:59:20)

Jistě, ale to jsou extrémy co přetáhnou 60-100GB/měsíc. Ale pokud nadáváte už kvůli 7GB, tak jste neschopní panáci hlavně vy.

fr (23.5.2004 09:46:07)

Hele, ty jsi fakt buď pěknej lhář nebo schizofrenik. Podívej, cos tu říkal před pár dny: autor: Miroslav Šilhavý napsáno: 19. května 2004 v 15:05 RE: Rozdělení zákazníků do agregačních skupin dle přání no limit a limit Navrhuji hospodu! - - - - - - - - - - - - - - - - odpovědět autor: Jeden z Vašich operátorů napsáno: 20. května 2004 v 01:08 RE: Rozdělení zákazníků do agregačních skupin dle přání no limit a limit Lituji, ale jsem nekuřák a abstinent!

Promiňte, ale tento serv (22.5.2004 22:23:55)

Promiňte, ale tento server je napiču.

martin (22.5.2004 23:15:23)

No to je narez!!!! Konecne poradne nazory... Vse to ma jen jednu chybu, nic s tim neudelame... :-( Zarazuju se tak dobrovolne do stada ovci, co cekaji ve fronte u koryta s vodou. Jen doufam, ze me za tu dobu cekani na smilovani bozi z tech curaku z Ceskeho telecomu a jejich patolizalovskych klientu, nasich ISP, neporazi... Ale i kdyby porazili, Ceske ADSL jsou i tak poradne jatka.

Patrik_ (22.5.2004 23:19:47)

:))))))))) Ano, mate pravdu, kdyz bude na lince 1:50 100 lidi a 20 z nich bude nonstop tahat multivlaknem, opravdu je jen chyba ISP a Telecomu, ze to ADSL ostatnim pak nepojede :))) Prominte, ale jedina chyba, co se stala, jsou spatne formulovane nabidky ISP. Mimochodem, tech Vasich 7 GB mesicne je az prilis na linku 1:50, takze jste stahovac :)

Petr (22.5.2004 23:33:05)

Český způsob - jen nadávat. Označení "prašivé QoS" svědčí jen o tom, že nevíš o čem mluvíš... Telecom zřejmě není schopný zrealizovat víc přípojek a proto nastavil parametry tak, aby z mál vytřískal co nejvíc. Kdysi i mobil stál 60tis/měsíc. Dokud má zájemce čekající ve frontě a není schopen je ihned připojit, tak ceny nepolezou níž ani kvalita výš.

Anonym (22.5.2004 23:36:50)

Co kdyby taky ostatni ISP venovali nemalou castku na nakup QoS FUP v zahranici kde maji toto velmi vypracovane a nepokouseli se to zbastlit na koleni s lidma kteri to vidi poprvy v zivote! ( 200 korun za 3 rany kldivkem to je moc chci ucet.3 x poklepani kladivkem 5 korun, vedet kam 195korun a o tom to je)

Jeden z Vašich operátorů (22.5.2004 23:41:12)

Já jsem čerpal ze zahraničí hned na začátku................

Mates (22.5.2004 23:54:24)

Ty seš chytrej jak rádio! Nechceš mi dělat poradce? Už tě vidím na jednání s telekomunistama versus ISP jak sedíš tiše jako pěna v koutě. Kvákat umím taky, ale něco prosadit a zdůvodnit to je umění.

Jeden z Vašich operátorů (22.5.2004 23:59:27)

Vy jste adept na agregační skupinu bez ochrany a bez limitu. Doufám že brzo budeme takovou skupinu nabízet kde vám nic nebude bránit bez FUP a QoS či limitů soutěžit kdo nasimuluje víc uživatelů nebo kdo sosne vic. Bylo by to ideální pro zákazníky kteří chtějí úplnou volnost a nechtějí žádná opatření proti sosáčům. Síť kabelové televize je zcela jinak koncipována a má jinde tzv. úzké hrdlo a navíc používá koaxiální kabely takže to nelze vůbec srovnávat.

Adin (23.5.2004 00:23:12)

Teda uz mi to neda abych nereagoval. Jestli jsem neco pochytil tak jste od GTS. No a je jasne ze GTS to nechalo zajit tak daleko ze je momentalne nejhorsi na trhu. Nabizet nolimit na 1:50 kdyz se vi ze to ceske ADSL nezvladne (mohli jste se poucit napr od Tiscali nebo Nextry) je hovadina. Opravdu nevim co si o vas mam myslet, poucujete tady lidi jak by se meli chovat na sve "nolimit" pripojce jelikoz vy jste to podelali a teprve ted se stim snazite neco delat.

Jeden z Vašich operátorů (23.5.2004 00:29:36)

Nejsem od GTS, ale GTS je náš jak bych tak řekl velký bratr. Vím o GTS dost a máte pravdu že je nejhorší na trhu. Já se snažím něco dělat pořád a hlavně už bylo započato hašení největších požárů a systémy a opatření které zajistí klid a klalitní služby do budoucna. Nejde nic hned, alenecítím zodpovědnost na GTS. Jiné věci než ADSL také zanedbali a velice rychle jsme si na společný projekt našli jiného partnera.

Adin (23.5.2004 00:49:35)

Ok, tak odkud jste? To jen aby jsme meli moznost ohodnotit vasi praci kterou tady reklamujete.

Jeden z Vašich operátorů (23.5.2004 01:06:41)

To sem nemůžu napsat, protože zde nechci reklamu. Bylo už na to několik narážek že vedu cílenou kampaň. Co se týká mého chlebodárce ISP tak tady o něm nepadlo špatné slovo. Ani v historii jsem nic nenašel takže asi patříme k těm lepším. Vyjadřuji zde jen a jen svá stanoviska a názory. Pokud jde o ficiální stanoviska tak ti sděluje tiskový mluvčí. Mé stanoviska a názory totiž často nejsou v souladu se zájmy a názory na věci firmy. Pokud chcete ohodnotit práci zeptejte se nicku Mates. Za několik týdnů bude mít od nás ADSL. Teď má GTS tak bude moci posodit. Musí se ale zbavit nejdřív GTS. Probrali jsme to již před několika týdny u piva.

y2k (23.5.2004 10:44:36)

Tento "pán", co zde dělá cílenou reklamu pro kabelové televize a ohání se vůbec nevím proč ADSL je z kabelové televize UPC, tedy MISTRAL, chcete-li Chello. Připadá mi, že to není technik ani IT, ale pouze obchodník - kravaťák, který má naučené některé pojmy a z toho vyplývají jeho dojmy. Musím uznat, že kabelovky jedou OK. Ovšem, jeho vysvětlení, že jedou po "koaxiálu" se směji ! Je jedno, po jakém médiu se pakety přenášejí až do doby, kdy je vytížena jeho maximální přenosová rychlost. Zatím "České" ADSL se tohoto stropu ani zdaleka nedotýká. Proto tyto keci o Kabelu, po kterém se pakety honí sem a tam jsou velmi liché :-)))) Dále, PYVOJOVI keci o "úzkém hrdle", tedy agregaci jsou také úplně jinde. Agregece, je vždy pouze a jen agregací. Je jen rozdíl co se agreguje a při jaké nominální rychlosti. Kabelovky agregují rychlost X, která je rozdělována mezi účastníky po určitých skupinách. Když ale je jedna skupina plně vytížena a konektivity se jí nedostává a ostatní skupiny jsou nevytížené, tak se vytížené skupině dodá konektivita "nad limit", aby jim to šlo. Zjednodušeně řečeno se agregují jednotlivý uživatelé ve skupině prioritně a také se agregují skupiny mezi sebou. Neumím to jednoduše vysvětli, ale velmi jsem se skutečnosti přiblížil. Oproti tomu ČTc agreguje jen uživatele v jedné skupině pro jednoho ISP a pak paradoxně tři "stahovači" vyplní celé pásmo. Chyba není ale na straně "stahovačů", ale je na straně ČTc a ISP ! Poslední moje reakce je na názor, že já jsem stahovač při traficu 7GB ! Velmi mě to pobouřilo, protože svoji přípojku využívám výhradně pro administraci síťe v podniku, kde dělám a pro trvalé připojení VPN, za účelem propojení síťí. Jestli si za měsíc, stáhnu fyzicky 2GB dat (film, OS, atd.) tak je to moc !!! Nepovažuji se za stahovače a nevím, proč bych měl být stahovačem nazýván, když se svého limitu (10GB) ani nedotknu ! Tyto keci mě přivádějí k šílenství !!!!!!!!! Mimochodem, pane KABELOVÁ TELEVIZE, reklamu zde děláte dobrou, ale u mě Vaše služby jdou jen jako UPC a přes toto médium internet nenabízíte, jinak bych Vás dávno měl !!!!!

y2k (23.5.2004 10:50:27)

Kikin 09.04.2004 23:31:17 Total smažky ozvěte se na smažení............ E-mail: pyvoj@mistral.cz Z webu :http://pervitin.cz/index.php?p=seznamka&co2=show&typ=ss10 hadry - poptávka 15.04.2004 23:35 Scháním nějaký v pohodě i více jetý (ne nové nebo moc zachovalé) glády vel. cca 45 12-tidírový nebo víc. Dál sháním bombra jetýho (i víc), pokud možno s nášivkama Glády do 1500 a bombra do 500 beru hned. Praha pyvoj@chello.cz Z webu :http://www.czechcore.cz/index.php?id=&w=132&kr=12 Jenom si udělejte obrázek, s kým máte tu čest :-)))))))

Mates (23.5.2004 11:09:32)

no a ? co jako .. jakej obrazek si z toho mame udelat ? to je teda informace ze schani nejaky hadry .. jo jako bravo ... padnul sem na zadek ... wole! zajima me co od toho cekas ? udelalo ti to dobre ? a co si vlastne udelal Ty pro zlepseni ADSL krom blbyho krafani na diskuzy ? hm ?

y2k (23.5.2004 11:25:11)

MATES, se posr :-)))))))), ne hadry je jen pro pobavení a odkrytí jeho věku ,,,, a předchozí inzerát, seznamka ???, erotická ????, mno nevím, ale jestli "tohle" nehovoří za vše :-))))))

Jeden z Vašich operátorů (23.5.2004 11:40:17)

Ještě by mne zajímalo kdo to tam napsal. Vídím že zde je to jak za bolševika. Na někoho se něco ušije a pak se to zveřejní pro jeho názory které se většinou ostaním nelíbí. Naštěstí jsem už poučenej a na diskuzích používám vždy jiný mail než je standardní tak změna je rychlá. Jsem zvědav kde se co na tento mail časem ukáže jinak jsem rád že mě alespoň někdo nedal na gay seznamku i s tel. číslem.

Anonym (23.5.2004 12:53:12)

Máš snad něco proti gayům?

martin (23.5.2004 13:05:56)

To vypada jako projev rasismu, mas nejaky problem s homosexualy???

y2k (23.5.2004 18:34:26)

Mno, lhát umíš dobře! Určitě budeš dobrý obchodník. Bolševík bys byl asi také dobrý, protože jsi se s mailem dokázal překabátit velmi rychle :-))))))))))))))) Na UPC mám známého, tak si jen tak pro zajímavost zjistím, jak je to u nich s ADSL a Tvým mailem. Myslím si, že Tvůj mail by ale měl spíše znít : ADSL@CHELLO.CZ. Mno nevím, ale seš docela zajímavý človíček, ale svoji práci (reklamu) děláš vskutku dobře! Všechna čest, ovládáš manipulaci dobře, viz. Mates :-))))))) PS,- ty seznamky a hadry jsou Tvé, tak nehraj hérečku. Jejich datování je už dost staré ...... :-)))))))))

Jeden z Vašich operátorů (23.5.2004 19:46:21)

Mhuhehe! Taky jsem si všim už toho datování. Mail se změnil, protože ho někdo zneužil aby mě kompromitoval. Není tak těžké dát tvůj na gay seznamku. Nějak z tebe nestíhám. Nejdřív tvrdíš že jsem od UPC a pak se najednou objeví mail který používám výhradně na diskuzích někde kam jsem ho nedával. Velice zajímavé. Na soudruha Matese mi nesahej. Rozumí problematice rozhodně víc než ty a spolupracuje s námi. Pokud se ti ještě něco nelíbí napiš.

y2k (23.5.2004 22:55:33)

Ty boží hovádko, mail si tu používal ještě včera, ty Peláte Pónský a ten příspěvek je datován k 15.04.2004 !!!!!! Tudíž si mail změnil až po víc než měsíci !!!!!!!, až jsem tady lidi na Tebe upozornil !!!!!!!! , TATARE z UPC, Chella, Mistralu !!! A Mates rozumí tak akorát ............... ! Mno, zeptám se na Tebe, budeš se divit koho !!!!!! Sry, ale naštval jsi mě !!

Mates (23.5.2004 22:59:49)

a cemu rozumis Ty ?:)

y2k (24.5.2004 00:10:05)

IT.

Mates (24.5.2004 07:12:16)

lol

Jeden z Vašich operátorů (24.5.2004 18:32:19)

Mhuhuhehe!

BDs (24.5.2004 11:27:18)

No tenhle trochu ritolezeckej spolek nemam v lasce, ale po precteni prvniho postu a tohohle mi nezbyva nez se valet po podlaze smichy.

Jeden z Vašich operátorů (23.5.2004 23:18:54)

No a co mám dělat že nějaký příspěvek je datován 15.4.2004. Si myslíš že ten mail jsem měl novej nebo co? Vím proč mám na chaty a diskuze jiný mail. Jsem zvědav kam ten současný někdo zase napsal a co se zase za měsíc vyvrbí. Ne Matese mi nesahej! Dovedeš jen blbě plkat a útočit. Co jsi udělal ty aby připojení k netu fungovalo líp? Jen tady každýmu nadáváš, obviňuješ. Ještě jsi zapomněl napsat že na mě pošleš Krakena. Mhuhehe!!! Dobře, já tě štvu, ale ty mě taky, protože se neumíš chovat. Už se divím teď. Hele a vůbec co je ti po tom i kdyby byl můj mail na gay seznamce? Je ti do toho hovno takže vodprejskni!!

y2k (24.5.2004 00:07:46)

Takhle kope kůň v nesnázích :-) Já, já nic pro ADSL udělat nemůžu, já nejsem od ČTc, ale ani od ISP ! Ty, možná jsi (i když o tom silně pochybuji), ale děláš si tady pouze líbivýma kecama reklamu. Myslím si, že já tu dokážu napsat alespoň pravdu a vím o co v Českém ADSL jde. Mno a myslím si, že jako ty by se obchodník a zástupce renomované firmy chovat neměl, to ani nemluvím o Tvém slovníku ! Jo a Tvůj mail nikdo nezneužil, byls to ty ! Akorát se teď za to stydíš. V jednom máš ale pravdu, mě do toho opravdu nic není. Dal jsem sem ten odkaz jen proto, aby si zde důvěřivý lidičkové přečetli co jsi zač. Mno a svýma reakcema ses jenom provařil ještě víc a provařuješ se dál a dál. Domnívám se, že inteligence a taktu si moc nepoznal, ale co bych mohl čekat od ISP! :-))))))) A poslední pravidlo obchodníka je to, že nikdy za žádné situace nebude otevřeně pomlouvat konkurenci, což tu neustále děláš, viz. "Žlutý svině" !! Mno jsi jen ********, ať si každý domyslí :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Jeden z Vašich operátorů (24.5.2004 00:24:44)

Koukám že si asi opravdu myslíš že je mi 16. Trochu jsi se spletl. Už začínám už šedivět. Nevím proč bych měl něco provařovat když není co provařit. Ty problematice evidentně nerozumíš. Uvítal bych nějaké konstruktivní návrhy jak zlepšit stav ADSL a hlavně co by jste všichni chtěli. Pokude jde o tuto diskuzi tak jsem zjistil že dost hráčů požaduje ping do 30-ti ms. My se mu pomalu blížíme, ale jen za pomoci smart QoS které ty odsuzuješ. Neobviňuj mne prosím že jsem někam dal svůj mail. Zrovna tak já tebe můžu obvinit z téhož. Nezastupuji zde veřejně žádnou firmu a vyjadřuji pouze své názory a hlavně mě zajímají názory druhých.

Mates (23.5.2004 11:57:22)

Klid Mates nerozčiluj se s tím Ynteligentem. Skočíme ho spláchnout do hospy. Pod kaštanem je dobře.

Jeden z Vašich operátorů (23.5.2004 11:59:40)

Omlouvám se za spletení nicku! Asi na tebe moc myslím Mates. Čekal jsem spíš že sem napíšu starej mail.

fr (23.5.2004 12:03:16)

Tak seš teda nekuřák a abstinent, jak jsi psal Myrkovi? Nebo ses jen bál s někym potkat....

Jeden z Vašich operátorů (23.5.2004 12:08:11)

To jsem psal z legrace. S Matesem se potkáváme v hospě takže se nebojím s někým potkat. Jinak Myrkovi jsem v pátek psal mail kde jsem s hospodou souhlasil.

fr (23.5.2004 12:18:21)

Haló, Myrku, nekecá?

Jeden z Vašich operátorů (23.5.2004 12:21:45)

Asi je so+ne pryč. Nedorazilo mi ani potvrzení o přečtení nebo odpověď. Jinak si ověř u Matese co jsem zač.

martin (23.5.2004 13:04:12)

Mazeeec :-) To jsou ale trumeptaci a tajtrlici :-))))

Mates (23.5.2004 11:02:18)

mno tak je hezky ze si nam to vysvetlil .. ja ti naoplatku reknu ze co se tyce pyvoje ... tak si vedle, ale pobavilo me jak si svojim tvrzenim jistej . :) a co se tyka vysvetleni agregace ... bych rekl jen ze to je jasny ... nic novyho ;) ... a kdyz tomu tak rozumis ... muzes prosim zitra dojit do CTc a zaridit nam tu agregaci na ADSL tak jak ji tady popisujes ze by mela byt ? Mas u me pivo ... nebo klidne i sud ...

Jeden z Vašich operátorů (23.5.2004 11:50:14)

Ty seš nějakej chytrej! Kde je ta reklama na UPC???

M (23.5.2004 12:54:28)

Na tento dle meho nazoru velice vecny prispevek "Pyvoj" vubec vecne neodpovedel... Typicky se tak casto chova i Mirek. Zajimave. Ze by dosly argumenty? 7 GB pri 10 GB limitem = stahovac? Zajimave, ale logicke. Nic si z toho nedelejte, ISP musi totiz zakryt svuj podvod. Kdyby vsichni vyuzili sirku pasma co na kazdeho pripada (3,2 GB mesicne), tak proste vice nez 3,2 GB jednotlivy uzivatel na 512 nestahne. Pokud tedy prodavaji 10 GB limit, znamena to, ze vedome nabizi neco o cem vi, ze nemohou splnit. Dle me je zde naplnena skutkova podstata trestneho cinu podvodu. Argument, ze v praxi pasmo vsichni nevyuziji na max a tim to funguje, lze vyvratit jednim prirovnanim. Autobusovy prepravce ma 1 autobus (napr.40 mist). Listku vsak proda 120. Jeho pripadna argumentace, ze v minulosti ze 120 prodanych nakonec jelo vzdy mene nez 40 lidi by u soudu tezko obstala...

Petr (23.5.2004 15:32:22)

Na ten autobus se lístků klidně 120 prodá a všichni budou spokojení. Podmínkou je, že nejedou z konečné na konečnou, ale na zastávkách průběžně nastupujou a vystupujou. A aby tomu odpovídala i stejná cena, tak si pod tím představ městskou dopravu.

M (23.5.2004 15:51:10)

Pri tom prirovnani jsem mel na mysli "dalkovy autobus Praha-Plzen s odjezdem ve 14.00 24.5.2004 s kapacitou 40 mist, bez mezizastavek". Ale budiz, tvoje reakce byla dobra...

Milan (24.5.2004 10:38:23)

ADSL už z principu počítá s tím, že každý šířku svého pásma nevyužije, prostě to chce nižší cenu, aby ADSL nakoupili i lidi, kteří normálně prososaj 300 Kč na dial-upu sou spokojený a víc dat nepotřebujou.

bubbak (23.5.2004 01:23:59)

Ochranu měl použít váš pan otec než vás počal :-)

LOU-GTS (23.5.2004 00:13:58)

Nemusime utocit! Staci si to nekupovat! S touhle politikou telecomu bude zachvili na kazdem malem meste i vesnici lokalni WIFI a mikrovlnky. Ja mam ADSL, ale uz za mesic muzu mit WIFI, nebo mikrovlnku! Za 2 roky nebude mit vlada co privatizovat :-)

docent Chocholoušek (23.5.2004 01:19:53)

Tak těžký případ paranoidního tvora jsem neviděl. Navštivte mne prosím v mé odinaci nebo chcete abych pro vás poslal vůz i s pytlem?