Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Pracujte zadarmo - a radostně!

Pracujte zadarmo - a radostně!

Anonym (3.12.2011 00:00:00)

Pamatujete jeden z filmů o bláznivém italském účetním, kterého v jednom z dílů vyhodí z práce, a on pak zaměstnavateli platí za to, aby do práce mohl tajně chodit dál? Co dřív zavánělo absurditu – stejně jako nápad platit za vodu – je dnes realitou.

volani.webnode.cz (3.12.2011 14:38:26)

Svoboda a závislost na penězích nejde dohromady. George Orwell - 1984 "Následky každého činu jsou obsaženy v činu samotném." "Kdyby bohatství, ve smyslu osobního vlastnictví a přepychu, bylo rovnoměrně rozděleno, pak by se velká masa lidí, normálně otupených bídou, stala gramotnou a naučila by se myslet vlastní hlavou; a jakmile by lidé jednou dospěli až sem, uvědomili by si, dříve nebo později, že privilegovaná menšina neplní žádnou funkci, a svrhli by ji. Domyšleno do důsledků, hierarchická společnost může existovat jedině na základě bídy a nevědomosti."

HonzaV (3.12.2011 17:22:28)

Orwell byl velkej vizionář, ale spíš bych to viděl tak, že "velká masa lidí normálně otupených bídou" by se dala na chlast a sledování výše zmíněného porna. K žádnému uvědomění by nedošlo, to bych se s p. Orwellem vsadil o předposlední boty.

anonym (7.12.2011 02:37:07)

hm pravda pravda , ale co naděláte vubec nic, jelikož tupého stáda je většína a ti přeci nechctějí slyšet pravdu :( hlavně že dostanou svoji ušušněnou výplatu ,peníze jsou už tedka přežítek ktarý jednou bude odstraněn ! i z těmi co ho používají k terorizování většiny tupeho stadá , ono na jednu věc jak si zapomněly ti co bohatnou na ukor většíny (( tedy sprostě okrádájí většinu )) že i tupé stado má "rohy" a jednoho dne se prostě splaší a pak smete vše na co příjde a už nic nepomuže !!

DaP (4.12.2011 11:34:26)

Souhlasím se vším. Jak s tím pornem, tak s těmi dětskými seriály. Smutnou pravdou je, že dnes prakticky umírají média a přetvářejí se v absurdní internetové servery s mega titulky a s články bez informační hodnoty. Pánové - kde je PC World, Svět Počítačů, SW Noviny, Click apod.? V propadlišti dějin. Zůstaly jen časopisy pro tzv. BFU. A i ty končí - není o ně zájem - třeba od ledna končí Jak na Počítač od MF. Super, vše je na netu - ALE - co kdyby se náš slavný net zhroutil? Šli bychom místo Wikipedie opět do knihovny? Skoro si někdy říkám kéž by - kéž bychom se opět vrátili k opravdovým hodnotám...