Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Miliony chytrých telefonů sužuje sledovací software, o kterém uživatelé vůbec nevědí

Miliony chytrých telefonů sužuje sledovací software, o kterém uživatelé vůbec nevědí

Anonym (5.12.2011 00:00:00)

Software Carrier IQ, který se bez problémů dá nazvat rootkitem, je telekomunikačními operátory (či na jejich požádání) instalován na chytré telefony. Carrier IQ přitom sleduje, co uživatelé dělají a kde jsou. K instalaci tohoto softwaru se přiznali už američtí operátoři AT&T a Sprint.

Albert (5.12.2011 13:49:23)

Tohle je tedy fakt vrchol všeho. Jinak kdyby jste měl někdo zájem o podrobnosti, našel jsem k tomu víc tady - http://www.ictmanazer.cz/2011/12/carrier-iq-oficialni-spehovani-majitelu-smartphonu/

vasjo (5.12.2011 15:50:45)

Mně by teda zajímalo, za a/ kdo by co s těma miliónama dat dělal a koho by mohlo zajímat, když si s ženou píšu, co mám koupit k večeři cestou z práce, jestli chleba, nebo rohlíky, a za b/ mi přijde divný, že Android má ve světě největší prodeje a podíl na trhu a najednou je tady proti němu takové odhalení, ve kterém se mimojiné píše, že nejbezpečnější jsou founy od Mrkvosoftu.

anonym (7.12.2011 02:22:43)

kdo co dělá z daty takhle ukradenýmy ? to je snad jasný ne ? , ahá není v prvé řady marketing je velice rád užíva na cilenou raklmu ! ktará je i unás !! jen že u nás na tohle jak si nepotřebují naký soft špízujou to přímo za sitě :) pak prodávají dale daty takhle ukradená jiný marketingovým Fa ! atd , pokud se znelíbíte tak jsou data oužíta proti vám a nebo jsou vám data timhle nebo podobným spusoben podstrčena atd ! takže pokud si sami neumíte zajistit bezpečí vaších dat hovoru sms atd a vadí vám že někdo špizuje nebo krade vaše data ! tak si dejte do google odposlechy a nebo zabezpečený telefon atd , pak si najděte firmu která se spacialzije na takové práce jako špičkově zabazpečený phone , pak už jen stačí koupit zabazpečený telefon a zaplatit co ž buhužel není malo cca 100 tisic kč se to pohybuje možná i více :) jedinou nevýhodou tohohle řešení je to funguje jen proti druhému takhle zabezpečenému telefonu !

kokosak (6.12.2011 18:21:32)

Protoze psi zpravidla nejsou vybaveni mobilnim pristrojem tak jsou z rozhodnuti nekterych magistratu cipovany - pokuta majiteli za neocipovani je v radu tisicu korun. Takze prvni predzvest o tom ze budou cipovani i lidi ihned pri narozeni je prave to odposlouchavani telefonu - cipovani lidise blizi milovymi kroky. No ale stejne by mne zajimalo jestli takhle budou schopni v budoucnu vcas odchytit nemakacenky kteri ihned po te co si vyzvednou podporu sednou do hospody. No nic vzdyt jsme taky jenom zivocisny druh u ktereho je potreba sledovat migraci zpusob rozmnozovani. Lidi zvykejte si lepsi to bude az po treti svetove protoze to opet vezmem do rukou klacky a budeme mit jedinou moznst k defenestraci tech nadnarodnich hlav a hlavicek.

anonym (7.12.2011 02:11:12)

jedinou chibku jste řekl "ve třetí světové válce nevím čí se bude bojovat , ale ve čtvrté světové valce to budou jen kameny a klacky" (Albert Einstein) takhle je to správně :) problém je v tom že tupemu stadu to vubec navadí tohle špiclování ! a těm par co to vadí si poradí jak se toho zbavit dycky je spusob jak to obějít :)