Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Proč se budou pořád stahovat filmy a hudba navzdory represím

Proč se budou pořád stahovat filmy a hudba navzdory represím

Anonym (25.2.2012 00:00:00)

Za tuhého komunismu jediným způsobem, jak vidět prohnilé kapitalistické filmy jako Rambo nebo Total Recall, bylo bydlet poblíž německých či rakouských hranic.

anonym (25.2.2012 00:55:20)

SICE DNESKA situace trochu jiná , ale defakto je to dobré přirovnání k dobám komunismu :) až bude sehnatelné cokoliv za rozumnou cenu ! tedy oficialně ! jak v obchodě tak ne netu ! tak se sníží stahováni nelegální ! aspon podle mně ! ale tohle asi páni z filmového a hudebního prumyslu nikdy nepochopi ! jelikož jejich IQ je asi takové " hampty hampty at mám vice než tam ty , a nejlip bez práce " !!!

Ja (26.2.2012 15:47:16)

Ano , něco na tom bude x filmů vidět chci a prostě nejsou . Třeba takové super komedie jako Podnikejte ve vězení atd .. nelze to proste sehnat . Jako modlu sem viděl když asi "vapet" začal prodávat DVD na stáncích ze Spencrem a Hillem doplnil jsem si prakticky celou jejich tvorbu a u spoustu dalších filmů také. Bohužel dnes je situace na stancích je mizerná protože se ojevují jen tituly které už jednou vydané jsou . A nové prostě nic .. rsp NE NOVÉ , ale jiné staré ....

Toman (26.2.2012 20:55:49)

Tak toto je obrovská pravda a tvrdím to celý svůj stahovací život. Stahuji především hudbu a to eurodance, o kterém si zde asi většina lidí řekne, že je to komerční sr..., která sehnat jde, ale není to pravda. Existuje moře a moře skupin, DJs a projektů, které by čech bez přístupu k internetu neměl šanci sehnat. Ať už se jedná o neanglicky zpívající skupiny, či nahrávky tahané z kazet, desek a kdoví z čeho, které třeba ani jinak nevyšly, atd. Proto stahuji a stahovat budu. :)

OSPF (27.2.2012 15:36:07)

Dokud bude moznost stahovat zdarma, tak pro lidi bude i jedna koruna moc drahe. Dnesna neni problem koupit na netu jakoukoli MP3 za 20-25kc. Kupje nekdo? nekupuje.

Pavel Rataj (27.2.2012 17:27:21)

Opravdu? Není problém? Teď jsem na iTunes zkusil svou oblíbenou Shilpu Ray a je tam až druhé album... S příchodem iTunes se konečně věci trochu pohly. Ale seriály, filmy? Včerejší hvězda Oskarů - Michel Hazanavicius natočil v roce 2009 film OSS 117: Rio ne répond plus. Kdy bude v půjčovnách? Kupovat jej nechci, jen bych se rád podíval. Řekněme za 50-100 korun? A kdy bude v půjčovnách vynikající Mít a nemít z roku 1944? Měsíčně koupím na iTunes tak 2-3 CD, 1-2x vezmu rodinu do kina. Ale kromě toho stahuji týdně 3 filmy a měsíčně jednu serii seriálu. Budu za shlédnutí, pokud budou někde legálně. Ale plánuje to někdo?

OSPF (3.3.2012 15:33:32)

jo takze kdyz se nabidka na trhu neslucuje s tvoji predstavou, tak mas podle tebe pravo jit a vec si vzit proti prani majitele?

vasjo (6.3.2012 20:56:15)

Ale no tak, nemlž. To je podobná otázka, jako jestli je etické, aby umělecká díla ležela v sejfech bohatých mamonářů. Tady nikdo nic nekrade. Pokud by majitel produkt prodával na území našeho státu, pak možná. Ale vtip je v tom, že neprodává. Tudíž ho ani nikdo nijak neokrádá, leda on sám sebe, že mu ta malá zemička nestojí za tu almužnu, co by se mu z prodeje vrátila. Pokud jde o filmy, co se nedají sehnat na DVD, v kinech je už léta nepromítají, tak taky nikdo nikoho jaksi z principu nemá oč okrást, že? Jak můžu krást něco, co oficiálně neexistuje, proboha? A nahrát si pořad z televize, pokud vím, trestné není, ani se to nebere jako krádež. Takže, jak jsem říkal, přestaň mlžit.

benzin (8.3.2012 01:18:45)

Jenze prave vlastnik prav se rozhodl neuvest takovy serial, nebo hudbu protoze proste na trh uvadi nejake jine serialy a pisnicky. I kdyz sortiment uvedeny na dany trh nevyhovuje vsem do puntiku, precijen by valna cast takovy sortiment knzumovala, kdyby nemela moznost volby. Jenze tato cast lidi se rozhodne si upiratit veci na trh neuvedene a paltbe za sortiment uvedeny se vyhne. Je to asi jako, kdyby na nas trh uvedli cinane model pocitace, ktery se uz nevyrabi (a tudiz je nekoupitelny), ale na ktery nemaji autorska prava. Tim by spolecnost, ktera vlastnia autorska prava a ktera v soucasnosti prodava jine modely obirali o zisk, prave protoze uvedou na trh alternativni komoditu. P.S.: Nicmene si nemyslim, ze by vlastnici autorskych prav proti tomu neco zmohli, je to jenom curani proti vetru i kdyz opodstatnene.

vasjo (13.3.2012 18:47:32)

Tak znovu. Jsou dva typy filmů / seriálů / hudby. Ty, které na DVD / CD uvedeny nikdy nebyly, tudíž je otázka, zda existuje majitel práv, a pokud existuje, pak je otázka, proč s nimi nepodniká. Jestli od tohohle existují nějaké kopie z televize / HDTV, tak nikdo nikomu nedělá škodu. --- Pak existují filmy / seriály / CD, které se prodávají kdekoliv jinde, jen ne na území ČR, dokonce ani nemají dovozce. Majiteli práv tedy opět nevzniká žádná škoda, protože se dobrovolně jakéhokoliv (nejspíše značně hubeného) výdělku na území té naší malé republiky vzdal. Když tedy pak křičí, jaký má ušlý zisk, je to jen pokrytectví. --- A samozřejmě, pak existuje třetí typ, filmy / seriály / CD uvedené v ČR v kinech, na DVD nebo CD. Ale o tom ten článek není a je to na jinou debatu.

nettopyrek (28.3.2012 23:58:19)

Má to ještě jeden podstatný, ale záhadně opomíjený aspekt. Jak uvedl autor článku, každý člověk má své oblíbené žánry. Já bych třeba nešel do kina na Stmívání a rozhodně bych si nekoupil DVD. Jakou tedy způsobím škodu, když to stáhnu, zkouknu a pln zhnusení stiskem shift+delete opět mažu? Krom toho, lidé si přece kupují věci, které se jim líbí, ne? Představte si, že chcete nový stůl do kuchyně, ale výrobce vám nedovolí si ho prohlédnout. Po koupi a rozbalení zjistíte, že je z hnusné překližky a v růžové barvě. A naopak, internet funguje jako výborná reklama. Viděl jsem Faunův labyrint nejprve na PC a pak dokonce 3x v kině. Stejně tak Grand Torino a takových filmů bych mohl jmenovat spoustu. Dále, jak je možné, že Avatar, který byl rekordně nejstahovanějším filmem historie je se svými bezmála třemi miliardami dolarů na kinovýdělcích absolutně na špici? Zvláštní ne? První díl Paranormal Aktivity (kvalita filmu je teď irelevantní) neměl téměř žádnou reklamu a první týden vydělal jen něco kolem $100000. Na nově uvedený film velmi málo, že? A zde je právě síla internetu nejpatrnější. O měsíc později vydělal již $80 000 000 a nakonec celkově téměř $200 000 000 a já jsem naprosto přesvědčen, že to bylo z velké části těmi nenáviděnými stahovači, kteří to propagovali na warezových a filmových fórech. I tato "mince" má totiž dvě strany a já si nemyslím, že filmový fajnšmekr, který si občas stáhne nějaký těžko dostupný film, musí mít nutně nálepku "zloděj". A každý alespoň trošku uvažující člověk přece ví, že ty hystericky proklamované ztráty ve filmovém a hudebním průmyslu jsou jen velmi, velmi relativní.

vasjo (29.2.2012 11:10:25)

Jakoukoliv? Tomu říkám demagogie. Tak dobrá, kde se milý zlatý dá koupit třeba ten v článku zmíněný Andy Sheppard v MP3 za 20 - 25 Kč? Když jakoukoliv, tak jakoukoliv.

Alfie (25.2.2012 18:17:21)

Skvěle sepsané! Sice nejsem až takový fajnšmekr, ale mám ráda seriály - sci-fi, dobré detektivky a dobré sitcomy. Většinu z nich jsem ještě před pár lety neměla vůbec šanci i nás vidět, z dalších tu některá TV odvysílala jednu či dvě série v nějakém popůlnočním čase a konec. Byl to seriál Alias, u kterého jsem opravdu moc chtěla vědět, jak to bude dál. Na DVD se u nás nedal koupit vůbec, v Německu ano, ale bez české podpory a asi dvakrát dráž, než v zemí původu (USA). A tak jsem objevila rapidshare :-) A taky krásu původního znění s titulky a svobodu shlédnout víc dílů za sebou a v době, která vyhovuje mně. Dneska už se mnohé z těch seriálů objevují na jedné české TV, dokonce jsou i první vlaštovky titulkovaných verzí. Ale upřímně - kdo by se chtěl od naprosté volnosti časového rozvrhu vracet zase k plánování dne podle televizního programu? A obchody stále zejí v této oblasti prázdnotou nebo sem tam utrousí neskutečně predraženou výjimku (Přátelé za 10 000 Kč? To jako vážně???)

merhaut (26.2.2012 20:46:39)

Autorovi bohužel moc neslouží paměť:-) Coby starý burzovní mafián vím, že Rambo se nekopíroval z televize, ale z videokazet, a že průměrný plat v té době byl skoro o polovinu vyšší...

irid (28.2.2012 08:57:39)

... sám bych to neřekl líp!!! Respect!!

Co je ti po tom (6.3.2012 20:49:53)

Prohnilé? Článek opravdu oničem, autor by si měl pustit Rambo 4 a nepsat tu takový nesmysly a kecy!!!!!!!!!!!!!