Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Poplatky klesají, ale volání na mobil nezlevňuje

Poplatky klesají, ale volání na mobil nezlevňuje

Anonym (27.2.2012 00:00:00)

Přes stále klesající výši terminačních poplatků zůstává mobilní volání velmi drahé. Poplatky za poslední dva roky klesly o dvě třetiny. A chystá se snižování další. Jestliže někdo čeká, že úměrně tomu klesne koncová cena hovorů, mýlí se. S velkou pravděpodobností se mýlí. Za celou dobu zlevňování tohoto nákladu se totiž ceny nesnížily takřka vůbec. Jediní, kdo na změny reagují, jsou VoIP operátoři. Tři mobilní hráči se do snížení cen hovorného však vůbec nehrnou.

mvoip.cz (27.2.2012 20:56:02)

Tento článek velice přesně vystihuje situaci na našem telekomunikačním trhu, rádi bychom doplnili o alternativu v podobě mVoIP. Situaci na telekomunikačním trhu je možné částečně řešit využitím VoIP v chytrém mobilu s pokrytím WiFi nebo 3G. Toto řešení má svůj termín - mVoIP, mobile VoIP . Použitím nativního klienta u Nokia Symbian telefonů nebo Android 2.3, iPhone a dalších je integrace do mobilního telefonu velice snadná, je možno použivat telefonní seznam telefonu pro volání, tím je volání přes mVoIP velice jednoduché. Navíc se nabízí možnost použít identifikaci svým mobilním číslem při odchozím hovoru. Tím dosáhnete dostupnost v případě, že nejste v místě s pokrytím WiFi nebo 3G internetu. Díky této kombinaci GSM a mVoIP volající získává mobilitu a výhody levného volání přes internet a to nejen na území ČR. Při návštěvě hotelu, restaurace nebo free WiFi kdekoliv na světě za předpokladu splnění zákonných podmínek, tedy použití negeografického čísla, je možno volat do ČR za cenu místního hovoru. Případně levně volat do zahraničí. Redakce mvoip.cz

Paja (28.2.2012 09:45:34)

Jeste kdybyste ale nabidnuli SPOLEHLIVEjsi sluzby :-) Mirkotech s mvoipem jsou dobri pro lidi, kterym nevadi, ze sluzba casto nefunguje. Mnohem spolehlvieji vychazi treba odorik nebo voocall.

mvoip.cz (28.2.2012 11:20:45)

Dobrý den, dle dlouhodobých statistik je spolehlivost sítě Mikrotech 99,6 % , statistika je včetně plánovaných výpadků pro údržbu systému, která probíhá v období nulového provozu. Vaše tvrzení, že služba často nefunguje vychází pravděpodobně z osobní zkušenosti, tento Váš názor respektujeme. Redakce mvoip.cz

x (29.2.2012 12:36:55)

"U mobilních operátorů je to naopak: zatímco si mezi sebou terminační poplatky účtují po sekundách, zákazníkům zpravidla účtují hovory po celých minutách." Uz vickrat receno - prvni minuta v celku jsou proste naklady na spojeni. Me taky obchodnik neproda jen jednu tycinku z 5 v balicku - na kterou mam ted prave chut - ci jeden krajicek chleba k snidani. Tedy neproda mi ji za cenu - cena 1 balicku tycinek /5 ci cena 1 bochniku / pocet platku chleba co se z toho daj ukrojit - za vysii mozna. Je to proste proto, ze balit i uctovat menci moznstvi by se mu proste ani nevypaltilo - prodelal by na tom za tuto cenu. Oni taky maji jen omezne mnozstvi spojenych hovoru, stejne jakonjejich ucetni systemy maji tez omezeny pocet uctovani za sekundu a navysovat se jim to proste nechce. Uctovani ve stylu 1 minuta ci 30 sekund v celku a pak klidni po sekundach - to ze to pokracuje po minutach tedy neobhajuji se da prokazat u kazdeho soudu na zaklade znaleckeho posudku. Tak tomu proste je - pokud je tomu jinak je to marketing - technicky je to zduvodnitelne.

Motyka (28.2.2012 16:57:17)

Neni to moc na volani z mobilu, jelikoz Vas tento postup katapultuje za pausal internetoveho pripojeni mobilu. Coz je mesicni vypalne s chabym datovym limitem okolo 150kc, mene se asi nedostanenete + volani a jste zase skoro na stejne castce. Tzn. vhodne opravdu jako nahrada pevne linky, ale nikoli mobilniho. Plati v CR, jinde je to s daty jinak. Nebo ma nekdo nejaky tarif pro internet v mobilu pod 100kc/mesic?