Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Inteligentní dům? Ano, ale není inteligentní dům jako inteligentní dům -- VIDEO

Inteligentní dům? Ano, ale není inteligentní dům jako inteligentní dům -- VIDEO

Anonym (28.2.2012 00:00:00)

Zájem o chytré bydlení u nás roste. S rostoucí poptávkou zcela pochopitelně stoupá i nabídka. Inteligentní domy a byty na českém trhu nabízí celá řada firem, ale není inteligentní dům jako inteligentní dům – podobně jako není auto jako auto.

Dreit (28.2.2012 17:28:24)

A pro domácí kutily - http://linuxmce.com/

Jan Průcha (29.2.2012 09:30:42)

Děláme kolem 30 realizací ročně, a musím říci, že žádný z našich klientů není domácí kutil? Více zde: http://www.insighthome.eu/reference.html

zarofka (29.2.2012 20:06:21)

"musím říci, že žádný z našich klientů není domácí kutil?" - to je co za vetu? Kutil si to neojedna od vas predrazene a na klic, to da rozum :-D a bodejt, za ty prachy, co si za to asi reknete, si to poridi jen snob, co nevi co s penezi... predpokladam, ze i idiot by si umel spocitat navratnost a na je v nenavratnu. tohle je placena reklama nebo dobry PR? Prodeje tak nejdou Video uz jsem videl na digitu tusim a cele mi to prijde jako pekne ujete, ale nechci vam kazit ksefty a drzim palce no treba me presvedcite, kolik stoji nejlevnejsi reseni od vas a co mi to prinese?

ff (29.2.2012 22:17:34)

ono to celkem neprinasi nic extra ani v instalacich jako jsou hotely a konferencni mistnosti - uprimne receno naklady na instalaci udrzbu a obsluhu jsou vyssi nez to mit "na kliku" nebo mechanicky. Pokud je to moc "chytre" prijde klient co chce projekci ale nejde zhasnout predni rada osvetleni bez preprogramovani, nebo pak se tam nevyskytuje pikolik co ma admin prava a neumi nic jineho nez v sale menit svetlo od 30% do 100 a nebo off... a jste v pérdeli :-). a domů ? jsem člověk co miluje technologie ale už jsem zažil potíže kdy něco selže. nedejbože vypadne proud, nejdou otevřít dveře (nebo naopak zůstávají otevřené z bezpečnostních důvodů atd) není nad klasický mechanický řešení. pro šťouraly , automaticke dvere asi doma mit nebudete a v profi resenich by mely mit ups...ale kdo ji udrzuje a kontroluje , proste jen dalsi moznosti kde to muze selhat. Mimochodem prenosne panely od AMX mi nejak genialni neprisly, hlavne ze jsou dotykove. krabka s prepinaci by udelala v jednodussich pripadech vice sluzby.

ff (29.2.2012 22:21:39)

mimochodem , kdyz je v sale projektor tak byva predni rada zhasnutelna ... a zajizdeni projektoru do stropu je taky super, zvlaste kdyz si projektor nepokeca po RS232 z nejakeho duvodu a zapnuty zajede do stropu kde sviti jako blby... ano je to i chyba obsluhy ale precijen ja videl u techto systemu zatim jen negativa... buď to bylo chytré až moc , a nebo naopak hloupé jako troky.

zarofka (1.3.2012 02:26:06)

i z toho duvodu jsem zbvedavy na nejake vypiplane vyladene vypilovane open source reseni, protoze vypilovana fuzy logic do doby, nez to bude masofka existovat nebude anebo bude closed source a neskutecne predrazene na to, co mi to prinese co si myslite o www.fhem.de ? I kdyz uprimne nevim, co by mi to prineslo (a zatim skladat doma bastliky se mi nechce), tak vyrobce xdsl routeru AVM to zahrnul i v jednom firmwaru - takze server by nic nezral, ted jde o to, kolik by zraly ty senzory a akcni cleny ... -------------------- Ted jsem si ten clanek precetl a pokusim se reagovat: "když ve své sbírce hledáte jedno konkrétní cédéčko" - ale nehledam, dnes je asi nejvice sexy a easy ipad/iphone a jeho airplay, kteryzto podporuje kdejaky AV Receiver, proste kliknu na pisnicku, kliknu na trojuhelnik a uz mi to hraje pres domaci kino vzduchem, znate jednoduzsi volbu? Poslet tam muzu vlastne cokoliv (a za rok dva i video)... "Tu budete mít umístěnu jen na jednom místě a právě přes cloud služby ji budete moci poslouchat doma, v práci, v kanceláři nebo v městské hromadné dopravě či na dovolené. " haha - nejprve tam musi byt ten internet, uz jste stahovali pres mobilni data nejake AV veci? Leda kdyz mate 10GB nebo unlimited od O2 :-) "Výrobci a prodejci těchto systémů budou nuceni precizněji komunikovat svoji značku, vysvětlovat možnosti, ale i omezení nabízeného řešení a jeho cenu" - to ano, souhlasím, začněte někdo vysvětlovat přednosti :-)) kolik tahle Czech-TV PR stala? To musel bejt dobrej baksis nekomu do kapsy :-) Bezdrátově? Haha, to vám soused zaruší a vy si nezatopíte :-D Aplikaci v appstore

ff (1.3.2012 16:32:31)

právě proto řákám, nikdy nejde ošetři všechyn poruchový stavy a situace. Vždycky je lepší klika a ruční zavárání oken, nebo drát - zarušené pásmo a vy si nezatopíte. Prostě a jednoduše některé věci automatizovat lze , ale některé ne a je to navíc nevhodné.... Navíc nechávat data někde v cloudu - fuj!

anonym (10.3.2012 00:36:57)

30 realizací za rok? To je docela málo...aby Vás to vůbec uživilo, tak musíte mít dost nasazené marže.

anonym (10.3.2012 00:35:04)

Tak špatně udělané PR jsem už dlouho neviděl...jen to člověka odradí, aby vůbec ty kecy četl. A pobavily mě odkazy typu "Podívejte se na video , co panely umí."...přitom na videu je jen hloupé tlachání ve stylu TV shoppingu 90. let a člověk se stejně nic nedozví...jen je potřeba spokojit se s tvrzením "it's just works"...a to je dost málo.