Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Stejně všichni skončíme v McDonaldu za pultem…

Stejně všichni skončíme v McDonaldu za pultem…

Anonym (14.4.2012 00:00:00)

Možná jste si všimli, že v poslední době nejsou témata příliš veselá. Ono se není co divit. Většina věcí, které nás dnes obklopují, jsou spíše depresivní, a to jak pro jednotlivce, tak pro firmy.

Isoruku Jamato (14.4.2012 21:55:13)

Zase tak zle to neni. ;)

Sex (14.4.2012 23:17:57)

Neni to tak zlý je to tak tisíckrát horší

OSPF (15.4.2012 08:48:21)

Zle? No souhlas, lidi proste makat nechtej. Roznaskove sluzby v kuse hledaji lidi, ale cechacek takovou podradnou praci proste delat nebude. To same lesari. Kamos dela drevorubce za 30cisteho. V kuse hledaji lidi a nikdo to delat nechce. Ono je to totiz namahave a musi se u toho brzo z postele. To same ruzne prodeje po telefonu. Take firmy v kuse hledaji, ale cechacek bude radsi na podpore, nez aby sel makat.

Seppi (15.4.2012 11:28:49)

Tak zprvu je to o motivaci. Společnost je dnes bohužel nastavená tak, že kdo nemá VŠ je dement. Takže tu budeme mít 7000000 manažerů, 3000000 cikánů a nikdo tu potřebnou práci nebude dělat. A proč taky, když všichni vidí ta nechutná prasata "nahoře"....

OSPF (15.4.2012 17:26:43)

Cena prace se v zasade urcuje podle toho, kolik lidi je ji schopno delat. Cim mene lidi je danou praci schopno delat, tim je za ni lepsi peniz. Vykopat prikop dokaze temer kazdy, ale odoperovat slepaka uz ne. Tim nerikam, ze spatne placene prace nejsou potrebne....jen vam za ne nikdo proste vetsi peniz neda. A ze je nikdo delat nebude? Pristehovalci narozdil od cechu nepohrdnou zadnou praci.

vasjo (15.4.2012 18:33:58)

To tě naučili v Číně, tyhle kecy? Tam máš praktický příklad svých bludů, jak se všichni uživěj, protože maj všichni práci. Ty tu radíš jediný, držet hubu a krok, nemít názor a dělat klidně i za ponižujících podmínek. A když nebudou Čecháčci dělat za ponižujících podmínek, tak jsou lůzři a lenoši. Probuď se, dokud je čas! Žiješ v totálním bludu. Ono manažerům s deseti a stotisícovými platy se to kecá, asi jako babám na pavlači.

OSPF (18.4.2012 09:46:31)

Pokud naka firma porusuje zakonik tak si na ni stezuj. Jinak btw je mi 28, pred rokem jsem odesel z prace ze zdravotnich duvodu a kdyz jsem hledal novou praci tak jsem si mohl vybirat. Proc? Protoze nejsem nouma se ZS ktery nic neumi.

franta (18.4.2012 13:38:46)

jj, študovanej chytrolín, ty mám nejradší. už si někdy v týhle zemi viděl, aby pomohlo si stěžovat na zaměstnavatele? spíš tě vyhoděj, makoni. kde žiješ? a když jsi tak študovanej, tak pár věcí k zamyšlení: - ne každej může bejt grafik nebo programátor, jako třeba ty. každej má vlohy na něco jinýho. - když člověk hledá práci, tak takovou, která uživí jeho a jeho rodinu. to tvoje neustálý omílání s roznáškou letáků je samozřejmě blbost. to může být dobrý přivýdělek pro študáky, ale neuživíš z toho rodinu. - ano, práce je, a spousta lidí dělá něco jinýho, než dělala. ale na druhý straně sis možná taky všim, že spousta podniků propouští, krachuje a že ve světě panuje něco jako ekonomická krize. jo, a ještě jednu radu - není z mý hlavy, ale z pohádky pyšná princezna: nad nikoho se nepovyšuj. děláš to moc rád, a dáváš tím o sobě a svém sobectví hodně najevo, kámo. nemáš diagnostikovanýho aspergera?

OSPF (19.4.2012 13:05:00)

Hned na zacatku jsem psal, ze kdyz je prace spatne placena, tak to neznamena, ze je nepotrebna ci podradna. K tomu jak se dochazi k cene prace jsme si uz povidali vyse. Roznaska letaku byl jen priklad. Ano, ne kazdy muze byt programator, pravnik nebo manager, ale takovej clovek zase proste musi brat praci jaka je a ne si vyskakovat, ze todle delat nebude protoze se mu nelibi todle a todle. A stiznost na zamestnavatele muze podat naprosto kdokoli. A vez chlapce, ze Drabek si zamestnavani na cerno a podobne podvody sakra hlida.

LTCM (19.4.2012 15:01:14)

Drábek si hlavně hlídá, aby nikdo neviděl na miliardové podnikání jeho náměstků. Programátory i schopný manažery sice hledají dnes všude, ale nikde nenacházejí, takže často berou z nouze i úplný trubky a podle toho to pak vypadá. Ty chlapče buď rád, že můžeš dělat práci jaká je, třeba i toho špatně placenýho trolla. Adios.

franta (21.4.2012 14:24:49)

OSPF je hlvně blbej, jak daleko vidí... Kdybych ty jeho kydy bral vážně, tak v tomhle státě bude armáda nosičů letáků do schránek, dřevorubců, pak dlouho nic, a nahoře ti nejschopnější jako on. Přitom jen má zatím štěstí, ani neví jaký.

Toman (22.4.2012 17:38:46)

V tomhle státě je bohužel strašně věcí úplně naruby a hlavou dolů. Ti, co podvádějí vyhrávají a ti, co na podvodníka upozorní jdou sedět.

OSPF (22.4.2012 20:14:36)

udani muzes samozrejme podat zcela anonyme.

OSPF (22.4.2012 20:14:06)

Tak kdyz tu neni ta prace, proc tu maka 400.000 cizincu a na pracaku je prez 35.000 volnych mist?? Navic clovece, letaky byly jen priklad. Jinak btw kdo ti brani jit delat nakou silene dobre placenou praci? Dneska muzes cokoli. Muzes jit odnikat. Muzes jit pracovat do CERNu. Muzes jit hledat stesti do USA nebo na vychod. Ale ty radsi sedis v ceske kotline a stezujes si, jak se mas spatne.No tak s tim neco delej ne?

franta (26.4.2012 10:39:19)

Prosim tě, přestaň už nám dokazovat, jak jsi bez mozku, už jsme si toho všimli, stačí. Doufám, že jenom prudíš, protože jestli to myslíš vážně, běž se už léčit, trpíš nějakou zvrácenou paranoiou. (Proč u nás dělá 400 tisíc cizinců? Protože JIM to na podporu rodiny v chudejch zemích stačí, protože firma radši najme cizince za ještě levnější peníz, než dá Čecháčkovi, a protože firma může s takovým cizincem firma vyje.at, kdy se jí zachce. Proto firma Čecháčkovi tu práce nedá. Ale to ty nepochopíš. Nemáš čím.)

OSPF (26.4.2012 20:19:14)

Takze ten pristehovalec jako pracuje v CR, tady bydli, zivi se a jeste mu zustane dost na to, aby podporoval rodinu v zahranici? Mas v tom nak bordel. Btw predminulej rok jsem si nechaval stavet barak. Vis kolik bere takovej delnik na stavbe? Minimalni vyplata se k tomu neblizi ani nahodou.

franta (26.4.2012 21:24:55)

Co já vím, tak bydlej na ubytovnách, kde by normální člověk nebydlel ani zadarmo, takže tady nebydlej. Víza maj omezený, pokud nějaký mají. Žere tady maximálně suchý rohlíky, aby ušetřil. A tohle ty nabízíš Čecháčkům - žrát jen jednou denně suchej rohlík a spát v nějaký špeluňce - vždyť to taky stačí, néé? A ti tvoji dělňasové byli cizinci, že se tu o nich zmiňuješ? A odkud znáš jejich plat? Nekecali ti náhodou? Protože lidem bez mozku se dá nakukat cokoliv. Hele, ty fakt radší do reálnýho světa nelez. Jak dostaneš poprvý přes drž... přes uši, tak se pudeš věšet, takovejch znám plno. Vždycky měli plnou hubu dobrejch rád, a když na ně došlo, hned měli deprese a sebevraždili se.

OSPF (27.4.2012 08:15:33)

No tak to vis pekny kulovy. Poradnej delnik kterej se neboji makat si v pohode vydela tricitku cistyho mesicne. Pokud neco umis, jsi treba topenar nebo pokryvac tak si klidne muzes vydelat jeste vic. Na ubytovnach bydlej alkoholove trosky, ktere vsechny prachy prochlastaj a nikdo je nechce zamestnat, protoze jsou v kuse na mol. Jinak smim li byti tak drzy, co presne delas? Nebo se v kuse flakas doma?

franta (28.4.2012 13:05:19)

Přivydělávám si v důchodu. Starobním. Proto fakt miluju takový chytrolíny jako ty. Že na to samý co já za pár let přijdeš taky, je mi blbý ti říkat, to ti asi říká hodně lidí. Ale nic to nemění na tom, že na to přijdeš a nabiješ si drž... ústa. Jen je otázka, jak se potom zachováš, jestli jsi jen samolibý blb, nebo taky dokážeš občas přiznat chybu.

OSPF (29.4.2012 07:57:02)

Co to ma spolecneho s tim, kolik si vydela poradnej delnik? Tezko si v duchodu privydelavas jak topenar nebo pokryvac ne? A jak presne si nabiju hubu? Neni mi jeste ani tricet a mam vlastni barak, na ucte ani korunu dluhu a na duchod se docela tesim. A kdyz mas na PC a vysokorychlostni net tak se asi tak spatne nemas ne? Priznavam, ze soucasna generace duchodcu to ma tezke - byl tu komanc, pak kotrmelce po revoluci atd. Ovsem to neznamena, ze tak dopadne kazdej. Navic jestli jsi duchodce, tak se nediv, ze ti poradnou praci nikdo nedal. To je bohuzel realita.

Hovado (18.4.2012 20:17:02)

Takovýhle kretény já na potkání ŽERU, protože sem hovado. Tak bacha na mě, študovanej ksindle.

OSPF (19.4.2012 13:01:53)

Opravdu inteligentni reakce. Btw kdyby jsi umel neco vic nez hazet lopatou tak by si s tebou zamestnavatel mozna nevytiral zadek

Ferda (15.4.2012 18:41:43)

Ono je to ale uplne jinak. Prace sice je ale spatne placena a pro Cecha ktery chce zit slusny zivot nerealna. Cena prace je umyslne znehodnocena dovozem lidi z vychodu, kteri jsou ochotni se uskromnit a to jak zivotnimi podminkami tak i penezi. U nas neexistuje ochrana pracovniho trhu. Druhy problem je, ze socialni davky se davaji zadarmo, aniz by clovek vubec pracoval, dalsi vec spatne. Celesvetovej problem se zamestanosti je outsourcing, zeme vyvazeji vlastni vyrobu do Asie a jejich obcane nemaji do ceho pichnout a jsou na krku statu. Nas pracovni trh je pokriven dovozen pracovniky z vychodu, praci na cerno a podbne. Setkal jsem se v svem okoli s lidma kteri praci intezivne hledali, ale byli odmitnuti, firma dala prednost Ukrajinci, moldavanovi. Proc, protoze je pro ne lepsi mit lidi na cerno bez zavazku, pekne na voditku, kdyz je firma prestane potrebovat tak je kopnou do zadku. S Cechem maji moc zavazku a to nejen k delnikovi ale i ke statu, zdravotni a socialni pojisteni. Je to ciste o vykorstovani jeden druhym, o fer hru to vubec nejde, zadna soutez kdo je lepsi neexistuje. Neexistuji totiz uz zadne pravidla hry. Ceska republika se stala kolinii zapadu, uz nam to nic nepatri, uz ani nezerem ceske potraviny, jsme v rukach jakychsi Janousku.

OSPF (18.4.2012 09:43:37)

Mas v tom krapet bordel, dovazi se sem sila z vychodu, ale jsme kolonii zapadu? Navic kdyz se muze uskromnit ukrajinec, tak proc by se proboha nemohl uskromnit cech?

cactus (17.4.2012 13:23:17)

To mě fakt rozesmálo. :D Prý, čím méně lidí je schopno danou práci dělat, tím lepší peníz..Manažery nikdo nechce dělat, takže mají půl mega měsíčně. :D Tady vážně někdo žije mimo realitu.

OSPF (18.4.2012 09:41:23)

Ty mas nake potize chapat psany text? Ja jsem nepsal nic o tom, kdo by co rad delal, ale o tom, kdo je opravdu schopny danou praci delat. Cloveka ktery ti vykope vykop najdes na kazdem rohu, proto mu muzes dat mensi plat. Cloveka ktery by ti treba neco prelozil z cinstiny uz tak snadno nenajdes, proto ho zaplatis draz. Co na tom nechapes? No podle zmatenosti tve prvni reakce toho nechapes asi hodne.

franta (18.4.2012 13:32:29)

jak jsi študovaný, tak si odporuješ sám sobě.

OSPF (18.4.2012 13:37:46)

V cem?

Petr (18.4.2012 09:45:39)

Pozor, neplest si "schopne delat" a "chtit delat". Ja bych taky hrozne chtel byt pilotem F1, ale objektivne proste nemuzu dojet v rozumnem case, takze nejsem schopny delat tuto praci.

pepek (15.4.2012 11:47:31)

Prodeje po telefonu jsou určitě bezva práce - nutit lidem koupit, co nechtějí, vymývat mozky jim i sobě. Když nebude dostatečný prodej, telefonista nedostane prémie a dostane nižší plat... Tady zase někdo neví, o čem mluví. Roznáškové služby, pokud nedoručíte letáky do schránek, a na sídlišti to často nejde, a když je nedoručíte do určitého časového termínu, sáhnou vám na peníze a dostanete leda prd. A dřevaři? Kde v Praze, Brně nebo Ostravě, nebo dokonce v Ústí nad Labem je můžu kontaktovat? Pane OSPF, teorie vám sice jde skvěle, ale v praxi jste naprostý nýmand a své rady si raději ušetřete. Jsou stejné jako rada, "když nemají chleba, ať jedí koláče".

OSPF (15.4.2012 17:24:13)

No jasne, ze kdyz nic neprodas tak dostanes padaka. Co jako cekas?? Ze te nekdo bude platit za nic? To same donasky. Kdyz roznasis pomalu nedostanes premie. Co se ti na tom jako nelibi? Drevarske firmy jiste v centrech velkych mest sidlit nebudou, ty spis musis hledat na venkove nebo predmestich. V centrech jsou zase jine firmy ktere jinde nenajdete. Me spis jako nymand prijde clovek, ktery se vymlouva, ze todle delat nebude, protoze tam musi vcas roznaset listky a todle nebude delat protoze todle. Ono je asi lepsi bejt na pracaku a na davkach. Vazne jsi pobavil. S tvym pristupem se nedivim, ze na tom budes asi docela spatne. Tvej udiv, ze dostanes mene penez kdyz roznasis pomalu me opravdu rozesmal. Kolik ti prosimte je?

OSPF (15.4.2012 17:24:34)

No jasne, ze kdyz nic neprodas tak dostanes padaka. Co jako cekas?? Ze te nekdo bude platit za nic? To same donasky. Kdyz roznasis pomalu nedostanes premie. Co se ti na tom jako nelibi? Drevarske firmy jiste v centrech velkych mest sidlit nebudou, ty spis musis hledat na venkove nebo predmestich. V centrech jsou zase jine firmy ktere jinde nenajdete. Me spis jako nymand prijde clovek, ktery se vymlouva, ze todle delat nebude, protoze tam musi vcas roznaset listky a todle nebude delat protoze todle. Ono je asi lepsi bejt na pracaku a na davkach. Vazne jsi pobavil. S tvym pristupem se nedivim, ze na tom budes asi docela spatne. Tvej udiv, ze dostanes mene penez kdyz roznasis pomalu me opravdu rozesmal. Kolik ti prosimte je?

OSPF (15.4.2012 08:48:37)

Zle? No souhlas, lidi proste makat nechtej. Roznaskove sluzby v kuse hledaji lidi, ale cechacek takovou podradnou praci proste delat nebude. To same lesari. Kamos dela drevorubce za 30cisteho. V kuse hledaji lidi a nikdo to delat nechce. Ono je to totiz namahave a musi se u toho brzo z postele. To same ruzne prodeje po telefonu. Take firmy v kuse hledaji, ale cechacek bude radsi na podpore, nez aby sel makat.

anonym (16.4.2012 11:48:26)

Jsem dlouhodobě bez práce. Dělal jsem dělníka v tiskárně který dělal dodavatele největší IT firmě světa. Velká fluktuace zaměstnanců, 3 směny (dělal jsme noční kvůli povinnému příplatku), nechtěli brát ani kvalifikované lidi na trvalý pracovní poměr, tlak na to pracovat i o víkendech, neplatili přestávky. Pak jsem dělal ve skladu (balení lega) tam jsem vydržel den a podmínky mi připomínali koncentrační tábor. Pak jsme byl na náboru v kauflandu (tam se chodili lidé ptát co se rozdává zadarmo, protože fronta byla větší jak za komunistů na maso). Pak jsem dělal montážníka pro jednu nejmenovanou nábytkářskou firmu (zase subdodavatel..) kde se používal švarc systém a teď to vypadá že není zrovna práce a není jasné jestli bude (když se pracovalo tak se ráno vyjelo a přijelo pozdě v noci..- kolegovi jsem navrhoval spát na místě- protože neměl na naftu, ale chtěl jet domů zas manželkou - já bych tam klidně spal..). Většinu doby jsme bez práce. Nemám z čeho splácet zdravotní pojištění. Bydlím u rodičů a hodně let si nekupuji nic jiného než jídlo (a boty jsem si koupil za 300 Kč). Jídlo kupuji základní potraviny: nejlevnější mouku, sóju, , občas ovoce. Táta je zadlužený a přestože pořád pracuje tak nestíhá platit dluhy. Máma dělá ve školství a také má strach že o práci přijde. Plánuji do budoucna kariéru bezdomovce a mám dilema. Je lepší krást jídlo a nechat se zavřít do vězení a nebo jen jíst jídlo z popelnic? Poraďte mi. Pracovat v těch podmínkách který jsem zažil nechci. Je mi 25 a zdravotní péči jsme čerpal za posledních 10 let jednou a to byla chirurgie kde jsem za 2 dezinfekce a jeden obvaz zaplatil 90 Kč (ta píča doktoka chtěla 30 kč a tvrdila že se to musí šít dnes, a já byl proti že na to kašlu a prý ne, takže jsem platil pak příplatek za to že to bylo už po 5té hodině.. - šel jsem tam s tou nohou pěšky a nestihl jsem to asi o 15 minut..). Příště bych k doktorům nelezl snad ani když bych umíral. Jestli to takhle půjde dál tak nebudu mít co ztratit a asi půjdu do řecka se přidat k demonstrantům (na videích které jsem viděl je standardní chování když člověk jde po ulici a uvidí policistu tak si párkrát hodit kamenem..) http://imcmedia.cz/?p=3992 Možná mají ti neokapitalisté pravdu a prostě jsem neuspěl v přirozeném výběru a měl bych někde humálně umřít abych ostatní úspěšné, konkurenceschopné a flexibilní neobtěžoval. http://stopvlade.cz/ http://www.proalt.cz/ http://www.skutecnademokracie.cz/ http://www.csaf.cz/ http://www.akcnispolek.estranky.cz/ ... Co bych si přál? Nucene pracovat pouze 4 hodiny denně a nebo 2-3 dny v týdnu a mít na základní potraviny a v zimě aby mi nebyla moc velká zima a mít možnost se jednou za týden osprchovat, jednoduché základní oblečení. Zdravotní péči a důchod považuji za něco na co nemám nárok. Dovolené, auto, luxusní zboží atd jsem nikdy nechtěl. Na vlastní rodinu za těchto podmínek chápu že nemám a nebudu mít nárok. Možná jsem líný, ale také možná že né natolik abych se smířil s vybíráním popelnic. Podotýkám že cigarety nekouřím a alkohol piji velmi málo. Volný čas trávím v knihovně a u počítače. Zjistil jsem že mi práce jako taková nevadí, ale vadí mi otrocké podmínky a sociální vazby kolem ní.. Doporučuji také ke shlédnutí tento film: http://blog.jetotak.sk/kriticka-ekonomia/2011/10/07/robota/

neresim (17.4.2012 12:50:45)

no, dokud mas na internet a placeni domen, tak mas penez dost

OSPF (18.4.2012 09:37:56)

Linej a nevzdelanej. K tomu pohrda praci protoze dle jeho nazoru je to otrocina. Ale nic si z toho nedelej. Takovejch je v CR hodne.

Mac (16.4.2012 21:07:55)

Fnukat to by vam slo, ale makat na sobe to ne :-) Vetsi narod ufnukancu, poseru a sralbotku nez Cechu neznam. Samozrejme jsou vyjimky, ale vetsinou je to bida. 99.999% tohoto naroda si zije ve srovnani treba s Afrikou jako prasata v zite, ale pobrekavaji jak male decka. No coz, nemuzou byt vsichni na vrcholu potravniho retezce ze? :-)))

vasjo (18.4.2012 07:15:21)

Takže ČR srovnáváte s Afrikou? Výborně, dostali jsme se na úroveňrozvojových států. Mimochodem, v Africe také všichni vrečí a čekají pomoc od OSN a UNESCO, ruce natažené, nikdo nic nedělá. ... V ČR si myslím je situace jiná, lidé by i dělali, ale jaksi není kde, když podniky díky hloupé politice vlády krachují. Když máte zákony nastavené mantinely pro zloděje, těžko se v nich běžný podnikatel udrží.

OSPF (18.4.2012 09:35:46)

- v CR pracuje cca 450.000 cizincu - jen na pracovnim urade je prez 35.000 volnych mist - roznaset letaky ci prodavat zbozi po telefonu muzete kdykoli, tyto firmy neustale nekoho hledaja..... tak jak pak ze neni kde pracovat? Cechacek je spis linej nevzdelanej nouma kterej ceka, ze dostana za hazeni lopatou stejne penize jako lekar za operaci srdce.

franta (18.4.2012 13:20:58)

a co že děláš ty? už tě vidím, až přijdeš o práci, jak deš zrovna roznášet letáky!

OSPF (18.4.2012 13:36:39)

Kdyz nebudu moci najit nic jineho tak pudu delat to, co bude. Kdyz jsi k nicemu a jedine co muzes delat je ten roznos letaku tak si moc vyskakovat nemusis. Jinak moje prvni prace byla na technicke podpore Telkace takze vo tom jake to je delat ponizujici praci neco vim :)