Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Opisování v digitálním věku

Opisování v digitálním věku

Anonym (2.6.2012 00:00:00)

O amerických studentech se dlouhá léta vyprávělo, že pojem opisování nebo napovídání ve škole neznají. Důvodů prý byla celá kupa, od vrozené americké poctivosti až po nezájem podporovat konkurenci.

anonym (3.6.2012 02:07:17)

Studenti jsou nuceni odeslat svoji práci na tuto stránku, kde je jejich svěží dílko porovnáno s 220 milióny školních esejí, které rejdí po internetu. Za pouhých 24 hodin pak lstivý profesor dostane výsledky potvrzující stupeň originality. Provoz stránky hradí university, náklady jsou celkem nepatrné, kolem 20 centů na jednu posouzenou esej. mně by spíše tady zajímalo kolik lidi muže napsat podobnou esej ? a jak je ten jejich soft nebo ta stránka rozezná ? silně pochibuji že je možné najkou esej porovnat ze všemi co jsou na netu ! spíše se jedná o porovnání v databazi univerzity ? vycházim z toho že některé stranky co nabizejí tyhle služby jsou placené a je notná ragistrace a není takových stránek malo ! tak že není možné že najký soft / serrver atd byl schopen porovnát obsach na takových stránkách z napsanou esejí atd jsou to jen blaboly, tedy v tom že je cokoliv schopno provnat třeba všechny eseje z jednou kterou student napsal ))))))))))))))))))))))

VV (3.6.2012 04:00:20)

Porovnat vsechno samozrejme nejde, ostatne take vsechno neni na netu. Ale napsat clanek a porovnat ho s databazi je jednoduche a zalezi jen na nastaveni parametru. Problem je spis v tom, ze napsat esej na nejake tisickrat proklepane tema tak, abych se netrefil do stejnych vet, je nekdy prakticky nemozne.

Martin (4.6.2012 08:35:55)

Zajímalo by mne, jak by porovnávač dopadl, na originálních pracích (tj. neopsaných), které rozebírají po tisící stejné školní téma a které nutně čerpají ze stejného nebo hodně podobného primárního zdroje.

VV (4.6.2012 16:37:51)

Samozrejme blbe, protoze to proste nejde jinak. Najit originalni myslenku treba u rozboru Shakespearovejch sonetu proste nejde. Ale myslim, ze za to by k nejakemu trestu nedoslo. Spise jde o to, ze stejnej esej si koupi na universite 10 studentu a profesor pak ma v ruce 10 temer identickejch vysledku.