Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > P660HW-T3 v2 firmware firm 3.40 problém

P660HW-T3 v2 firmware firm 3.40 problém

petrwb (24.6.2012 15:46:18)

Zdravim, Žádam o radu. Po přijezdu z dovolené se začal můj router chovat divně. Mam na Ethernetové zásuvce 1 PC, na druhé O2TV a přes wifi několik zařízení. Nicméně po příjezdu začala trvale svítit eth zásuvka č.4, ikdyž k ní neni nic připojeného. A na portu jedna a čtyři se mi nedařilo připojit do sítě (router vůbec nekomunikoval, ani při ručním nastavením IP konfigurace, neblikal, jen svítili ledky k danému portu). Nejdříve jsem měl podezření na přepětí (PC bylo sice odpojeno od routeru, ale kabel od něj je dlouhý a indukce za bouřek jsou občas asi divoké), nicméně udivilo mě, že TV jede dál (tudiž vypálenou elektroniku na LAN straně bych asi vyloučit), bez problému. Provedl jsem reset do továru tužkou na routeru. Připojil jsem PC do zásuvky č.3 (č1 i 4 po resetu stále K.O a 4ka pořád svítí), nastavil pevné IP adresu, masku, bránu, DNS..., kde v intervalu jedné minuty začal router odpovídat na pingy občas (na něj, nebo třeba i na Google DNS) a šlo se dostat do webového rozhranní. Zkusil jsem přepnout v Triple Play třetí zásuvku jen na Internet jakoby (Eport3 jsem dal na PVC1), a čtvrtou co trvale svítí i bez připojeného UTP dál na Disable. Po té začala fungovat i wifi (která před tímto úkonem byla viditelná, ale připojit se na ni nešlo), a drátové připojení běží relativně ok. Problém nastane, ale pokud se někdo připojí přes wifi, tak z PC připojeného kabelem skoro nemam šanci. Tak mě napadlo, zda nemam problém s QoS, nebo neni možné, že je problém u O2 (například funguje jen "kanál" pro televizi či tak něco, ikdyž udivuje mě, že router prostě dělá blbiny i na své LAN části (nepřiděluje DHCP, nelze se připojit do nastavení routeru), ale prostě jestli jste se s tím někdo už nesetkal. Předpokládam, že ale router bude asi v háji, na infolince mi řekli, že pro O2TV stačí použít jakýkoliv ADSL2+ router, a dodatečně tam nastavit DSL, prefování O2Tv atp. Je to skutečně tak? Jaký router by jste zakoupili (podmínka jen O2TV, Wifi a NAT)? Díky moc.

anonym (24.6.2012 16:50:27)

Dobrý den Na O2 e-shopu se prodává toto : https://www.o2shop.cz/modemy/nakupni-proces/zvolte-hardware/ChangeTab?index=1 Možnost přenastavení jednoho z modemů : http://www.o2.cz/osobni/techzona-modemy-pro-adsl-vdsl/zyxel-prestige-660hn-t3a.html Dále bych doporučoval vložit přepěťovou ochranu mezi telefonní zásuvku a splitter.

ch4ser (26.6.2012 00:32:42)

P-660HN-T3A mohu doporučit, narozdil od HW má lepší CPU, a větší ram a mín padá. Doma mám na něm O2TV 16 Mbit ADSL. Připojeny 2 PC kabelem a 4 notebooky přes wifi. Router se zatim zasekl jen jednouc, mám ho od září 2011 a jede v kuse nonstop.