Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Proč se lidé přestávají dívat na televizi?

Proč se lidé přestávají dívat na televizi?

Anonym (21.7.2012 00:00:00)

Takhle jednu sobotu večer měla Prima dávat Dobu ledovou 2 a náš syn se na ni těšil. Jasně, že film nezačali vysílat přesně ve 20 hodin.

Jirk@N (21.7.2012 06:55:24)

Ještě je jedna možnost jak se vyhnout reklamám. Koupit si set-top-box s nahráváním, nejlépe dvoutunerový (někdy se programy překrývají) - stačí Evolve za 700 - k tomu 32GB flešku (za 450,-) a je vystaráno za docela přijatelný peníz. Naprogramovat lze až 16 pořadů (a tolik toho v tý bedně zase nedávají!). Pokud koukáte na seriály, tak se nastaví opakované náhrávání, takže kdykoli přijdu k televizi, mám na co zírat. Relamy samozřejmě přeskočím a nehladě na to, že od TV můžu odeběhnout kdykoli a kamkoli.

pepek (21.7.2012 13:12:52)

Nebo to nahrát na DVD rekordér s tunerem, ten umí reklamy vystřihnout.

Jirk@N (21.7.2012 15:08:21)

Sám od sebe? Na jakém principu? O tom jsem ještě neslyšel - se mi zdá, že to už hraničí s umělou inteligencí... :-) Ale princip je v podstatě týž: chce to nekoukat na "přímý přenos", ale na záznam.

buchtak (21.7.2012 16:41:29)

Myslim, ze v nasich koncinach by to slo uplne trivialne. Mam totiz pocit, ze pri reklamnich blocich (vcetne vselijakych ukazek) se nezobrazuje logo televize...

Jirk@N (21.7.2012 17:10:26)

Pod pojmem "triviálně" si představuji něco jednoduchého. A je mi záhadou jak naprogramovat rekordér tak, aby nahrával jen video s logem a při obraze bez loga se vypnul...

Parsifal (21.7.2012 17:38:36)

Nikdy jsem nic takového nezkoušel, ale není reklamní vysílání nějak označeno? Pak by to šlo filtrovat obdobně třeba jako reklama na internetu...

pepek (21.7.2012 19:52:12)

Některé televizory tuto funkci mají, dá se nastavit, že když se objeví reklama, obrazovka zmodrá nebo nahodí spořič. Pozná to podle změny hlasitosti, podle změn barevné škály a střihů, možná i podle zmizení loga, tak moc dobře do toho technicky nevidím.

Toman (22.7.2012 15:47:51)

Supr článek. Taky mám už dost let pocit, že se nemám na co dívat. Filmy jsou hlavně o úchylácích, feťácích, zločincích a nebo potvorách, příšerách, upírech... Reklamy o odporných lichvářských půjčkách a zprávy o samých masakrech a zadlužencích, kteří v zoufalství prodají svou ledvinu.. Eště, že máme internet!

ladin2 (24.7.2012 16:47:45)

to je pravda neni nad internet ,telku už nesleduji ,jedině špičkový sport .na filmy jen z netu a hlavně bez reklam

miras (26.7.2012 17:13:31)

a pokud máš k dizpozici pamětové medium. nahraje ti film a vymaze reklamy:)

buchtak (21.7.2012 18:13:02)

Mel jsem samozrejme na mysli principialne trivialni a ne, ze si dneska odpoledne na osd set top boxu naprogramujete vynechani reklam. Kdyz bude mit rekorder nejaky DSP, zpusobu, jak toho docilit je spousta. Pokud byste napr. jako uzivatel oznacil na obrazovce logo, detekovat, kdy tato cast zmizi, ci se zase objevi, je trivialni. Pokud by existovala nejaka sada znamych stanic a jejich log, muze to fungovat uplne stejne jako napr. detekce obliceju, kterou znate z notebooku, google street view nebo fotoaparatu. Pokud by to melo byt komplet autonomni, je to tezsi, zrejme by musely hledat shluky priblizne statickych pixelu nebo neco v podobnem duchu. Ale to ma do umele inteligence ve smyslu jisteho "porozumeni" vysilani stale hodne daleko...

Dreit (22.7.2012 09:06:59)

Já hádám že by bohatě stačilo analyzovat zvuk, reklamy jsou (nejen) subjektivně hlasitější než zbytek filmu a třeba novější televize umí stáhnout hlasitost aby nebyl rozdíl znát - takže detekovat to jde bez problému. Řekněme že při změně by se tedy zapsalo kde začala reklama, vzala třeba poslední asi vteřina záznamu a hledalo se, kde pokračuje (asi 2 vteřiny se záznam překrývá).

anonym (29.7.2012 02:26:50)

u digitálního vysílaní není problém detekovat raklamy do předu pár setin sekundy :) ale je spíše problém aby tohle zařízení ktarých chcete nahrávat umnělo a nevím o žádném levném zařízení ktaré by tohle podporovalo ! co vím a mám vyskoušené DREAMBOX 8000 HD PVR nebo VU+ dou atd tedy zařízení za par tisíc :)

sam (21.7.2012 22:27:15)

tohle uz slo se starym VHS recorderem - totiz kazdy porad ma svoje jedinecne cislo, ktere se vysila (jako info v teletextu), kdyz bezi. problemem je, ze tenhle id-kod se pocas reklam nevypina. prave proto, aby se reklamy dostaly i do nahravek. holt reklamni prumysl a etika jaksi dohromady nejdou ...

Jiří (21.7.2012 13:38:34)

Já se obávám, že ono to běžného diváka opravdu zajímá. Čím akčnější televizní zpravodajství, čím umělejší svět erotiky, reality show, seriálů atd., tím víc sympatií si to získá. Nebo aspoň mně to tak připadá; že tento odmítavý postoj ke stylu, jakým se ubírá televizní zábava, je dost minoritní.

anonym (29.7.2012 02:21:24)

co že koho zajimá ? ty sra*čky co davají ? serialy typu "ulichce" "dallas" "ruzné srač*kojidní reality show ya ktarých by jeden grcal " a co se týká televiynich novín tak pokud člověk nechce roymlátit tv tak se raději nedívá ! a podobně , nevím koho z normálním mozkem by to mohlo zajímat

OSPF (1.8.2012 16:40:15)

Ty mas dobrej mindracek clovece :) Kdyz se ti neco nelibi, tak se na to nekoukej, ale urazet a shazovat lidi, kterym se to libi? Ubohost, trapnost.

franta (3.8.2012 10:55:38)

"nevím koho z normálním mozkem by to mohlo zajímat" - ta věta přece nikoho neshazuje, to je normální diagnóza. Sami tvůrci těch seriálů a reality show vědí, že netočí pro normální lidi.

ambers (23.10.2012 01:24:59)

Jen pro upřesnění a vysvětlení: 1) Tyto tzv. sračky , dle výzkumu trhu a sledovanosti, opravdu VĚTŠINU lidi zajímají BOHUŽEL!!! Což mně TAKÉ obrovsky šokovalo, ovšem realita je daná... 2) Na druhou stranu ROZDÍL mezi těmi koho to zajímá a koho ne, tak další průzkum uvádí, že typy programů, jako nekonečné seriály, reality show (třeba - výměna manželek apod.) zajímá typ lidí, které lze označit jakožto prý tzv. "ovce"... No a typ lidí, kteří chtějí vidět smysluplné filmy (třeba i dokumentární), ze kterých se dozví maximum info o životě (z jakýchkoli oblastí) či info o svobodě apod., tak se jedná o lidi, kteří jsou jednak více přemýšlivý a jednak je pro ně důležitá velká nezávislost a svoboda - jinak řečeno, LIDÉ, KTEŘÍ SE NECHTĚJÍ NECHAT OVLIVŇOVAT A HLÍDAJÍ SI tzv. oblbování do extrému. No , umím si představit, že kdokoli se toto dočetl, tak se okamžitě řadil do 2. skupiny, ovšem překvapením je, že to nebyla většina ovlivnitelných lidí. Ale pouze menšina, která to nepřiznala. Takže většna ovlivnitelných lidí se za to nestydí, že ovlivnitelná je, protože navíc se netají i tím, že jelikož nevědí, tak je to pohodlnější se nechat vodit... NO A TY EVIDENTNĚ asi budeš patřit do skupiny , které toto vadí. Neznám nikoho z okruhu lidí kolem sebe, kdo by byl nadšený z této většinové převahy 1. skupiny, ale jak říkám, realita je realita... A ani sebevětší rozčilování nezmění cca 70% lidstva a už vůbec ne jeho myšlení. Takže je zbytečné se pozastavovat (či rozčilovat) nad něčím, co stejně nezmění ani tisíc lidí, natož jedinec. Komu není vzhůry dáno, v apatice nekoupí - a já bych dodala, že ANI TY BYS TOLIKA LIDEM (cca 70%) v apatice nepořídil... :-) Tak se začni zařizovat jinak, tedy asi BEZ TV, nejspíš.

Standa (22.7.2012 16:25:30)

A teď televize vymyslely novou vychytávku - vkládat přímo do obrazu grafické upoutávky na další pořady! No super - sleduješ nějaký horor, napětím skoro nedýcháš a najednou se v pravém dolním rohu obrazovky vysunou nějaké rozesmáté hlavy. Říkáš si: WTF? A pod hlavami se objeví nápis - "Nová reality show Farma, už za chvíli". Nerozmlátit obrazovku v té chvíli vyžaduje hodně sebeovládání.

Jan (24.7.2012 20:39:04)

Vkladani do obrazu je opravdu hnus, to by snad melo byt i napdanutelne, kdyz treba titulky daj do malyho okynka v reklame. Ale souhlasim, ze si ty televize opravdu musi nejak vydelat. Chteli byste radsi prime, nove a dalsim platit n*135Kc? Ja bych radsi osobne neplatil poplatky vubec a at si na sebe vydelaj jak chteji, koukat se na to prece nemusime, ja je beru jako prestavku.

OSPF (27.7.2012 21:43:15)

koncesionarske poplatky nejdou prime ani nove. Ty jdou CT na porady pro mensiny atd. Navic mi prijde vtipne, jak se kazdy na DSL.cz ohani svobodou, ale kazdy by nejradsi vsem diktoval co mohou a nemohou. Proc by si jako soukroma TV nemohla vysilat co uzna za vhodne?

anonym (29.7.2012 02:16:45)

asi proto že by mněly vysílat co chtějí diváci ne ? nebo si snad myslíte že jako budou mít sledovanost když budou dávat sračky jako doposud ? nebo si myslíte že TV si založí najký jedinec jen pro sebe a bude diktovat co se bude dávat v TV ? a omylem stím otravuje par set tisic lidi ?

OSPF (1.8.2012 16:39:14)

Milej chlapce, soukroma TV samozrejme vysila to, o co maji divaci zajem. To ovsem neznamena, ze kdyby si majitel usmyslil, ze budou celej den vysilat dokola bilej sum, tak mohou. Jinak cely tvuj nazor je cely naky zmateny. Ona TV nekoho otravuje? Kdyz se na ni nechces divat, tak se na ni nedivej.

franta (3.8.2012 10:53:35)

Ty seš zmatenej a jen odvádíš pozornost od podstaty příspěvku. Televize je služba jako každá jiná. Když nebude nabízet, co diváci (ti, co se na ni dívají) chtěj, nemůžou pak v novinách její manažeři brečet, že jim klesá sledovanost. V tom je. Co sem pleteš bílej šum a že někoho TV otravuje, to jsou nesmysly zcela mimo mísu. O kterejch tu navíc nikdo nemluvil.

OSPF (4.8.2012 09:33:24)

Clovece ty jsi uplne mimo. Snazim se ti tu vysvetlit, ze kazdy vlastnik logicky bude vysilat to, co chteji divaci videt. Ovsem kdyz si jako majitel usmysli, ze bude vysilat neco jineho, treba nake nabozenske blaboly, tak na to ma pravo. Opravdu nevim, co na tom nechapes. A na TV lide prestavaji cucet, ze donedavna neexistovaly takove moznosti jako dnes. Dneska si film proste stahnes a do hodky od zacatku stahovani si ho pusti. Pred par lety jsi tak maximalne mohl precvakavat mezi peti kanalama a byl jsi rad.

sx (14.8.2012 14:20:11)

ani bych nerekl ze prestavaji, aspon to pozoruji na sobe, sice uz to neni jedina denni zabavovani jako do dob internetu, ale i tak docela ovlivnuje lidstvo. mozna tak ti prachaci ci naopak outdoorovi typy vubec neznaji zadny porad. no vic myslim ze je zbytecne rozepisovat, ale dekuji za moznost sledovat scifi serialy v tv i na netu (ci aspon do nedavna nez zacal hon na piraty). velmi to ovlivnilo muj pohled na zivot, snad jednou dozijeme vesmirnych cestovani, klidne bych vzal takovou lod enterprise jen pro sebe a zil co nejdale od tohodleho lidstva, ci dozil toho kde nejsou penize, nasili a hloupost zenskych.