Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Kdyby měl Karel IV. internet, nikdy by nestál Karlův most

Kdyby měl Karel IV. internet, nikdy by nestál Karlův most

Anonym (27.10.2012 00:00:00)

Někdy si říkám, co za námi, tedy za naší prací, zůstává? Napadlo mne to nečekaně, když syn dostal ve škole slevový kupón do Subway na Chodově a my se tam vypravili. Co by člověk neudělal pro syna.

xxxxx (27.10.2012 03:13:56)

chceht co více dodat :) pěkný článek a velice dobře popsané jak se lidé dokaží degradovat na opice "ovečky" jen proto aby mněly mizerně placenou praci :) kde vás jen vyždímaji a vykopnou !!!

Toman (27.10.2012 22:10:30)

Zajímavý a pěkně napsaný článek. Ale přecijen... zaprvé všichni nejsou kancelářské myši, stavby vznikají stále a jestli je práce u počítače plodná nebo ne záleží na jejím typu. Např. programování podle mě smysl má, ikdyž se program po vytvoření může samozřejmě hned nenávratně smazat. Ale ta jablka se taky vždy snědla a zbylo po nich... Každopádně článek je pěkný, k zamyšlení. P.S. Že dnes děti dostávají ve škole slevové kupóny je hrůza.

Vilidald (27.10.2012 09:14:46)

Po přečtení článku mám pocit, že byl opsán z mé hlavy. Tím nepodezírám autora z plagíátorství, pouze sděluji, že naprosto shodné pocity mám i já. Článek je výborně napsaný a stojí za zamyšlení.

Veverky (27.10.2012 12:08:58)

Souhlasím s Autorem - nejsem novinář, ale několik jsem jich poznal - hl. IT novináře. V jisté době jsem měl pocit, že si připadají jako bohové - řešili jak cosi wifíí nebo newifíí, DVDčkuje nebo ne či jakou to má krabicu..a dnes..šoupou nohama - nemají pro koho psát..

Parsifal (27.10.2012 09:36:48)

V zásadě s článkem souhlasím, ale: po Karlu IV. zde zůstalo množství památek proto, že to byl král. Po běžném člověku tehdejší doby tu nezůstalo vůbec nic, snad jen kamenická značka na kameni, kterým k tomu mostu přispěl. Po většině lidí monumenty nezůstávají. Je ale také pravda, že dnes po nás nezůstávají ani plody běžného života - tak jako tomu bylo u vaší prababičky. Co je asi důsledkem toho, že miliony lidí dělají práci, která nikoho nezajímá, ze které není užitek a která, jen co ji dokončí, stejně zmizí v nenávratnu? A jen ještě jedna věc: je mi smutno z civilisace, kde děti dostávají ve škole slevové kupony do fastfoodu.

uhu (27.10.2012 18:19:59)

Promiňte, ale to je typická otázka krize středního věku. Zůstane za vámi váš slušně vychovaný syn. Práce slouží k získání prostředků a jen málokomu k seberealizaci.

Ladislav Strnad (28.10.2012 07:26:02)

S duchem článku souhlasím. Jen bych si dovolil polemizovat (ale jen malinko) s tím mazáním přebytečných kilobajtů.Čas od času třídím a likviduji nepotřebné soubory. Třeba takové, které jsem nepoužil několik let. A zcela pravidelně se mi stává, že jako napotvoru (Murphyho zákony jsou neoblomné) ten který smazaný soubor začnu potřebovat den po jeho smazání, nebo nejpozději do měsíce.... :-) :-) :-).