Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Bezdrát už úplně všude

Bezdrát už úplně všude

Anonym (3.5.2013 00:00:00)

Začíná to vypadat, že jak něco nemá bezdrátové spojení, jako když neexistuje. Pronajatá auta nás prásknou firmě, že jsme jezdili moc rychle, váha v koupelně šoupne informaci na Facebook, čidlo vypne klimatizaci ve chvíli, kdy na internetu ohlásí zdražení elektřiny.

nomen (3.5.2013 22:00:06)

v Holandsku Jsou popeláři velcí grandi když odvážejí odpad v kufrech osobních automobilů. To se nedivím, že ušetří spoustu benzínu. Někteří i nafty.

anonym (7.5.2013 06:55:41)

hm , v italie skoušejí aplikaci která praská pojištovně :) to bych přirovnal ,tak dlouho se ser* zakazník a začne praskat v pojištovně ! ktará nechce zaplatit škodu ! a tím se dostávám k tomu ,kdo se neumí učině branít vuči "špionaži" !! tak bohužel má smulu ! sice dneska jsou firmy co vám poradí a zařídí vaši obranu proti špionaži , ale ceny jsou dost vysoké o proti minulosti hodně klesly ! Sice EU nesnaším ! ale už by najká ovčí chitrá hlava mněla vymyslet "zakon" ohledně šmirovacich a bonzackých softu ! a tvrdě je zakázat a jejich používaní a "vyrobu" trestat stejně jako kradež nebo i větší sazbou ! podle mně by bylo idealní 20 let na tvrdo pro toho kdy do jakého koliv softu da možnost "bonzovat" ale to je scifi :)

Roman (7.5.2013 20:53:05)

Bonzácký soft? Není potřeba. Lidi už toho na sebe "napráskají" i tak dost svojí neopatrností na známých sociálních sítích. Stačí pod nějakou chytlavou hlášku nebo vtipné video umístit ikonky s palci nahoru a dolu, doplnit msgbox s nadpisem: "Co se vám dnes honí hlavou?" a nestačíte se divit, jak se projevuje inteligence přispěvatelů. Kam se hrabou drahé sociologické průzkumy! ..a to je holá realita.

Fox (7.5.2013 23:56:58)

Ano, je to holá realita, ale kolik inteligentních lidí bude na takovéhle věci klikat nebo tam dokonce přispívat? Já si všiml toho že idioti jsou nejvíce slyšet protože mluví i když nemají co říci. Bonzácký soft je třeba, systém přeci musí vědět vše o všech.

Roman (8.5.2013 17:42:14)

No Foxi, na tu první skupinu lidí, co na sebe napráší kde co, není potřeba bonzácký software. To je dělané na ty, včetně mne, kteří se zdráhají a dlouho zvažují, jestli si vůbec někde vytvářet nějaké účty. Nedávno jsem zjistil, že mi strýček Google k mému emailovému účtu (zřejmě jako bonus) vytvořil účet na Google+ (jejich sociální síti) a žasl jsem, kolik si toho za tři roky používání gmailu o mně nastřádali ve webové historii, aniž bych jejich služby používal coby přihlášený do prohlížeče! O YouTube ani nemluvím, to mne doslova střídavě poléval studený a horký pot, když jsem procházel historii na tomhle serveru. Člověk může být sebe opatrnější a stejně si shromažďují informace jak se dá.

Fox (9.5.2013 00:29:43)

Tohle znám, naštěstí ne z vlastní zkušenosti. Já mám také Gmail a G+ díky tomu paskvilu na kterém jsou videa a to jsem se registroval jen proto abych se koukl na nějaké historické instruktážní videa USAF protože byly označeny jako nevhodné. O mě zatím strejda google možná ví že mám rád espresso, mou sexuální orientaci, že mám rád klasiku, že fotím a stavím z lega. Nic extrémně důležitého. Oni ty informace mají o každém, jen stačí přiřadit IP jménu pokud je pevná IP. Důležité věci řeším přes telefon nebo osobně. O historii na YT jsem netušil, alespoň jsem našel hudbu kterou jsem kdysi našel a za čas nemohl znovu najít. Na G+ mám historii prázdnou, ale nedělám si iluze že není někde uložená. A na reklamy a pluginy na statistiku a historii používám Adblock. Alespoň je prohlížení stránek i jejich načítání rychlejší. Gmail ani G+ samozřejmě nepoužívám, tedy mimo to když se chci mrknout na nějaké video které bylo retardovanou komunitou myších lidí označeno za závadné. Pěkně mě pobavilo když jsem našel nevhodné video o pražení kávy. Ano, jsem takové prase které se koukalo kterak doma pražiti nebohou zelenou kávu. :)

Roman (9.5.2013 21:30:14)

Zajímalo by mne, podle jakých kritérií YT vyhodnocuje (ne)vhodnost nějakého videa. To se zelenou kávou mě fakt pobavilo :) ..jen doufám, že pražení zelené kávy není trestně srovnatelné s médii propíranými, podomácku pěstovanými léčivými rostlinkami? Vzhledem k tomu, že poslední dobou docela často používám tablet s Androidem, tak se bez účtu na Google v podstatě neobejdu. Nestáhl bych si legálně jedinou aplikaci a neměl k ní pravidelně nepravidelné aktualizace.

anonym (4.5.2013 03:29:40)

A síť umělé inteligence známá pod názvem Skynet bude zase o krůček blíž. A já jsem zase o krok k bůčku blíž. Je otázka co si lidé nechají líbit, protože zatím u mne doma je bezdrátový akorát telefon a DO k autu. Vodafone zkouší v Itálii aplikaci, která pojišťovně napráská, jak moc auto používáme. Výsledkem jsou potom změny ve smlouvě. A pokud se pojišťovně naše jízda vůbec nelíbí, může od smlouvy odstoupit. V tom případě bych okamžitě odešel od operátora a změnil pojišťovnu protože podle mě je to víc než buzerační aplikace a hodně se mi příčí pokud by něco podobného mělo dojít i k nám. Pojišťovny by měly sloužit na ochranu lidí a ne ke generování velkých zisků.