Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Počet optických přípojek se za tři roky téměř zdvojnásobil

Počet optických přípojek se za tři roky téměř zdvojnásobil

Anonym (6.5.2013 00:00:00)

Třebaže optické přípojky jsou vzhledem k ostatním broadbandovým linkám zastoupeny ve výrazně menší míře, jejich počet poměrně rychle stoupá. Analýza dat ukazuje, že ve 4. čtvrtletí roku 2012 se přehoupl počet optických přípojek v Evropě přes 22 milionů – přitom v roce 2009 za stejné období to bylo 12,7 milionu přípojek.

anonym (7.5.2013 06:39:10)

Hm to je sice velice pěkné :) ale tady v ČR ,se nám ty jejich statistiky vyhíbají obloukem ! spíše by bylo lepší napsat článek o tom ,jaký typ připojení a jakou rychlost lze koupit u nás v čr ! A to že v EU je přez 22 MIL optických připojek mně fakt nazajíma , bude mně to zajímat až ve chvili kdy ji budu mít doma !

anonym (7.5.2013 23:46:51)

Jj,přesně tak,u nás se nerozbíhá asi to pitomý VDSL.

anonym (9.5.2013 01:58:36)

Tak ja osobně vidím problém v lidech tedy v Ovcích ! dokud budou platit přemrštěné ceny za šunt služby , tak se žádná firma ke zmněně mít nebude , proč tak že když jim to tak dobře sype prachy , od blbých ovcí ! podobný problém je z rovojem nových technologii , nejsou zadarmo , čili jejich cena je daleko větší než u starých stavajících technologii , které už jsou defakto "dobře" zaběhnuté :) a sypou peníze :) další problém je ten , z dostupností slušného připojení k internetu (podle mně slušné připojení je cca 8MBps Up/2MBps Down ) jelikož podle mých skušeností je pro většínu lidí co mají najké připojení problém ! tedy mít přijatelnou rychlost připojení , a pak jde o dostupnost rychleho připojení a tento problém je i ve větších mněstech , jak mile jste od ustředny dale než 2500 metru , tak se podle slov většiny operatoru ,se muže rozloučít se slušnou rychlostí připojení ! O2 na 2500 mteru od UT říka cca 2 MBps Up / 256 KBps Down , ale zaleží na daních technických podmínkách dané linky ! ale i když linka umužnuje daleko vatší rychlsti než tvrdí operator ! tak vám stejně většinou napustí více než jsem psal up, tedy pokud nemáte "ostré lokty " nebo neprudíte tak dlouho že je přestane bavit z vás dělat debila :) a pustím vám skutečnou maximalíní rychlost ktarou dané linka umožnuje , tedy tohle se týká ADSL a VDSL O wifi snad ani nemá cenu psát , to je "kus od kusu " tedy zaleží na přístupu poskytovatele a jeho kvalitě ! která je většinou nevalné kvality ! a bohužel drzost a vlezlost některých wifi poskytovatelu je už neunosná ! zasírají pasmo hlava nehlava , a tim padem akorát nadělají nehorázný bordel na wifi , která je primarně určena pro domací použítí ! a ne pro podnikaní ! jak si bohužel někteří wifi poskytovatelé myslí ! pro podnikaní jsou určená licencovaná psama ! za které se platí a musíte mít koncesi/povolení od ČTU . dalším problémem jsou lidé co si koupi ADSL modem z WIFINOU :) aniž by věděly k čemu vlastně ta WIFI je :) soudím tak podle toho když se projdu po ulici tak v okolí vídím mraky nezabezpečenách wifi připojení :) tedy bez jakéhokoliv zabezpečení !!! aspon kdyby ti troubové filtrovaly MEC adresy :) ale ani to je nenapdane ! hlavně že mají na ADSl modemu zapnutou wifi a vubec ji nepoužívají ! soudím podle toho když jsem takových superznalých majitelu wifi zeptal kčemu že ji mají zapnutou , většinou odpověd ja takové : ten modem ma wifi tak proč to vipinat že :) sory za češtin :) jsem KO tedy totalně unavený , ale prostě jsem se potřeboval vyblít :)

L. (9.5.2013 12:17:23)

Opravdu mě baví jak chytré hlavy tu pořád píší jak jsme tupé hloupé ovce a dokud budeme platit tak to nikdo nezlevní.. Asi nevidíte, že někdo ten internet prostě potřebuje a třeba nemá jinou možnost a nemůže být bez internetu. Rád bych věděl co pan Anonym má za internet doma. Já mám UPC 120MBps a platím 600kč jsem tupá ovce? Pokud vy máte 8MB počítám že aby jste nebyl tupá ovce měl by jste platit 120/8 což je 15x méně než já, tutíž 40kč což asi neplatíte a je to tady. Kdo je tupá ovce? To nemluvím u Dsl o agregaci atd.

cybershot (9.5.2013 21:23:49)

ABY VSICHNI OD NASLEDUJICICH VYPSANYCH SUPERFIREM: o2,T-mobilu,vodafonu,ufonu, ale i ti panove co okupuji ten typicky cesky vedeny a provozovany a nemene slavny urad s nazvem: Cesky telekomunikacni a regulacni urad, CETLI TUTO ZPRAVU A VZALI NA VEDOMI ZE JIM Z CELEHO SRDCE POCTIVEHO DELNIKA DELAJICIHO ANI NE ZA TISIC ABY SE JIM STALA TA NEJKOMPLIKOVANEJSI A NEZRADNEJSI MOZNA NEMOC? KONCICI SMRTI NEBO OCHRNULI NA CELOU PATER A OSTATNI KONCETINY ZATO JAKYM ZPUSOBEM SE PAKUJI A REJZUJI NA NAS OBYCEJNYCH SMRTELNICICH A NEDOVEDOU ANI BYT NATOLIK FEROVYMI, ABY ALESPON ZAPLI TEN POSRANEJ A DOMRVENEJ INTERNET JESTLI TO LZE VUBEC TAKTO NAZVAT ASPON NA MINIMALNI UNOSNOU RYCHLOST JAKO JE MIN 100Mb/10Mb za rozumnou cenu a ne chtit za sotva 3Mb/0,210Mb tak nekřesťanskou sumu 500,- Korun Ceskych, jinak asi budu nucen zacit jim za nej platit odpovídající hodnotu, a to starou komunistickou pětistovkou....... CHCIPNETE NA VIROZU SVEHO MOZKU VY PRAHLUPACI Z JESKYNE......

simonpotter (29.5.2013 23:36:45)

Na vrátnici fabriky bylo před lety napsáno: Bůh spatřiv mzdu zaměstnanců zdejších, hořce zaplakal. Po přečtení příspěvků výše, bych plakal a to nejsem Bůh a neznám výši příjmů zviditelněných zoufalců. Chápu, že úroveň odborníků nemusí být vysoká, zvláště, když vezmu v úvahu demagogické kampaně některých takyposkytovatelů, ale blábolit nesmysly jich není hodno.

anonym (9.5.2013 23:39:02)

ne všíchni bydlý v kralikarnách panelacich :) ke se "vyplatí" firmám zavést optiku nebo kabel :) a tím pádem jsem zase u toho co jsem psal UP , prostě pokud se zloděj nemuže na připojení řadně napakovat , tak raději nerealizuje takové připojení :( čili firmám se "nevyplatí" zavadět linku, optiku/kabel pro 5 lidí ! o tom svědčí i to že tam kde jsem bydlel , jsou kabely kabelovky natažené ! ale nikdo je neprovozuje ! a ani asi není znám momnetalní vlastník ! navíc tyhle kabely byly financovany za pomocio statu ! takže další tunel :( a to ani nemluvím že v dané lokalitě jsou i natažené optické kabely které nikdo neprovozuje ! čili veškere penize co do tho dal stát a mněsto jsou k ničemu ! prostě podnikaní ale ČR !!! jdu blít ano mám cca 8MBps/512 KBps +- zaleží jak se kabely "vyspinklají" ale prumněr je 8/512 , typ ADSL 2+ když jsem zřizoval "telefoní připojku " adsl tak to O2 trvalo 11 mněsícu newž natahly 1 kebal na vzdalenost 20 metru , od sloupu k memu domu :) a to začaly fungovat az když jim šlo kvuli tomu ČTU po krku ! rep dostaly pokutu za neplnění smlouvy co semnou podepsaly a další rok trvalo než jsem je dořval na to aby mi to jelo 8/512 :) , furt znich padaly ejnom samé vymluvy a kecy nic víc že to nejde a bla bla bla bla :( , tak dlouho jsme prudil až mi to přepojily na jinou UT kdy jsou DSlamy ADSL 2+ a tím padem jsem mněl zvyšeni rychlosti na oněch 8/512 , před tím max 3/185 :( , dale i ping se snižil o proti předchozímu z cirka 300 Ms na +- 40 Ms tedky co mám , a cena kterou platím je v celku pěkná jelikož nemám jinou možnost připojení 325 kč za mněsíc

bzum (10.5.2013 21:55:03)

Ty jsi ale pohadkar, kam na takove pribehy chodis? Ale aspon se vypovidas a kdyz ti nikdo neodpovi, tak si odpovis sam.

anonym (11.5.2013 18:47:46)

nevím na co konkretně je vaše odpověd ?

anonym (11.5.2013 18:50:09)

je mu fuk co si kdy na to co jsme napsal myslý , kdo nevěří at tam beží :dostane přez držku (bo nemám rád navštěvy )

anonym (16.5.2013 14:39:33)

k si bohužel někteří wifi poskytovatelé myslí ! pro podnikaní jsou určená licencovaná psama ! za které se platí a musíte mít koncesi/povolení od ČTU . Je vidět, že se stále najde dost hlupáků, co musí do všeho kecat, aniž by tomu alespoň trošku rozuměli. Co je to za kravinu, podnikat v telekomunikacích mohou všichni kdo budou plnit všechny podmínky, předpisy, a licence tomu náležící. Nicméně co je to za blabol že pro podnikání jsou určeny pouze licencovaná radia. Pásma např.10, 17, 24 ghz jsou též nelicencované a jsou určeny pro provoz a přenos dat podle g.l. tomu náležící. licencované spoje jsou spíše určeny pro spoje v kvalitativní třídě X3 nebo někdy X4 s maximální garancí dostupnosti spoje na poměrně veliké vzdálenosti. Dnes je možné tyto spoje s uvolněním poměrně širokého spektra docela dobře aplikovat opět na spoje s poměrně tvrdými požadavky na dostupnost i na tzv. last mile. poměrně vhodné je na to pásmo 32ghz.

REJJA (30.11.2014 15:43:25)

V regulaci žádné omezení využívání ISM pásem pouze pro nepodnikající osoby není. Tudíž je takové omezení pouze Váš soukromý názor, a je to blbost. Hlavní problém výstavby optických sítí je zkostnatělá municipalita, která požaduje za věcná břemena za uložení liniových staveb příliš vysoké částky. Jsou to i nevyhovující prostorové normy. Také nulová podpora výstavby koncových linek převěsy droppovými kabely. Že je ve spektru 5 GHz pásma nepořádek také není úplně 1OO% vina operátorů. Někde je jich prostě mnoho a jakákoliv účinná koordinace je znemožněná nutností mít zapnuté DFS kvůli sdílení pásma s meteo radary. Existují i jiné přístupové RLAN sítě a jsou využívané. A dlouhodobě jsou wifi poskytovatelé schopní na venkově pokrývat obce, kde nic jiného není kapacitou odpovídající definici NGA sítě. Chvála Bohu za ně.

REJJA (30.11.2014 15:43:37)

V regulaci žádné omezení využívání ISM pásem pouze pro nepodnikající osoby není. Tudíž je takové omezení pouze Váš soukromý názor, a je to blbost. Hlavní problém výstavby optických sítí je zkostnatělá municipalita, která požaduje za věcná břemena za uložení liniových staveb příliš vysoké částky. Jsou to i nevyhovující prostorové normy. Také nulová podpora výstavby koncových linek převěsy droppovými kabely. Že je ve spektru 5 GHz pásma nepořádek také není úplně 1OO% vina operátorů. Někde je jich prostě mnoho a jakákoliv účinná koordinace je znemožněná nutností mít zapnuté DFS kvůli sdílení pásma s meteo radary. Existují i jiné přístupové RLAN sítě a jsou využívané. A dlouhodobě jsou wifi poskytovatelé schopní na venkově pokrývat obce, kde nic jiného není kapacitou odpovídající definici NGA sítě. Chvála Bohu za ně.

Mav (13.5.2013 15:34:21)

Protože nejsem Ovce, zůstávám u ADSL technologie, pro můj provozje rozhodující kvalita a rychlost služby, a ne šířka pásma. Adsl pingy jsou o 10 - 20 ms. lepší, než na VDSL. Takže jsem se rozhodl, že mi vlastně 8/512 1:25 s pingy 20- 25ms vyhovuje více, než 20/2 s pingy 40-50ms, což je dáno širokopásmovou technologií a zatížením procesorů v modemech a rušením v přívodních kabelech!! Kdo chce minimální pingy a stabilitu, pro toho je ADSL, kdo je stahovač a pingy jsou mu ukradené,ať jde do VDSL. Optiku mezi domky v řídce osídlené oblasti nikdo zdarma nedá!!!, stejně jsem raději v Domku, než paneláku, za to mi optika nestojí. Uvidíme, jak LTE, tam to je z pochopitelných důvodů osekáno fupem. Nemocní stahovači by zničili net úplně všem.

buchtak (8.5.2013 20:49:59)

Presne. V CR jde pouze o par vyvolenych sidlist. Moc by me zajimalo, jak se optika vyviji u nas. Napr. doma (stred Liberce) mame ADSL z roku 2008 (tehdy CRa, dnes T-mob), cili za pet let beze zmeny, zatimco datove naroky se znekolikanasobily...

Pepix (28.6.2013 21:30:54)

Pane redaktore, až se optická přípojka začne budovat v Kokoníně či na Vrkoslavicích u Jablonce nad Nisou, dejte vědět, rád se třeba připojím. Jinak kdo nám tady v roce 1997 zabrzdil rozvoj internetu, tak byly Klausovy vlády. Do země položily ty nejlevnější telefonní kabely a na pevném internetu vyšších rychlostí než 20/2 M/bit nedosáhneme. Proto z těchto důvodů pravicové vlády nevolím a volit nebudu. I na rychlosti netu je vidět, že tyto vlády jdou proti lidem. Třeba se jejich politika někdy zlepší. Už se těším až budu moc mít pevný internet 40/2 Mbit, ale to se asi při dnešní politické situaci nedočkám.