Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Open source se ve státní správě daří

Open source se ve státní správě daří

Anonym (18.7.2013 13:00:00)

Open source postupně překonává předsudky o nespolehlivých a špatně použitelných řešeních. Plně jej podporuje například město Mnichov, ale zastání má také ve Francii. Šetří prostředky a posouvá služby směrem kupředu.

anonym (18.7.2013 14:51:40)

Hm zase stát se postaré a zařídí a stát bude rohodovat co je pro ovce nejlepší atd , momnet jdu blít

Charlie (18.7.2013 21:28:38)

Ono to asi státní správě stačí, pak jim někdo pošle něco aktuálního balíku Microsoft Office a nejsou schopní to otevřít, takže nevím kam tím chtějí jít.., navíc když slyším, že i ještě v dnešní době jedou úřady na Office 2000 a nižší, tak je to opravdu směšné.. Je hold smutné, že statní úřady jsou o dost pozadu než soukromá sféra a jestli se vymlouvají na to, že to stojí peníze, tak ať začnou makat a eliminovat statní předražené zakázky, připadá mi, že tam sedí banda zabedněných lidí, kteří jedou jen podle tabulek, ale ne podle zdravého rozumu.. Na druhou stranu, jaký stát a jeho vedení, tak zbytek obyvatel.., kdyby už konečně přestali myslet na svoje koryta a začali konat svojí prací důsledně, tak by bylo i na pořádný software do statní správy.. Je hold smutný pohled na českou Republiku :-(

anonym (19.7.2013 15:47:40)

JJ plně souhlasím , jenom koukají aby mněly koryta plná a někteří aby mněly stále více a více :(

volani.webnode.cz (19.7.2013 07:47:25)

Já to považuji za pozitivní. Vidím ve svobodném software a částečně i v opensource přidanou hodnotu oproti uzavřeným a nesvobodným řešením. A linux mint je dobrý kompromis v současných zlích podmínkách mezi svobodným software a komerčním světetem (dávají přednost svobodnému softwaru, všechnoco dělají sami je svobodné, ale úplně proprietální software nebojkotují a naslouchají svým uživatelům a vyvyjí SW pro ně a né pouze pro sebe). Je ale i pravda že čistě svobodné distribuce: http://www.gnu.org/distros/free-distros.html By vytvářeli ještě větší záruky svobod pro uživatele a občany a nutili by řešit technické problémy s interkompatibilitu proprietálního softwaru.