Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Sebekvantifikace: fenomén nového životního stylu

Sebekvantifikace: fenomén nového životního stylu

Anonym (24.7.2013 00:00:00)

Víte, kolik jste včera uběhli, jak dlouho potřebujete spát nebo co všechno děláte ve své pracovní době? To jsou jen některé otázky, na které lze odpovědět pomocí nástrojů pro měření sebe sama. Jak fungují a jaké jsou jejich možnosti?

Parsifal (26.7.2013 19:16:04)

No ale tomuhle se snad ani nedá říkat "životní" styl, ne? Podobné analysy můžeme dělat u strojů a počítačů, ale u lidí? Nebo to už nejsou lidé?

kotoul (26.7.2013 21:37:20)

Na jednu stranu není špatný nápad zorganizovat si práci a čas na ni vyhrazený, a snažit se využít vlastní zdroje co nejvíce. Jsem všemi deseti pro udělat si nějaký plán, protože bez plánu práce se člověk akorát zmateně plácá. Ale na druhou stranu ani sebelepší plán nemůže počítat s tím, že vám zavolá manželka, abyste vyzvedli odpoledne děti ze školky a cestou se stavili na nákup, nebo že vás zdrží upovídaný soused, nebo má MHD zpoždění - a už se vezete, plán nikdy nesplníte. Je potřeba mít dostatek mezer a okének v takovém plánu na nepředvídatelné okolnosti. A stejně tak na relaxaci. Taky nemůžete pořád napínat tětivu luku. Ani člověk nemůže furt vymýšlet nějaké texty, vzorce, překlady, cokoliv je potřeba, stejně jako nejde furt tahat ve skladu bedny - odpočinek je prostě potřeba. Jenže ani ten se nedá přesně naplánovat.

anonym (28.7.2013 01:05:03)

nazev članku by mně znít : aneb jak velky bratr šmiruje ovce :)