Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Jak připojit počítač k internetu, když je telefonní zásuvka na druhém konci bytu?

Jak připojit počítač k internetu, když je telefonní zásuvka na druhém konci bytu?

sarka123123@centrum.cz (24.11.2013 16:22:53)

Dobrý den, Potřebovala bych nějak dostat internetové připojení DSL přes velký byt, ale pokud možno bez kabelů (telefon je na druhém konci bytu než mám počítač). Může se přidat k telefonní lince ještě jedna taková ta zásuvka a další telefon pod stejným číslem jako už máme do mého pokoje? Jde mi jen o ten internet, telefon potřebuju nechat kde je. Nebo jak jinak se to dá udělat?

anonym (28.11.2013 07:30:29)

Dobrý den Pokud máte klasický stolní počítač, doporučoval bych od modemu ADSL vést k tomuto počítači kabel. Pokud máte notebook, můžete provést připojení z ADSL modemu bezdrátově (takzvané WIFI), pokud to ADSL modem a notebook umožňují. Co se týká telefonu ve více místnostech, je asi nejlepší pořídit si takzvaný DECT telefon s dalšími přenosnými částmi, takže pak máte více telefonů po bytě a to bezdrátově.

sarka123123@centrum.cz (29.11.2013 10:41:09)

Dobrý den, děkuji za odpověď. Mám notebook. Takže mi z toho vychází asi jedině to WIFI. Od modemu kabel určitě nepovedu přes celou chodbu. DECT telefon, jestli jsem to správně pochopila, na to připojení k internetu asi nemá vliv. Jen se bojím, aby signál od WIFI došel přes dvoje dveře a delší chodbu ve tvaru L. Dá se to zjistit nějak předem, než si dám zavést ten DSL internet a pořídím si zařízení pro WIFI? Když je signál od WIFI slabší, má to vliv na rychlost internetu? Teď mám mobilní internet od O2 a už mi to dost nevyhovuje.