Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > První Asociace českých virtuálních operátorů

První Asociace českých virtuálních operátorů

Anonym (29.12.2014 12:00:00)

Čeští operátoři založili Asociaci českých virtuálních operátorů. Patří do ní Eurooperátor, Abiotel, Telestica, Aspekt invest a Klokan Mobil. Předsedou asociace je Pavel Humpolík.

fffff (1.1.2015 04:28:54)

A další asociace darmožroutu :)))) Když už lidi pochopí že tihle nicneumnělové se jen přiživují na jiných !

Jan (2.1.2015 17:09:25)

To ste vedle jak ta jedle, myslivci maj sdruzeni, rybari taky, tak proc by ne virtualove. Dulezite je, ze na rozdil od romske iniciativy si to ti clenove plati sami.

ViR (9.1.2015 00:06:47)

Přesně tak. Členové si provoz asociace (spolku) platí sami. A jen pro informaci - členské příspěvky u tohoto typu sdružení ani nejsou daňově uznatelný výdaj. Čili jde to na úkor toho, co by si např. majitel s.r.o. vzal jako zisk a odnesl mámě domů, nebo co by a.s. vyplatila jako dividendu.

volani.webnode.cz (4.1.2015 13:33:15)

Já virtuála používám. Nabídl mi lepší podmínky než která do té doby nabízela velká trojka. A jsou slabí tak se spojí. Co je na tom? Silnější než trojka nebudou. Podle mě je těch virtuálů krapet moc, takže se v tom těžko dá vyznat a někteří mají asi i podobně nastavené ceny a podmínky.. Na klokana jsem úplně zapomněl. Ale je zajímavý tím že i na předplacence snižuje cenu za hovor podle počtu minut. U tarifu také a ceny jsou výhodnější. Začíná na 2 Kč za min. Což jde.

Petr (6.1.2015 15:39:14)

Asociace operátorů je tady už od roku 2007 a sice AODT. Provotně byla založena pro VoIP a nyní více jak dva roky sdružuje i skutečné alternativní operátory z řad skutečných telekomuniakčních firem, které působí na trhu v ČR více jak 5 let. Stačí se podívat na www.aodt.cz

ViR (9.1.2015 00:02:10)

Jen pro doplnění - AODT má v současnosti 14 členů, z nichž kromě dvou mimořádných (švýcarského Unified communication a Střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno) jsou všichni řádní členové aktivní i v mobilních komunikacích jako tzv. virtuální operátoři, což je vcelku přirozený vývoj. Čili nově založená "konkurenční" asociace opravdu není první asociací virtuálů v ČR. Není přitom od věci vzít v úvahu, že např. Quadruple je tzv. "enabler", který poskytuje své produkty k prodeji dalším virtuálům, čili reprezentuje i pár dalších operátorů, kteří na podobné aktivity prostě nemají lidské či finanční kapacity. Jinak AODT v současné době eviduje další 2 - 3 operátory (a jeden spolek malých operátorů), kteří mají zájem o vstup. Takže současný počet členů (a jimi reprezentovaných zákazníků) určitě není konečný... Je pravda, že nárůst počtu členů AODT je zdánlivě pomalý ale to je způsobeno hlavně tím, že přijímáni jsou především operátoři s nějakou historií a určitým renomé (ať už u veřejnosti, či mezi konkurenty) a nikoli každý, kdo jen jde kolem...

Čeští virtuálové (16.1.2015 20:29:55)

V Česku jsou virtuální operátoři: BLESKmobil, TESCO Mobile, Mobil od ČEZ, NWT Mobil, GORILA Mobil, Emtéčko GTS, PREmobil, KAKTUS, MOBIL.cz Oskarta, Studentfone, COOP Mobil, D.H. Telecom, Quadruple, ČD Telematika, MATERNA více jich neexistuje MAXPROGRES je už součást GTS CityMobile, FAYN, Skyfone jsou již součástí Quadruple KlokanMobil stojí názoru být přímo pod Vodafone a získat lepší podmínky. Snad v roce 2015 se již někteří virtuálové sloučí AQUA mobil, KT mobil, Corasta, SevenCall, FAYN, Skyfone, CityMobile, KlokanMobil mohou táhnout za jeden provaz. Vybudovat kvalitní síť Q-CZ jen Quadruple by musel odkoupit www.q.cz uvidíme třeba se toho brzy dočkáme.