Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Operační systém Windows 10 bude zadarmo

Operační systém Windows 10 bude zadarmo

Anonym (28.1.2015 11:00:00)

Microsoft představil nový operační systém Windows 10. Nabízí mnoho nových funkcí a přináší spoustu novinek. V prodeji bude na podzim a sotwarový gigant uvedl informaci, že někteří majitelé starších licencí Windows ho budou mít zcela zdarma.

Hanousek (28.1.2015 13:16:44)

Jsem příliš starý než abych nevěděl, že nejdražší je to, co je "zdarma". Po roce, až na W10 přejde co nejvíc uživatelů, přejde MS na placenou službu a budeme sypat pěkně každý rok. To je model, na který se MS snaží už deset let převést VLK uživatele, tedy velké firmy, školství atd. Není třeba říkat, že je to pro uživatele ztrátové a že není prakticky vůbec možné tento model opustit (protože pak už mu nezbyde vůbec nic bez ohledu na to, že si licensi desetkrát zaplatil). Zůstanu u W8.1 - tolik se to neliší, a na dalších deset let mám vystaráno.

martasbncz (28.1.2015 20:25:31)

Re: ...nejdražší je to, co je "zdarma" dovolím si nesouhlasit,používám systémy řady unix i linux..o těch se dá říci,že "zadarmo" jsou,i když vyžadují uživatele,který je schopen se učit novým věcem, za tu dobu co znám a používal jsem systémy Windows už od 3.11,95,97,XP,7...atd už nikdy neuvěřím,že dostanu nový produkt,či upgrade bez investice do hw a hledání ovladačů.pro něj zadarmo !!! nevím jak Ty,ale já se několikrát setkal i s tím,že digitálně podepsaný driver prostě zařízení neudržel na přerušení,přetečeném buferu,IRQ... a "systém" spadl do BSOD-u, víš,čistě z uživatelského hlediska..nikdy se už nehodlám setkávat se systémem,který bude chtít po aktualizacích restart a po startu bude ještě třeba 30 minut cosi instalovat a dolaďovat,nežli mne jako uživatele pustí do desktopu(plochy) abych mohl pracovat s PC/NTB tolik času nehodlám věnovat ... je mi líto,ale zastávám prostý názor... stále stejná dílna,pořád stejný bordel MS

JaZem (29.1.2015 09:51:45)

Souhlasím a podepisuju se.

anonym (30.1.2015 06:16:14)

Když jste tak chytrý tak si udělejte vlastni system :))) ! Linux je out pro normálního uživatele :) Win 7 jsou v celku ucházející win 8/8.1 jsou strašný šméjd a jako bonus digitálně podepsané ovladače ! (mi nejde vypnout vyřadovaní digitálního podpisu ovladaču ) :((((((( to jejich dogitální podepisovaní ovladaču je strašná věc :) nadělá více bordelu než užitku , si představte že máte HW který potřebujete k práci ale dík tomu že nemám slavný digitální podpis ovladaču mužete zapomenout že ho pod 8/8.1 rozjedete !!! a co se týká win10 už se těším na další zvěrstva co tam MS nacpe :)))) zatím je nechcu ani zadarmo !

martasbncz (31.1.2015 11:00:56)

podmínka mít digi podpis lze vypnout i tam,jen to chce vědět kde a projít si registr,o tom jsem ale nemluvil.. postavit vlasní systém ?..víš,my v linuxech,unixech máme jádro a na něj si dáme GUI jaké potřebujeme,chceme.. systém je stabilní a v případě potřeby "odstřelím" nefunkční proces dříve,než Ty si všimneš,že nějaký je a sejme Ti ten zázrak :-D updaty mám častěji a imho menší velikosti,takže mne jako uživatele nebrzdí v práci..btw,opravy se týkají celého portfolia programů,které v kompu mám (nejen systému)...to taky neznáš..pokud nepoužiješ programy třetích stran a že se těšíš na Win10 ? testoval jsem před vydáním Win 7,ano,je velice stabilní,přesto jej dokáži dostat za necelých 5minut do kolen :-D ..asi takhle..vemu si dívko,hodim do mechaniky,do tří minut jsem na netu,mám možnost pracovat a mezitím se mi operační systém instaluje na HDD/SDD, mám v tu chvíli možnost i zasahovat do fat32/ntfs/ext3/ext4/brfs/jfs/xfs/..atd že o nich neví a nezná je "fdisk" od microsoftu svědčí jen o jeho diletanství a neumí s nimi pracovat dodnes !!! full systém,to znamená,že nebudu trapně hledat ovladače na GK,Audio,nikde hledat a dále platit Office..a to vše zvládnu pod 30 minut snad jen bonbonek na dortíku,že mezitím pracuji na několika virtuálních plochách,o kterách si microsoft dlouho nechal zdát (a pak to obšlehl)protože konečně zjistil,že je to opravdu produktivní a na více plochách zvládneš víc práce poznej gnu/linux,nebo unix like a neplácej blbosti :-D ju a poznámce,že linux je out řeknu jen toto,běží Ti na něm router,možná i mobil i filesystém update microsoftu...cháchá

anonym (6.2.2015 16:14:26)

fakt važně lze vypnout digitalní podpis ? jak prosím už skusil xy navodu a nic žadný nefungoval ! w 8.1 64b ! Bud postup nefunguje , nebo daná hodnota neni v registrech :) fakt super system že co se týká linuxu tak nevím, mám dvě distra ale že bych mněl čas se učit to komplet nastavovat tak na to čas fakt nemám :) nehledě na problemy z HW a scháněním ovladaču A psal jsem linux je OUT pro normální lidi ! ne pro "sociopaty" :))) co nemaji nic jiného napráci něž se v linuxu vrtat aby vubec fungoval hele ja osobně nemám nic proti linuxu ani proti win 8.1/ 10 a to ani proti eplu , ale prostě idělani system je ten co umí všecko ! a vydrží běžet aspon 2 roky ani by se sypnul tlamu :) to se týká win .))))

Jiří V (31.3.2015 13:48:53)

Svatá pravda!!

Pavel (1.2.2015 13:27:03)

Out pro normálního uživatele? Dovolím si nesouhlasit. Děda měl PC s WIN XP (legální podotýkám). A jednoho dne se nedostal do el. bankovnictví. Řešení - jedna z verzí Linuxu. První moment - já se s tím už asi nenaučím ( dnes je mu 63 let). Druhé zapnutí PC - docela to ujde. Dnešní pohled - už bych neměnil, nic mě tam nechybí, spustím vše co potřebuji.A už tě s PC neotravuji jako dřív. Já dělám s PC dnes a denně. Doma jedu v Linuxu na všech PC, v práci na WIN (verzi mám podle podle "momentálního záchvěvu"). WIN nehaním ani neodsuzuji, Linux nehaním ani nepřechvaluji. Někdy je lepší a jednodužší WIN, jindy jednodužší a praktičtější Linux. V Linuxu se mě líbí instalace - do půl hoďky vše potřebné k běžné práci (a to i s veškerýma ovladačema jako jsou tiskárny, scanery, deska atd. Ve WIN si o tom můžu jenom zdát... Antivir? V Linuxu nechci, děkuji za optání. RAM a výkon procesoru mám k něčemu jinému. Hry a některé programy? V Linuxu jich je hafo a ty co nespustím - tak asi nepotřebuji a výrobce nechce, abych mu udělal kšeft (jsou standartně psány pro platformu WIN a někdy taky MAC). A nebo se jim to nevyplatí - což je svobodné rozhodnutí výrobce. Což plně chápu, přizpůsobím se mu a nehaním ho.