Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Kdo se vyzná v IP ROUTINGU pls mrkněte sem.

Kdo se vyzná v IP ROUTINGU pls mrkněte sem.

AMBROS (26.6.2004 10:51:41)

Nazdar, jsem čerství uživatel ADSL, ovšem už nyní mám drobný problém. Potřebuji nastavit adresování z netu na konkrétní počítač(beží na něm server nejmenovaného komunikačního programu). Myslím, že je víc možností. Myslím, že např. www.no-ip.com slouží k tomu aby pod určitým host namem byl nalezen můj komp, ale mám trochu obavy o soukromí, takže to radši vyřeším ručně. Mám Alcatel 510i s 4xETHER. V konfiguraci v IP routing je pěkně hodně záznamů. Rád bych to promazal, ale bojím se - nastaví se mi to zpět, když provedu reinstalaci modem z přiloženého CD? a ještě mi teda vrtá hlavou jak by měl záznam vypadat. Jednu IP napíšu asi TO Gateway a druhou asi do Destination. - Destination je nejspíš adresa ke konkrétnímu kompu. A do Gateway zřejmě bude stávající IP na netu. Ale jestli mám dynamickou IP tak co mám teda do gateway napsat? Přece to nebudu nastavovat znova po příštím odpojení. Prosím pomoc, je to pro mě důležité Díky

wojta (26.6.2004 18:20:09)

Ten no-ip.com nebo dyndnds.org vřele doporučuji. Jinak nevím, jak to máte nastavené, ale pravděpodobně tu routovací tabulku nebude nutné upravovat, pokud nepoužíváte nějaké složitější nastavení sítě. To co musíte nastavit je port forwarding přes nabídku Network Address and Port Translation (NAPT). Potřebujete vědět číslo portu na kterém ten program jede a protokol, který používá (tcp,udp). Nastavíte pak třeba, že všechno přicházející zvenku na port 80 se má směrovat na počítač 10.0.0.1 na port 80. Inside addr. Outside Protocol 10.0.0.1:80 notspecified:80 tcp Případně se dá použít nebezpečné nastavení Default server.

Anonym (23.7.2005 18:11:59)

Jak se to udělá, abych se pomocí no-ip.com dostal k PC, které je v LAN a nemá veřejnu IP adresu? Když jsem zkoušel vytvořit nového hosta, tak se mi tam uvedla ta co je veřejná.

Nargon (23.7.2005 20:05:16)

Nelze. no-ip pouze nastavi nazev pro nejakou IP adresu, a je shopnej pri zmene te IP adresy, tomu nazvu nastavit zas jinou IPinu, takze i pri dynamicke IP jste stale pod jednim nazvem. A pokud nemate na routeru (modemu) nastavene presmerovani NATem, tak standartne veskerou komunikaci zahazuje. Ale urcite tim ze vasi verejne IP nastavite nazev neoblafnete ten router aby to sam presmeroval az na vas PC. Tohle musite udelat rucne.

Supak (23.7.2005 19:48:34)

Podle toho jak se ptáš, tak ti nedoporučuju cokoliv mazat a nech si to raději od někoho zkušenějšího nastavit (bude to pár pravidel NAT).