Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > SpeedTouch510 + KerioMailServer

SpeedTouch510 + KerioMailServer

Vn (28.6.2004 14:21:47)

Zdravim, asi se to uz resilo mockrat, ale pres vsechny rady a porady se nedari, takze ma nekdo vyzkousenou tuto kombinaci a hlavne vzdalenou zpravu. Na modemu je vypnuty firewal a nastaven defaultserver na vnitrni IP adresui stroje s KMS, zkousel jsem i pravidla NAPT, a nepovedlo se. Jinde to beha na WiFi nebo pevnych linkach je vse OK, pres ADSL to nejsem schopen rozchodit :-((. (IP adresa verejna). Diky za "kucharku" (vyzkousenou) VN

wojta (28.6.2004 20:26:03)

Při zapnutém default server by to mělo fungovat. Ještě bych se podíval, jestli není na tom počítači aktivovaný nějaký SW firewall, což předpokládám, že je, když nemáte aktivovaný ten na routeru. Ten by chtělo nakonfigurovat, aby propouštěl potřebné porty.

Karel (28.6.2004 21:37:53)

Na modemu mám v NATu promapovaný port TCP25 na vnitřní IP adresu PC s KMS. Obdobně port 110 pro výběr POP3 schránek na KMS z Internetu a 44333 pro dálkovou správu KMS.

VN (29.6.2004 08:59:30)

Diky, teoreticky to mam zvladnute :-)), nastavit snad taky vim kde, ale vysledek nula. Mam-li vse vypnute (NAPT) pingnu na verejnou IP modemu, jestlize presmeruji vse bud v Defaultserveru nebo NAPT tak uz nepingnu nekde to zmizi :-((, a vzdal.sprava se nechyta. Moh bych poprosit o screen nastaveni pravidel NAPT na office2000@volny.cz, pripadne uhradim vzorove nastaveni modemu v Praze. VN to Karel : podle textu ale uzivatel musi mit pevnou IP, jinak by museli v post.klientu menit stale IP pop3 serveru ??

Jeff (29.6.2004 10:48:44)

Já bych ten firewall na modemu nevypínal, jen bych propustil pakety na porty 25 (nutný) a 110 (pokud chcete vybírat maily z vašeho serveru i z venku), a ty bych namapoval na lokální IP adresu serveru s Keriem. IP adresa počítače, kde je mail server by měla být pevná, ale stačí pevná lokální IP adresa, ta vnější adresa modemu může být přidělována dynamicky, ale pak musíte mít doménový koš, ze kterého mail server bude stahovat maily. Pokud byste chtěl, aby vám maily přicházely přímo na mailserver, pak musíte mít pevnou IP adresu od poskytovatele a upravit DNS záznamy pro vaší doménu tak, aby maily pro vás byly doručovány přímo na váš server.