Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > P2P tunelling

P2P tunelling

ogi (28.6.2004 19:49:38)

Chci se zeptat, jestli, kdyz modem obsahuje P2P tunelling (konkretne CBdrat) zda to znamená, že když provider blokuje tento port, tak to modem dokaze obejit? A pokud ano tak jakym zpusobem?

ogi (30.6.2004 18:29:44)

nikdo nic?

Nargon (30.6.2004 21:01:28)

Tak bud nenapisu nic, nebo jen "Nevim" ale oboje ti nepomuze. Sice nevim co presne je mysleno P2P tunelling. Ale pokud provider blokuje port pres kterej P2P tunelling se snazi napojit tak ti to nepomuze, pokud se da nastavit port, pres kterej se ma spojovat, tak to asi pomuze. Jen ciste teoreticky pokud P2P tunelling je PPTP (asi jo) tak ten funguje asi tak, ze napoji dve soukromy site pres internet, takze mas vlastne tyhle dve site propojeny jako by byly na stejnym kabelu. Takze kdyz se s tim pripojis na jinou sit, ktera ma internet tak teoreticky muzes vyuzit jejich pripojnej bod a stahovat jakoby pres nej. Ale nevim jak by to slo zaridit na pocitaci, protoze ten bude nejspise stahovat pres normalni pripojku od ISP a nebude se snazit naconnectovat internet pres tuhle "sit". Mozna kdyz se pak odpojis od internetu, tak tohle pripojeni zustane, ale v to bych moc neveril.

wojta (1.7.2004 09:59:15)

Tím P2P se buď myslí ten tunneling (jinak také VPN - virtuální privátní síť) nebo se tím myslí výměnné sítě P2P (DC++, Kazaa, eDonkey, atd.). Obě věci jsou něco úplně jiného. Vždycky to samozřejmě pojede přes poskytovatele a pokud tento má datové limity, tak se to do toho započítává. To připojení, kde se nesmí používat serverové služby, je úplně na nic, proto má asi tak málo zákazníků. Myslím, že ten vlastní protokol pro VPN potřebuje specifické porty a změnit se to nedá.

Jolinar (1.7.2004 09:01:08)

ČBezdrát má málo zakazníků a tudíž si tě pohlídá,abys P2P nepoužíval. Potom je ti logicky neomezený (tedy na 15GB omezený) internet k ničemu...