Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > Grafy + mereni kvality

Grafy + mereni kvality

Nyny (5.7.2004 03:40:29)

Zdravim, 1) mel bych takovej dotaz, pred casem tady nekdo ukazoval grafy mereni jeho pripojeni a me by celkem zajimalo, v cem ty grafy udelal? 2) Pak mam takovej problem. Pripojeni na net mam pres spolecnost HBTV, to je kabelova TV. Funguje to celkem dobre az na jednu vec, kazdy den pravidelne kolem 21:00 zacne kolisat rychlost a to tak, ze hodne. Po nejaky dobe prestane fungovat uplne a rozbehne se cca kolem 1:00 rano. Potreboval bych proto nejakej sikovnej program, kterej by dokazal sledovat pripojeni zda vubec funguje a kdyz ano, tak jak. Hlavni co ale potrebuju je, aby to dokazalo zaznamenavat datum a cas. Potrebuju mit neco v ruce, abych moh zacit buzerovat tu kabelovou spolecnost, protoze kdyz sem tam volal, tak mi rekli, ze u nich je vse v poradku. Poradite mi prosim nekdo jakym programem tohohle docilit???? Uz mi nekdo radil NetLimiter, ale ten jen meri prutok dat.

Jirka (5.7.2004 08:27:41)

Ad1 - jestli jsi myslel ty moje grafy co jsou zde: http://www.piposek.adslink.cz/ tak prográmek se menuje TrafMeter. Nicméně musím dodat, že tyto grafy už NEPLATÍ. Kvalita nextry šla hodně nahoru a internet se dá používat i z druhý fronty po aplikaci FUP. Ad2 - viděl bych to na napsání nějakého skriptíku.

Nyny (5.7.2004 22:10:44)

Myslel sem jiny grafy. Mimochodem, ten program TrafMeter jen meri pruchod dat neco jako DU meter nebo NetLimiter, nebo umi i neco vic? Ja sem mel kdysi takovej sikovnej programek, co v sobe kombinoval NeoTrace Pro a neco jako DU meter, ale ten umel ukladat grafy i jako jpg a mel primej export vysledku do excelu, ale bohuzel nevim jak se ten program jmenoval. Jak myslis skript? Porad mi nejak podrobnejc????

Jirka (6.7.2004 13:03:54)

Jiné grafy jsem tu viděl jenom exporty z RRD tools z linuxu, ale budiž. TrafMeter jenom měří a zobrazuje, jinak nic víc. Skriptík jako něco v tom smyslu, že ti bude třeba co 30 minut měřit rychlost a ping a někam to uloží a dejme tomu jednou za 24 hodin ti udělá graf. Ovšem jak na to bych věděl jenom v linuxu, ve winech nééé.

Nyny (6.7.2004 20:58:39)

No udelat skript aby treba kazdou minutu poslal ping umim. Udelat aby to ukladal do vypisu bych taky umel, ale neumim tam dostat ten cas a datum:-(