Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > budouci uzivatel

budouci uzivatel

Stef (18.7.2004 03:57:53)

Zdravim, chystam se z dialu prejit na adsl, dobiha mi GTS Nepohoda a diky zdejsim ohlasum na jejich adsl hledam radeji jinou alternativu, ovsem zacinam v tom mit celkem maglajs.. rozhoduju se mezi Nextrou a Contactelem (3 gb limit). U Contactelu me odrazuje ono upsani se na 24 mesicu a hlavne silena doba zrizeni sluzby, jak sem se tu docetla, a u Nextry zas horsi ohlasy na kvalitu a ma jakasi neduvera vuci neznamymu spolku..ale co mi furt neni uplne jasny je vyhoda/nevyhoda pevny IP, nebo spis jestli je tak nutna. Stupidni dotaz, ale kdyz budu mit jen dynamickou IP, znamena to, ze po znovu prihlaseni se na sit nepude obnovit preruseny stahovani souboru ani z normalniho serveru ci P2P? Kdyby si nekdo nasel chvilku na zareagovani, dik moc predem.

Karel (18.7.2004 17:38:10)

A] at uz u kohokoliv doporucuju smlouvu na co mozna minimalni dobu, vetsinou na 6 mesicu - jde to pak v pripade tvoji spokojenosti bez problemu prodlouzit. Na 24 mesicu bych se neupsal nikomu, 2 roky je MOC dlouha doba, clovek nevi co bude za mesic... B] mam dojem ze Nextra a Bluetone (mozna i nekdo dalsi) ted maji prazdninove akce - odpousteji zrizovaci poplatek 990Kc resp to Ceskemu Telecomu plati za uzivatela. Taky bych si doporucil zjistit jak funguji pripadne helplinky apod, napr Tiscali byl toho casu humus - (tel. linka normalne placene mezimesto s dlouhou cekackou, na mejly neodpovidali...) C] nevim presne jak je to se statickou a dynamickou IP, mam za to, ze ta dynamicka se skutecne muze po znovupripojeni zmenit., Ale mam dojem, ze za 6 mesicu co sem byl u Tiscali, se mne zmenila snad jenom 3x - ruku do ohna bych za to nedal. Obnovit prerusene stahovani by melo bez problemu jit.

Stef (19.7.2004 02:23:50)

Aha, dik vsem za objasneni.. kdyz teda pevna IP neni nezbytna, sem zase na zacatku, pro koho se rozhodnout. Ac sem tu procitala forum horem dolem a googlovala jak vo zivot, cim vic vstrebavam informaci, tim vic nejak tapu, tak kdyby se mnou mel prosim este nekdo trpelivost.. dumam ted nad koupi modemu, prece jen ty dva roky natvrdo u Contactelu nebudu radsi riskovat, a tak kdyz si napr. u nich koupim Siemens nebo Zyxel, ten zbytek veci jako splitter, kabely atd. si budu muset asi dosehnat, ze? Nebo byl by problem, kdybych si jinde koupila USB modem stejny znacky? A jak tak vsude ctu o poplatku za pronajem modemu, v pripade Nextry, kdyz maj samoinstal. balik za dva tacy, znamena to ze ten modem bude pouze v pronajmu nebo mi po ukonceni sluzby zustane (stejne jako u Contactelu, jak snad nemylne predpokladam)? Omluvte prosim snizenou kvalitu my inteligence, ale neni mi to proste jasny..

Ninja (19.7.2004 16:13:22)

Contactelu se také upisovat na 2 roky nemusíš, vlastně to nemusíš nikomu, jedině v případě, že chceš od nich něco "ZA KORUNU" nebo tak. Takže si kup normál modem v samoinstalačním balíčku a už bude tvůj i když od nich odejdeš. Jinak u všech myslím (nebo alespoň u většiny včetně Contactelu) dostaneš kabely i splitter k modemu, je to v balení. Samoinstalaci zvládne každý, tak si žádnou větší instalaci neobjednávej. Zapojit 3 kabely není takový problém.

Ales (19.7.2004 16:48:30)

U Contactelu si ted uz nemusis kupovat ani modem. Pokud si ho sezenes jinde, tak ti prodaji i samostatnou pripojku. Samozrejme v pripade potizi ti s nim neporadi, takze se chce rozmyslet, zda jit do neceho overeneho, s cim ma operator spoustu zkusenosti a nebo volit variantu opacnou. Jinak s tou dobou zrizeni mam u Contactelu opacny zkusenosti. Na nasi firmu jsem objednaval dve pripojky a jednu zridili do 4 dnu a druhou za 7 dnu. Kamarad to ma od nich doma a na zrizeni cekal 9 dni.

apprey (18.7.2004 18:32:45)

odpovím ti jen na jednu část tvého dotazu, a sice že stahování budeš moct obnovovat i po změně IP, vždyť u dialupu to také jde a pevnou IP s ním nemáš ani náhodou. Ovšem pokud si budeš pořizovat ADSL, nemyslím si, že budeš stahování přerušovat, raději to asi necháš puštěné přes noc nebo tak....

kix (18.7.2004 18:58:46)

no Nextra řekl bych se dost zlepšila... Pevná IP má význam, pokud třeba provozuješ WEB server (nebo jiný server) doma a chceš, aby se někdo připojoval zvenčí. Pak to má smysl, že je adresa (i internetové jméno) je stále stejná, když jí třeba zadávat do prohlížeče. Na možnost obnovení stahování souborů netřeba pevné IP.

y2k (19.7.2004 17:00:08)

Mno, ještě dodatek k té pevné IP. Je to úplně jedno, protože i již zmiňovaný WEBserver jde svázat s DNS záznamem např. na NOIP. Pak máš záznam třeba "blondýna.no-ip.com" a na ten si nasměruješ doménu např. "blondýna.cz". Tvůj Webový server :-))) bude automaticky po změně IP chodit obnovovat adresu na NOIP a máš s menšími výpadky klid. Jediné, co bych nechtěl absolvovat je dynamická IP z důvodu možného BANu po předchozím uživateli :-))))))

Mark (19.7.2004 17:10:51)

Jdi do contactelu.Nemusis se upisovat na zadnou dobu,kdyz zaplatis modem.