Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > ADSL Fair Use Policy u IPEXu

ADSL Fair Use Policy u IPEXu

japonec (5.8.2004 15:56:04)

Zdravim, tohle mi dnes prislo a nejak to nemuzu prekousnout. Co si o tom myslite? Zajima me hlavne pasaz "Uzivatelum, kterí presáhnou po dobu trí hodin 60MB stazených dat a dostanou se mezi 10 nejvetsích "stahovacu", bude rychlost downloadu omezena na 64kbps"!!! Diky vsem za nazory... Vázení zákazníci, Od 5. 8. 2004 bude na základe Vasich pozadavku u sluzby inADSL spusten testovací rezim uplatnování FUP (Fair Use Policy). K tomuto kroku jsme pristoupili proto, abychom zajistili korektní fungování sluzby a dosáhli spravedlivého delení pásma v jednotlivých prístupových bodech (DSLAM). Uzivatelum, kterí presáhnou po dobu trí hodin 60MB stazených dat a dostanou se mezi 10 nejvetsích "stahovacu", bude rychlost downloadu omezena na 64kbps. Kazdý den o pulnoci bude rychlost downloadu vrácena na puvodní hodnotu sluzby inADSL. Stazená data a poradí v top 10 urcuje automat spoustený kazdou hodinu. Doufáme, ze toto opatreni pochopíte jako krok, který napomuze bezproblémovému fungování sluzby inADSL a krok, který umoľní vsem uzivatelum naplno vyuzívat této sluzby. S pozdravem Helpdesk Team

Alex (5.8.2004 16:20:07)

Jo je to FUP jak prase. 60 MB za 3 hod uděláš jen brouzdáním a proč bi jenom ořezali 10 lidí to mi nák nesedí.Spíš to bude trochu jinej počet než 10 lidí :-) . Nejlepší je ta pasáž : na základe Vasich pozadavku hahaha Nechtěj cálovat data nad limit telekomu, tak nasaděj FUP a je to. Viz GTS a jejich super no limit a moje skušenost s nimi.

Pavel (5.8.2004 16:29:35)

Hmm jako proc tomu nerozumite tim ze prekroci 60 MB nic neznamena ale jenoim to jak bude nasazena v danou chvily latka vysoko to znamena kdyz tich 10 bude mit treba 200 tak abys si se mezi ne dostal tak musis mit taky 200 ale za vsechno si muzem samy jako propustnost pateri neni nekonecna a jak bych k tomu prisel ja kdyz delam 4 GB za mesic abych byl omezen diky nejakymu posukovy co stahne 20 GB za tejden a este se ve forech dohadujou kdo udelal vic a jsou i taci co udelaj 100 GB za mesic sosaj jednu games za druhou ne jenom ze ty games ukradnou ale jeste je ani nikdy nehrajou jenom furt sosaj to je totiz nemoc kdyz lidi nebudosu sosat budou i limity a ruzne jine omezovaci prostredky mensi .

Musaka (5.8.2004 17:24:39)

Svatá pravda ale je jen otazkou času než tady s tebe udělá někdo nemožnýho vola.Jsou tady skutečně i tací kteří se tě budou ptát a jak je to možný že sosáš jen 4GB na co ten Net doma vůbec máš?No tak takovýho potkat na ulici:)))

Smoker (5.8.2004 17:46:29)

No, máte z části pravdu, ale ne tak úplně. Kolikrát si myslím, že problémy v některých sítích ani fup nezachrání, prostě podle mě někteří operátoři nechcou přiznat nějakej problém, tak prostě řeknou, že to je stahovačema. Je to podle mě z části blbost, protože např. u gts mi to nejelo třeba celej měsíc a ať mi nikdo nevykládá, že to bylo tím, že jsem tady měl nějakýho stahovače, když to nejelo ani ve 4 hodiny ráno, ale nejen jednu noc, nikdy. Byl jsem už z toho tak zoufalej, že jsem si skoro každej den natahoval budíka a zkoušel jsem, zda to nějak nepojede v ty 4 líp a nic. Pořád 1,0 kB/s. Takže ať mi nikdo nevykládá, že každej uživatel celej měsíc stahoval, to je blbost!!!

Anonym (6.8.2004 07:22:42)

Ja taky nepatrim mezi stahovace, mesicne v prumeru kolem 5GB. To uz musi bejt kdyz je to vic, vetsinou kdyz stahnu nejakou distribuci Linuxu, demo nebo male video. Cemu ale nerozumim, je zpusob prezentace (na základe Vasich pozadavku) a metodika nastaveni FUP. Myslim si, ze timto resenim degraduji VYSOKORYCHLOSTNI PRIPOJENI na Dial-up. Presne jak pise Alex, za tri hodky surfovani je 60MB v tahu. Takze ted se muzu modlit, at dest lidi stahne neco, co ma vic jak 60MB, abych se nedostal mezi TOP10. " Litaji Ti slepice pres plot k sousedovi? Ustrihni jim kridla"! Ptam se "PROC" se zavadi kolektivni vinna, "PROC"omezovat vsechny, "PROC" se nezameri jenom na stahovace??? Je to tezsi, nebo snad jednodusi. Hlavne at mi nikdo nerika, ze je to spravedlivejsi.

japonec (6.8.2004 07:24:03)

pardon, zapomel jsem na jmeno

Jirka (6.8.2004 09:27:09)

Náhodou, tohle mi příjde docela férové fup. Jednak je to omezení na 64 kbps a ne nějaká pitomá druhá fronta a taky když to o půlnoci dají zase nazpátek... kéž by to tak měla i nextra, která má fup takovou, že když jsem udělal 3,5 hodinový internetový hovor (64 kbps up + 64 kbps down), tak jsem pak následující tři dny byl v druhé frontě, kde mi pomalu nejdou stáhnout ani mejly.

Washek (6.8.2004 12:02:01)

Je tu jeden rozdil - u IPEXu se plati za prenesena data, nextra mela nelimit. Proto me prijde blbost omezovat ty, co by meli jeste za todle platit navic.

Alex (6.8.2004 12:28:17)

Tak to je moc to jsem nevěděl že chtěl platit za data. Že je to no limit ala GTS ,ale ne je to limit tak to je fakt síla.Jsou to zloději ,když nasaděj na limit variantu ještě FUP.Tam nebude problém na straně jednotlivých prístupových bodech (DSLAM), ale spíše v jejich síti a proto tam daj prasáckej FUP :-)

japonec (10.8.2004 22:48:03)

Aaaaa je videt, ze slapli do pekne smradlaveho hovna. Koncim s nimi... Vazeny zakazniku, minuly tyden jsme Vas informovali o zavedeni doplnkove sluzby FUP. Vzhledem k tomu, ze se jednalo o testovaci provoz, doslo k novemu posouzeni pravidel. Pro Vas podstatna zmena spociva ve ZVYSENI LIMITU na 150MB stazenych dat v prubehu 3 hodin. FUP neni uplatnovano u profi pripojek (adsl_do_firmy a vyssi). Dale Vas chceme upozornit na nove upraveny web http://adslcd.ipex.cz kde naleznete veskere potrebne informace k adsl zarizenim a ruznym nastavenim. S pratelskym pozdravem Vas Helpdesk Team, IPEX a.s.