Trouba the MicroWave (3.11.2003 14:16:38)
Ano, je mi jasne, ze kdyz si ISP bude sam intelignetneji agregovat v pomeru 1:51, tak s agregaci v pomeru 1:50 od CTc mit problemy nebude. Jenze, problemy jsou jinde:
1. ISP se to nemuze vyplatit (museli by nakoupit slusny HW, a za penize utrzene za ADSL to proste utahnout nemuzou),
2. Cele reseni ADSL od CTc je spatne! Spravne by mel CTc nabizet jen konektivitu (napr. 10Mbit/sec za X Kc, 20Mbit/sec za Y Kc), a ostatni ISP by ji od nej nakupovali, a pak ji preprodavali zakaznikum! Tim by ovlivnovali nejen kvalitu, ale i cenu sluzby. Zda se vam to utopie? Nejak takhle by mely vypadat nabidky zalozene na propojeni siti (ekonomicky, ne technicky).
Na ta fakta se ptam, protoze jsem minuly tyden odhlasil Nextru, a ted premyslim jestli ADSL od jineho ISP nebo se podivat uplne jinam.
Miroslav Šilhavý (3.11.2003 15:18:20)
Plně souhlasím, byl by to daleko lepší způsob, ČTc by měl stále dobrou prognostiku a ISP by si mohli aspoň konkurovat.
QoS by si ISP dovolit mohli, existuje mnoho levnějších i dražších řešení.
Myslím, že přejít k menšímu ISP by se vyplatilo. Sám mám Pemac a žádné zpomalení po agregaci. A ADSL má před sebou budoucnost, o tom se pochybovat nedá.