Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Obecná diskuse > First Look: OptimAccess Dial - hlídací pes Dial-up

First Look: OptimAccess Dial - hlídací pes Dial-up

Anonym (13.8.2004 00:00:00)

Nebezpečí vytáčeného připojení roste se stále rafinovanějšími škodlivými programy, které si uživatel stáhne nevědomky z e-mailu, či z internetových stránek. Takové programy jsou mimo jiné schopny i změnit vlastnosti nastavení vytáčeného čísla. Tuto patálii řeší ochranná aplikace OptimAccess Dial.

Anonym (13.8.2004 19:43:25)

Myslíte když někdo má ADSL a v PC nemá vytáčené připojení že to může něco samo nastavit ( před ADSL vytáčení bylo ale zrušil jsem ho )

Nargon (14.8.2004 00:16:39)

No ja jsem ted na ADSL mel jeden program co se chtel pomoci dial-upu pripojit na net a asi po minute neuspechu oznamil "Modem nenalezen".

hugoventil (15.8.2004 10:04:21)

Problem je z vetsi casti "mezi klavesnici a zidli" a to myslim vazne! Kdyz nekteri nezvladaji problematiku internetu nebo lepe receno nemaji v ruce ovladani browseru (rozumej MSIE) a jedine tema, ktere na internetu vyhledavaji je PORNO, tak se neni cemu divit.. K nadpisu clanku bych napsal velkymi slovy PR, protoze proc si stahovat dalsi software, ktery mi je bude "uzirat" systemove prostredky, kdyz obrana je mozna i bez toho? Valne vetsine zaskodnych akci jde predejit obezretnosti, neodklikavat vse co na me vyskoci z monitoru, MIT VYPNUTY ACTIVE X v Microsoft Internet Exploreru a nebo jit trochu s dobou a presedlat na LEPSI browser. Doporucuju Operu (s reklamou je to donate), ktera dnes nema konkurenci... zadne instalace na pozadi, zadne zmenene start page, zadne diry, ktere jsou zname i pul roku a nic se s nimi nedeje... Dalsi veci je, ze i freeverove verze softwarovych firewallu hlidaji, zda se neco nepokousi o redial, tak proc dalsi software? K uplnemu klidu pri brouzdani internetem bych jeste doporucil free soft SpyBot, ktery vyhledava malware a spyware ve vasem pc a pri instalaci muzete zapnout rezidentni sluzbu TeaTimer - hlida veskere pokusy o pristup (zmenu) do registru a vy tak mate absolutni prehled o tom, co se pokousi narusovat vas klid. Hugo

Nargon (15.8.2004 17:11:26)

S tim souhlasim, ale kazdej neni technicky nadanej na pocitace. Je tak 50% (odhadem) uzivatelu PC, kteri dokazi PC pouze zapnout, chvili pockat a pak poklepat na ikonu, sem tam neco nainstalovat, ale musi to bejt z CD s autorunem. Tohle je takovy normalni uzivatel. Pak je dalsi skupina uzivatelu, kteri dokazi neco dalsiho. Nekteri toho dokazi vice jini mene. A kdyz te prvni skupine reknes firewall, spyware tak si pomysli jestli to neni nejaky novy jidlo. A casto tahle skupina si ony funkce nedokazi zapnout, nebo cokoli udelat a je pro ne onen program vhodny. Nejlepe kdyz ho nainstaluje nekdo z druhe skupiny.

Anonym (16.8.2004 09:58:11)

Měl jsem zukušenost s jedním prográmkem, kterej při každým startu windows nastavil svoje dial-up číslo a domácí www stránku. Nebyl ani v nasbídce po spuštění ani jsem ho nenašel v msconfig.exe. Vyřešil jsem to až jsem se pořádně na**al. Řešení bylo format c: :-).

Anonym (16.8.2004 23:25:18)

blbe,vem si nuzky ,udelej smik,smik,poprvy u kabelu k netu a podruhy tam pod pupkem,aby uz si nebyl tak velkej c**ak,nevyporadat se s takovou malickosti a este se chlubit,ze si to vyresil asi jako praclověk,kterej rozmydlil motor u auta kamenou palici

Smoker (17.8.2004 01:44:32)

No, nebudu Ti nadávat jako anonym, ale opravdu si myslím, že se stačilo pro příště podívat do registrů, tam bys ten prográmek určitě našel.