Mik (5.9.2004 16:11:46)
Ahoj mám menší problém, pořídil jsem si Internet Expres Start a k tomu dodávají ten jejich Sagem F@st 840. Nechci ale modem přes USB rozhraní a tak hledám nějáký jiný. Potřeboval bych víceportový modem na pripojení více počítačů. Dříve jsem používal SpeedTouch 510 (jednoportový) a tak se naskýtá možnost tohoto modemu se 4 eth portama, ale je jich u nás více a tak bych se radije zeptal vás, občas se tu objevují i odborníci kteří sítím hodně rozumí a mají také dost zkušeností takže otázka je spíše směřovaná k nim. Takže poraďte jaký víceportový ADSL modem si mám koupit, budou na něm zatím připojeny dva počítače časem tři více už asi žádné. Počítače budou používány asi jako každý jiný co se připojuje na net, bude se po něm hrát na internetu stahovat a prohlížet web Nebude to v žádné firmě ani složitých lan síťích přesto bych nepohrdl i modemem s lepšími možnostmi nastavení časem se to může hodit. Děkuji za snahu mi pomoci. Ještě bych se chtěl zeptat jak je to u víceportových modemech s připojováním přes VPN dá se v nich nastavit jméno a heslo a připojuje se sám, nebo se to musí dělat z jednotlivých počítačů (i když mi není jasné jak) Závěrem bych chtěl říci, že i když se tady těčhto dotazů objevilo mnoho tak i přes to jsem založil tento thread protože časem lidé kteří by mi mohli poradit mají s onama modemama více zkušeností a možná mi pomůže i nikdo kdo jsem dříve nepřispíval a nepodílel se na pomoci výběru modemu. PS: Moc děkuji