Honza (8.9.2004 15:33:12)
Zaráží mne zvláštní věc, na kterou jsem narazil dnes: jelikož jsem na webu Telecomu viděl sdělení o dostupnosti ADSL připojení v místě mého bydliště k 7.9.2004, zkoušel jsem přes jejich "check dslam" dostupnost pro své tel. číslo.Až do dneška se tam objevovalo "Na připojení se pracuje, dostupnost se předpokládá k 14.9. atd." Dneska se tato hláška změnila na "Není možno ověřit možnost připojení,je nutné zjištění technických parametrů, prověření proběhne ihned po podání žádosti o zřízení služby...."(asi v tomto smyslu, doslovnost si nepamatuji) Okamžitě naskočí formulář žádosti o zřízení IExpress. Říkám si - to je asi odpovědné řešení, aby si někdo nedělal plané naděje, prostě zkontrolují vzdálenost HTS od DSLamu a je to. Sice ve mně vrtala otázka, proč to nelze ověřit bez podávání žádosti o IExpress, ale nebudu hnidopich. Pak jsem ještě zabrousil na DSL.cz do "Knihy díků a chvály" jak říkám fóru a zkusmo vyplnil kontrolu tel. čísla i tady v očekávání, že jde stejně jen o redirect na web Telecomu. Jenže nejde - a navíc se mi objevilo, že na mým čísle je služba dostupná a lze ji zřídit v síti ČTc. Dál to nabídlo formulář atd. Tak se ptám sám sebe - je ČTc tak zodpovědný, že raděj nejdřív ověřuje a aby nezdržoval, dopředu přijímá žádosti o zřízení IExpress nebo je DSL.cz tak hrabivý, že nabízí dostupnost i když ji pak nebude moci poskytnout? Nebo že by ČTc byl tak vykutálenej, že vám jakoby ověří dostupnost jen poté, co si podáte žádost o zřízení IExpress, aby polapal co nejvíc rybek?